Porvoon Huntersin koronapiina jatkuu ainakin tammikuun loppuun saakka – Suomi-sarjan jatko ratkeaa ensi viikon perjantaina

Jääkiekko: Porvoon Huntersin miesten edustusjoukkueen harjoitukset ja Suomi-sarjan pelit ovat olleet tauolla viime vuoden marraskuun lopusta saakka.

Hunters pelasi edellisen Suomi-sarjan ottelunsa 21.11.2020 D-Kiekkoa vastaan. Tämän jälkeen myös joukkueharjoittelu on ollut tauolla tähän päivään saakka. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Huntersin piti tammikuussa päästä yli kuukauden tauon jälkeen harjoittelemaan joukkueena, ja ensimmäiset Suomi-sarjan pelitkin olivat jälleen ohjelmassa. Huntersin ja kaikkien muidenkin Suomi-sarjan seurojen ottelut peruutettiin kuitenkin jälleen. Nyt koronarajoitukset kestävät 31.1. saakka. Huntersilla olisi ollut ohjelmassaan tänä aikana neljä kotiottelua ja kaksi vierasottelua. Jääkiekkoliitto perui ottelut perustuen Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) päätökseen, johon myös Porvoon kaupunki yhtyi 7.1. Näin kaikki Porvoon sisäliikuntapaikat pysyvät kiinni tänä aikana, myös jäähalli.

Huntersin kolme joukkuetta: edustusjoukkue, nuorten U22-joukkue ja miesten kakkosjoukkue UrbanLegendat eivät ole sulkupäätösten perusteella voineet harjoitella joukkueena 22. marraskuusta lähtien. Pelaajia on kehotettu seuran toimesta omatoimiseen harjoitteluun tuosta ajankohdasta alkaen. Nyt omakohtainen harjoittelu jatkuu siis tammikuun loppuun saakka. Kaikkille seuran pelaajilla on luotu ohjelmat omatoimiseen fyysiseen harjoitteluun.

Huntersin puheenjohtaja Markku Välimäki ei säästele sanojaan tilanteesta, joka on syntynyt joukkueelle ja seuralle koronarajoituksien myötä.

– Onhan tilanne pelaajiemme kannalta äärimmäisen poikkeuksellinen ja hankala, kun kyse on kuitenkin edustusjoukkueemme osalta erittäin korkeatasoisesta ja vaativasta sarjatasosta, Välimäki kommentoi.

– Nyt tämä, noin 2,5 kuukauden tauko yhteisharjoittelustamme, on ikään kuin palaaminen lähtöruutuun, elokuun alkuun.

– Seurallemme tällainen, nyt jo kolmannen kerran useiden ottelujen, niin koti- kuin vierasottelujen siirtäminen, on ollut erittäin rasittavaa.

Onhan tilanne pelaajiemme kannalta äärimmäisen poikkeuksellinen ja hankala.

– Edelleen jatkuva epävarmuus koko sarjan läpiviemisestä, on viemässä meiltä pohjan hyvin alkaneelta kaudeltamme.

Huntersin puheenjohtaja Markku Välimäki. Arkisto/Toni Degerlund

Jääkiekkoliiton ja Suomi-sarjaseurojen yhteiskokous, pohti torstaina 7.1. syntynyttä tilannetta. Samalla etsittiin ratkaisuja, miten ja millä tavalla, sekä ehdoilla sarjan voisi viedä läpi ilman, että sitä tarvitsisi kokonaan keskeyttää.

– Seuramme teki esityksen yhteiskokouksessamme. Mikäli sarja ei jatku nykyisen otteluohjelman mukaisesti, täydennettynä siirretyillä ohjelmilla, helmikuun puoliväliin mennessä, niin esitimme, että otteluohjelma muutetaan siten, että nykyisten otteluiden ja sarjapisteiden keskiarvot jäävät voimaan, Välimäki kertoo.

– Tämän jälkeen sarja jaettaisiin kahteen maantieteelliseen, seitsemän joukkueen lohkoon, jossa ottelut pelattaisiin joko yksin- tai kaksinkertaisina.

– Runkosarjan jälkeen siirryttäisiin playoff-otteluihin paras kolmesta mallilla. Näin muutettuna, kautta voisi jatkaa 29.4. saakka, ja ottelumäärä vähenisi nykyisestä otteluohjelmasta.

– Lisäksi toivomme, että kevätkauden peleihin ei tulisi määräystä pelata pelit tyhjille katsomoille, tai sallittaisiin edes rajoitettu yleisömäärä katsomoon.

Hunters pelasi edellisen Suomi-sarjan ottelunsa 21.11.2020 D-Kiekkoa vastaan. Tämän jälkeen myös joukkueharjoittelu on ollut tauolla tähän päivään saakka. Arkisto/Toni Degerlund

Suomi-sarjaseurojen ja Jääkiekkoliiton seuraava kokous on viikon päästä perjantaina. Silloin tarkastellaan tarkemmin Suomi-sarjan jatkamisen vaihtoehdot.

– Isona kompastuskivenä seuroille tulee olemaan mahdollinen määräys pelaamisesta tyhjälle katsomolle taloudellisista syistä, Välimäki painottaa.

– Liitto pyrkii vaikuttamaan asianomaisiin viranomaisiin ja myös kuntiin, jotta tietyin edellytyksin, terveydelliset varotoimenpiteet huomioiden, sarjan pelaaminen uusitussa muodossaan voisi mahdollistua.

– Tämä tilannehan on epämieluisa kaikkien liikuntaseurojen ja -lajien osalta koronaepidemian edelleen pitkittyessä.

– Urheiluseurat ympäri maata ovat jo menettäneet harrastajiaan runsaasti ja samanaikaisesti seurat kamppailevat syntyneen tilanteen takia valtavien talousongelmien kanssa.

– Varsinkin lasten ja nuorten saaminen takaisin, tärkeän ohjatun liikunnan pariin on pahasti hankaloitumassa, mikäli epidemiaa ei saada pysäytettyä mahdollisimman pikaisesti.

– Huolta tulevaisuudesta lisää tiedot rokotusohjelman venymisestä Suomessa jopa kuluvan vuoden loppuun saakka.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut