PSS:n Arla Salo pelasi lauantaina jo 200:s liigaottelunsa – maalivahti haluaisi pelata vielä ainakin pari kautta liigassa

Salibandy: Arla Salo pelaa neljättä kauttaan PSS:ssä.

PSS:n maalivahti Arla Salo teki lauantaina 8+4+5=17 torjunnat Kooveeta vastaan. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkueen maalivahti Arla Salo, sai lauantaina tilastoihinsa jo 200:s liigaottelunsa. Tikkurilan Tiikereiden kasvatti pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun kaudella 2010-11 Tiikereiden riveissä, Kaudella 2013-14 joukkue vaihtui Helsingin M-Teamiin. Porvoossa, Salo on pelannut nyt kaudesta 2017-18 lähtien.

PSS:n naisten edustusjoukkueen Arla Salo. Toni Degerlund

Vaikka lauantain ottelusta tuli tilastollinen merkkipaalu, jonka johdosta Salo kukitettiin ottelun alussa, oli se lopulta hänelle itselleen, vain yksi peli muiden joukossa.

– Kyllähän se omalla tavallaan tietysti ihan hyvältä tuntui. Ei sillä silti itselleni sen isompaa merkitystä kuitenkaan ollut, Salo kommentoi.

– Kiva tietty, että olen pärjännyt tällä tasolla näinkin kauan.

Matkan varrelle mahtuu paljon merkityksellisiä otteluita. Salo valittiin viime kaudella, naisten Salibandyliigan tammikuun parhaaksi pelaajaksi. Salo olikin kaudella yksi liigan parhaimmista maalivahdeista, jota oli erittäin vaikeaa ohittaa.

Kiva, että olen pärjännyt tällä tasolla näinkin kauan.

– Muistan erittäin hyvin ensimmäisen liigapelini Tiikereissä, Salo kertoo.

– Jännitti ihan mielettömästi, enkä haluaisi kokea sitä tunnetta enää uudestaan. Oli muistaakseni OLS vastassa. Hävisimme ottelun maalilla, mutta pelasin silti ihan hyvin.

– Sen lisäksi muistan hyvin myös ensimmäisen nollapelini, joka oli Kooveeta vastaan. Voitimme ottelun 2–0. Se oli itseltäni ihan nappipeli.

PSS:n naisten edustusjoukkueen Arla Salo. Toni Degerlund

Salo voitti nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2012. Kaudella 2015–2016 Salo teki liigan ennätyksen torjumalla kauden aikana kuusi rangaistuslaukausta. Sen lisäksi Salo on onnistunut saamaan tilastoihinsa, uransa aikana myös maalivahdille harvinaisen syöttöpisteen.

Maalivahdinroolin valintaan vaikutti, että olin aina pihapeleissämme maalissa.

– Yksi vaatimaton syöttöpiste on tosiaan tullut, ja senkin muistan kyllä hyvin, Salo naureskelee.

– Avasin viereen pakille, joka teki lopulta puolestakentästä maalin.

– Ei sen ihmeellisempi ollut, mutta tietty ehkä hiukan harvinaisempaa, että maalivahtikin saa tilastoihin syöttöpisteen.

PSS:n maalivahti aloitti salibandyn seitsemänvuotiaana serkkunsa Patrikin innoittamana, joka pelasi lajia Tiikereissä. 27-vuotias Salo pelasi aluksi myös kenttäpelaajana, mutta siirtyi parin vuoden harrastamisen jälkeen maalivahdiksi, jossa onkin sitten sitkeästi pysynyt hyvällä menestyksellä.

– Pääsin kerran pelissä yksin läpi ja kaaduin omiin jalkoihini. Juoksin siitä vaihtoon ja ilmoitin, että haluun maaliin, ja sillä tiellä ollaan vieläkin, Salo naureskelee.

Kyllä mä haluan Suomen mestaruuden vielä voittaa.

– Maalivahdinroolin valintaan vaikutti, kaikkien niiden kompasteluiden jälkeen myös se, että olin aina pihapeleissämme maalissa.

– Siellä kun sai onnistumisia ja kehuja pihan pojilta, niin se sytytti hommaan. Ja onhan se kiva pysäytellä palloja. Mitä näyttävämmin, sitä kivempaa.

– Junnuna harrastin vähän kaikkea. Fudista ehkä enemmän tosissaan, ja yritettiin musta siihenkin maalivahtia tehdä. Salibandy vei silti voiton. Nykyään en harrasta muuta, kun salibandya. Toki pleikkarilla tulee pelattua Codia, että kai senkin voi harrastukseksi laskea.

– Salibandystä tuli ehkä junnuna se ykkösjuttu, kun kaveripiiri koostui lähinnä salibandynpelaajista. Ja hyvä näin, koska 20 vuoden jälkeenkin samat kaverit ovat edelleenkin mukana elämässä.

PSS:n naisten edustusjoukkueen Arla Salo. Toni Degerlund

Salo haluaisi pelata liigatasolla vielä ainakin pari kautta. Alkukauteensa hän ei ole täysin tyytyväinen, mutta on nyt löytänyt taas hyvän vireen PSS:n maalissa.

– Kyllä mä haluan Suomen mestaruuden vielä voittaa, Salo toteaa.

– Onhan noita muitakin pienempiä henkilökohtaisia tavoitteita ja unelmia. Toivotaan, että toi isoin tavoite saataisiin himaan tänä vuonna.

– Toivottavasti saisimme myös jossain vaiheessa yleisön turvallisesti peleihin paikan päälle. Olisi mahtavaa pelata Porvoon huikeelle yleisölle.

Taustat

Arla Salo

Ikä: 27 vuotta.

Kotipaikka: Helsinki.

Ammatti: Myyjä.

Seura: Porvoon Salibandyseura (Kasvattajaseura Tikkurilan Tiikerit).

Paras saavutus (omasta mielestä): 2012 U19 MM-kulta.

Lempimusiikki: Ehdoton ykköskipale on SaiPan maalibiisi.

Lempiruoka: Kaikki Tuijan tekemät peliruuat.

Motto: Elä hetkessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut