FCFJ:n toiminnanjohtajana Janne Ekman on huolissaan Uusimaa Areenan tulevaisuudesta – FCFJ pääsee nyt kuitenkin aloittamaan lasten- ja nuorten harjoitukset Areenalla Palloliiton uusien linjauksien ansiosta

Jalkapallo: Janne Ekman aloitti FCFJ:n toiminnanjohtajana viime toukokuussa.

Janne Ekman on tuttu näky kameroineen FC Futuran miesten ja naisten edustusjoukkueen peleissä. Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoolainen Janne Ekman hyppäsi haastavaan ajankohtaan FC Futura Junioreiden (FCFJ) toiminnanjohtajaksi. Ekman tuli valituksi seuran uudeksi toiminnanjohtajaksi toukokuussa, kun korona jylläsi täysillä maailmalla ja suomessa, ja urheilusarjojen yllä oli tummia pilviä. Ekman on nyt seuran toinen toiminnanjohtaja. Ennen Ekmania, pestiä hoiti hetken aikaa Mira Oras.

Vaikka aika on kaikille, kuten urheiluväellekin haastava, ei Ekmanin tarvinnut kauaa miettiä päätöstään hypätä uuden toiminnanjohtajan saappaisiin.

– Seurahan on itselleni tuttu jo entuudestaan. Olen toiminut seuran hallituksessa aiemminkin, olin seuramme ensimmäinen puheenjohtaja ja toiminut tässä taustalla muutenkin pidemmän aikaa, Ekman kertoo.

– Siinä mielessä, oli hyvin helppoa aloittaa seuran toiminnanjohtajana haastavasta ajankohdasta huolimatta.

FC Futura Juniorsien toiminnanjohtaja Janne Ekman. FCFJ

Ekman kertoo, että FC Futura Junioreiden tilanne on poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta hyvä. Korona on rokottanut jonkin verran jalkapallokerhojen harrastajamääriä, mutta toisaalta seuraan perustettu, uusi ikäluokka keräsi viime syksynä vastaavasti uusia jalkapalloilijoita.

Areenan olemassaolo on meille erittäin tärkeää.

– Saimme myös taloudellista tukea Porvoon kaupungilta, Palloliitolta ja Opetus -ja kulttuuriministeriöstä. Kiitos näille tukijoille, he varmistivat toimintamme jatkuvuuden näinä vaikeina aikoina, Ekman toteaa.

– Tulevaisuuden osalta, poikkeussäännösten jatkuessa pitkään kevääseen, voimme vain arvailla millainen vaikutus sillä tulee lopulta olemaan.

– Uusimaa Areenan osalta olenkin huolissani. Halliyhtiö ei ole saanut miltään taholta mitään yritystukea. Jos Areena seisoo pitkään tyhjillään ilman tuloja, on selvää, että yritys on tiukoilla.

– Meidän harrastajamäärillämme ei pelkkä Kokonniemen tekonurmikenttä riitä laadukkaan toiminnan ylläpitämiseen. Areenan olemassaolo on meille erittäin tärkeää. Emmekä me ole ainoa seura, joka Areenaa käyttää.

– Palloliitto tosin linjasi nyt viikonloppuna, että lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua. Niinpä mekin aloitamme välittömästi harjoittelun Uusimaa Areenalla pienryhmissä, turvavälejä ja muita noudattaen.

Janne Ekman on kouluttautunut medianomiksi ja kulttuurituottajaksi ammattikorkeakoulusta. Hän on tehnyt jo yli kymmenen vuotta erilaisia TV- ja elokuva-alan töitä aina valomiehestä järjestäjään saakka. Ekman ehti olla myös kymmenisen vuotta Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintrassa aluekehittäjänä luovalla alalla.

– Minulla on myös oma firma, jonka kautta teen erilaisia media-alan töitä.

– Firma on siis edelleen voimissaan, ja viime vuonna tuli tehtyä näitä molempia töitä päällekkäin. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Aloitin joskus kauan sitten kuvaamaan myös meidän seuramme tapahtumia, ja siitä se on sitten laajentunut vähän pikkuhiljaa kaikkeen porvoolaiseen urheiluun.

– Ajatuksenani on tarjota paikallisille seuroille materiaalia, jolla he voivat kehittää omaa näkyvyyttään.

– Visuaalisen sisällön tarve on iso, ja siihen ei kaikilla löydy resursseja. Olen toki siinä onnellisessa asemassa, että joskus niistä keikoista jopa maksetaankin hiukan.

FC Futuran naisten treenit Myllymäen tekonurmella 4.1.2021. Janne Ekman

Ekman on itsekin aktiivinen liikkuja ja urheilu on aina ollut lähellä sydäntä. Nuorempana hän harrasti vähän kaikkea mahdollista, ja löytyypä palkintokaapista yksi A-junnujen SM-pronssikin amerikkalaisesta jalkapallosta. Viime maaliskuussa Ekman aloitti maastopyöräilyn, joka on imaissut mukaansa. FCFJ:n toiminnanjohtajan yksi tärkein rooli on Ekmanin mukaan kehittää seuraa yhdessä muun henkilökunnan ja vapaaehtoisten kanssa.

– Meillä kaikilla seuratoimijoilla on valtavia haasteita edessä, Covid-19 on näistä vain yksi, Ekman korostaa.

– Lapsimäärät laskevat eri alueilla maata eri vauhtia, ja valitettavasti myös meillä Porvoossa. Se on iso haaste jo lähitulevaisuudessa.

– Toiminnan laadun kehittäminen jatkuu koko ajan, erilaisia uusia palvelukonsepteja mietitään eri kohderyhmille. Samoin uusia yhteistyökumppanuuksia haetaan.

– Seuran strategiasta poimitaan jokaiselle vuodelle tärkeimmät painopistealueet, joihin panostetaan erityisesti.

– Tällä hetkellä paukkuja laitetaan erityisesti muun muassa tyttö- ja naisfutiksen kehittämiseen tällä alueella, matalan kynnyksen harrastetoiminnan kehittämiseen eri ikäluokissa ja tavoitteellisen harrastamisen kehittämiseen.

Taustat

Janne Ekman

Ikä: Riittävästi (50 vuotta).

Kotipaikka: Porvoo.

Ammatti: Toiminnanjohtaja.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Toivottavasti vielä edessä päin.

Lempiruoka: Kaikki käy.

Lempimusiikki: Metallia mielellään.

Motto: Aina voi oppia uutta ja kehittyä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut