Akilleen voittoputki jatkui vahvalla kotipelillä – vihreäpaidat voittivat Mikkelin Kampparit sakeassa lumisateessa

Paukkuva pakkanen ei hyydyttänyt jääpallon miesten bandyliigan pelaajia. Rapsakka keli näkyi sen verran, että jää oli ainakin kivikova. Juuri ennen ottelua alkanut lumisade teki myös pelistä hankalan.

Ilman yleisöä käydyn ottelun voitti Akilles lukemin 9–4 (3–1).

Akilles hallitsi kovan kelin hyvin ja joukkueen luistelu oli astetta Mikkeliä parempaa.

Tosin mitään hienouksia ei kentällä nähty, sillä lumi vaikeutti pallon liikettä jään pinnassa. Samalla pallo ei kulkenut pelaajien mailojen lavassa totutun lailla.

Ottelun ratkaisu nähtiin 65 minuutin kohdalla, kun Akseli Laakkonen teki Akilleen kuudennen maalin. Kampparit olivat päässeet juuri maalin päähän, kun kotijoukkue iski. Akilles pääsi pelaamaan vapautuneemmin ja Kamppareiden oli taas nostettava hyökkäystään.

Vielä kun Juuso Johansson löi kaukaa pallon komeasti maalin oikeaan yläkulmaan, niin Kampparit olivat päät painuksissa.

Voitto oli tärkein asia.

Jari Hyttinen

Heidän hyvä takaa-ajo suli lopulta Akilleen vahvaan peliin.

Akilleen päävalmentaja Jari Hyttinen antoi tunnustusta koko joukkueelle.

– Voitto oli tärkein asia ja se tuli lopulta hyvän hallinnan jälkeen. Alku oli hieman haparoivaa, mutta toisen puoliajan alku oli hyvä. Kampparit pääsivät mukaan peliin muutamaan virheen takia, mutta ei meillä lopulta hätää ollut. Akseli Laakkosen maali vapautti lopullisesti peliä ja loppu olikin täysin meidän hallintaa.

Hyttinen otti esille erotuomarikerhon laatiman paimenkirjeen. Akilles sai kirjelmän, että tuomaritoimintaa ei saa arvostella.

– Tuomarilla ollut intoa lähettää seuralle kirjelmä valmentajan toiminnasta julkisuudessa. Surullista ja asenne näkyi myös kentällä, Hyttinen kommentoi.

Kamppareiden valmentaja Antero Levänen oli osittain tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Kahdeksan junioria oli tänään meillä kentällä ja otteet eivät vielä riitä aivan haastamaan mestari Akillesta. Pääsimme hyvin mukaan peliin toisella puoliajalla, mutta Akilleen kuudes maali kyllä oli vaikea pala. Akilles on kyllä hyvä joukkue kokonaisuudessa ja osasi hyödyntää maalipaikat.

Akilleen peli ensimmäisellä puoliajalla oli hieman hapuilevaa. Kotijoukkueen keskikentältä puuttui Rolf Larsson ja se teki normaalista pelinrakentelusta hapuilevaa. Lopulta Akilleen pelinrakentelu asettui normaaliin ja maalejakin nähtiin.

Avausmaalissa Kampparit iskivät kulmalyönnin ohi kotijoukkueen hyvin pelanneen Isak Skogin.

Tasoitusmaalissa Akilleen kapteeni Rasmus Kettunen nousi röyhkeästi vieraiden maalille ja häntä rikottiin. Akilles sai rangaistuslyönnin ja Kettunen iski sen maaliin.

Toisessa maalissa Casper Hänninen löysi syötöllään takatolpalla päivystäneen Andreas Flinkin. Kolmas maali oli taas Joakim Nordströmin kulmamaali.

Kello 22.38 lisätty Jari Hyttisen kommentti. Lisäksi korjattu erotuomarikerho kirjeen lähettäjäksi, ei Suomen Jääpalloliitto.

Tilastot

Akilles-Kampparit 9–4 (3–1).

19 0–1 Hauska Valtteri (Maaranen Joni-Pekka), 22 1–1 Kettunen Rasmus, 26 2–1 Flinck Andreas(Hänninen Casper), 27 3–1 Nordström Joakim (Vainio Matti), 46 4–1 Kettunen (Vainio) 48 4–2 Liimatainen Karo

52 5–2 Fridolfsson Rasmus (Hänninen), 57 5–3 Hauska Janne, 63 5–4 Hauska Janne, 66 6–4 Laakkonen Akseli (Vainio), 79 7–4 Johansson Juuso, 82 8–4 Flinck Andreas (Pursio Akseli), 89 9–4 Kettunen (Fridolfsson).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut