Akilles Bandyn maalivahti Isak Skog varmisti omalta osaltaan Akilleen Suomen Cupin mestaruuden – Skogin tavoitteena on kehittyä edelleen maalivahtina ja päästä tulevaisuudessa pelaamaan jääpalloa Ruotsin Elitserien pääsarjaan

Jääpallo: Akilles Bandy voitti keskiviikkona kolmannen kerran peräkkäin Veiterän Suomen Cupin finaalissa.

Akilles Bandyn maalivahti, Isak Skogin tavoitteena on kehittyä maalivahtina, ja päästä josku pelaamaan jääpalloa Ruotsin Elitserien pääsarjaan. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandy kirjoitti jälleen suomalaista jääpallohistoriaa, kun se voitti kolmannen kerran peräkkäin Suomen Cupin mestaruuden. Porvoolaiset kohtasivat kolmatta kertaa peräkkäin Lappeenrannan Veiterän Cupin finaalissa. Tällä kertaa Porvoon Pallokentän tekojäällä pelattu finaali päättyi Akilleen voitonjuhliin 6–1 (2–0) lukemin. Porvoolaisten parhaaksi pelaajaksi ottelun jälkeen valittiin joukkueen maalivahti Isak Skog, jonka loistovire omalta osaltaan varmisti porvoolaisten mestaruuden.

Akilleen 20-vuotias maalivahti, Isak Skog oli mielissään mestaruudesta.

– Keskiviikon Suomen Cupin finaali Veiterään vastaan oli kova ja vauhdikas peli molemmilta joukkueilta, Skog analysoi nyt ottelua.

– Me loimme kuitenkin selvästi enemmän tilanteita, ja teimme niistä myös tarvittavat maalit. Puolustimme myös Veiterää paremmin. Finaali oli muutenkin meiltä hyvä ja tasainen peli.

– Veiterä tulee aina kovalla vauhdilla peliin, mutta finaalissa, ei tuntunut missään vaiheessa, että olimme olleet paineen alla.

– Veiterä on tosiaan aina kova joukkue, mutta meidän työntekomme ja sitoutumisemme puolustuspeliimme oli kovempaa.

Tavoitteenani on kehittyä maalivahtina mahdollisimman pitkälle.

– Joukkueessamme onkin tällä hetkellä todella hyvä fiilis. Vaikka kausi ei ole mennyt yhtä hyvin kuin viime kaudella, niin luotamme silti omaan tekemiseemme.

– Pieni harmistus tietysti, että finaali piti pelata tyhjille katsomoille, mutta tilanne on nyt näin. Kyllähän yleisö aina tuo lisää tunnelmaa ja vauhtia peliin.

– Oli tässä tietysti se hyvä puoli, että pystyin nyt omalla äänelläni ohjaamaan paremmin meidän peliämme.

Akilles Bandyn pelaajat Rasmus Kettunen (oik.) Isak Skog ja Casper Hänninen ovat pelanneet junioreista asti yhdessä. Timo Pasanen

Skog oli erittäin lähellä pelata maalivahdeille tärkeän nollapelin. Veiterä onnistui iskemään pallon maaliin Skogin vartioimaan maaliin aivan ottelun viimeisten sekuntien aikana kulman jälkitilanteesta. Vaikka nollapeli särkyi aivan viime metreillä, ei tämä Skogiä enää hirveästi harmita.

– Olen ihan tyytyväinen omaan peliini, mutta ilman meidän loistavaa puolustusta, en olisi pystynyt pelaamaan näin hyvin, vaatimaton Skog toteaa.

– Tämä oli itsellenikin jo kolmas Suomen Cupin mestaruus, mutta nyt olin ensimmäistä kertaa maalissa.

– Kyllähän se kieltämättä tuntui tosi hyvältä, että tulin valituksi meidän joukkueemme parhaaksi pelaajaksi.

Jääpallon sipoolaismaalivahti aloitti yhdeksänvuotiaana, kun isoveljen, William Skogin junnujoukkueeseen ei löytynyt maalivahtia. Pikkuveli hyppäsi maalin eteen, ja sillä tiellä hän on edelleen.

– Olen pelannut siitä saakka Akilleessa eri joukkueissa, kun kävin isobroidin joukkueessa maalivahtina, Isak Skog kertoo.

– Miesten edustusjoukkueen treeneihin hyppäsin kaudella 2015-16 ja sopimuspelaajaksi tulin heti seuraavalla kaudella.

– Maalivahti minusta tuli oikeastaan sen vuoksi, että maalivahdeista oli huutava pula. Minulla löytyi taustaa myös jalkapallomaalivahtina, joten siinä mielessä rooli oli luonteva myös jääpallossa.

– Jääkiekossa olen pelannut vastaavasti pakkina, ja osaan sitä kautta luistella hyvin.

– Minulla oli myös mahdollisuus saada maalivahtivalmennusta Pera Koposelta, mikä sai minut innostumaan edelleen tästä hommasta ja sain hyvät perustekniikkapohjat maalivahdin rooliin.

– Jääkiekon lopetin 15-vuotiaana, ja aloin talvisin pelaamaan ainoastaan jääpalloa. Kesäisin olen edelleen pelannut jalkapalloa, paitsi viime kesänä, kun olin intissä.

– Jääpallomaalivahdin pitää olla todella monipuolinen, ollakseen hyvä tässä lajissa. Jääpallo on mun mielestä todella hieno ja kaunis laji.

– Minulla on tavoitteenani kehittyä maalivahtina mahdollisimman pitkälle, ja päästä sitä kautta myös pelaamaan tulevaisuudessa Ruotsin Elitserien pääsarjaan.

Taustat

Isak Skog

Ikä: 20 vuotta.

Kotipakka: Sipoo.

Ammatti: Tällä hetkellä varusmies Santahaminan urheilukoulussa, mutta sivilissä koneistaja.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Viime kauden Bandyliigan Suomen mestaruus sekä viime vuoden P21 maajoukuepaikka.

Lempiruoka: Joku pastaruoka.

Lempimusiiki: Ei oikeastaan mitään väliä, riippuu päivästä, räppi, rocki ja poppi.

Motto: Aina voi tehdä asiat vähän paremminkin.

Tilastot

Akilles–Veiterä 6–1 (2–0)

1. puoliaika: 1 min. Sadakov Denis 1–0, 36 min. Nordström Joakim (Vainio Matti) 2–0.

2. puoliaika: 73 min. Kettunen Rasmus 3–0, 74 min. Sadakov Denis (Kettunen Rasmus) 4–0, 82 min. Sadakov Denis 5–0. 84 min. Kettunen Rasmus (Flinck Andreas) 6–0, 90 min. Ropo Antti-Juuso (Liimatainen Tero) 6–1.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut