Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvooseen taas Valio Akatemia stipendejä – Porvoosta stipendin saivat Juuli Mankonen, Benjamin Eriksson, Nuppu Palm ja Twinkling Little Stars

Urheilutuki: Valio Akatemia jakoi yli 130 000 euroa lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen.

Valio Akatemia on jälleen valinnut vuoden 2021 stipendin saajat ohjelman kummien kanssa. Porvoosta stipendin saivat Juuli Mankonen (Taekwondourheilijat 2011), Benjamin Eriksson (Porvoon Taitoluistelijat), Nuppu Palm (Smash tennis) ja Twinkling Little Stars (FunShine Cheerleaders). Kummeina ohjelmassa toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.

Porvoon Taekwondon kasvatti, mutta nykyisin Taekwondourheilijat 2011 -seuraa ottelussa edustava, Pääskytien yläasteen 9. luokkaa käyvä, 15-vuotias Juuli Mankonen sai stipendin nyt ensimmäistä kertaa.

– Stipendin saaminen ilahdutti suuresti ja olen iloisesti yllättynyt. Otan tämän luottamuksen osoituksena, Mankonen kommentoi.

– Käytän stipendin harjoitus- ja kisakuluihini. Tällä kaudella toivon pääseväni osallistumaan mahdollisimman moneen kansainväliseen ottelukilpailuun. Toivottavasti koronatilanne hellittää ja kisoja saadaan järjestettyä.

– Treenimotivaatiosta en kuitenkaan viime vuonnakaan kärsinyt, sillä Taekwondourheilijoiden järjestämät treenit ovat hyvällä tavalla haastavia, sekä monipuolisia.

Mankosen tavoitteena on kehittyä urheilijana mahdollisimmat pitkälle, ja menestyä tulevaisuudessa myös aikuisten sarjoissa arvokilpailutasolla.

– Tavoitteenani on kehittyä edelleen ottelun taktisella puolella, lisätä kestävyyttäni, sekä huolehtia hyvästä lihaskunnosta.

– Taekwondo on olympialaji, ja varmaan jokaisen taekwondourheilijan unelma on saada edustaa omaa maataan olympialaisissa, niin minunkin.

– On todella hienoa, että Valio Akatemia tukee kaltaisiani, nuoria urheilijoita matkallaan aikuisten kisoihin.

– Huipulle pääseminen vaatii tässäkin lajissa aktiivista kilpailemista, erityisesti ulkomailla ja siitä syntyy paljon kustannuksia.

Valio Akatemia sai yhteensä lähes 2000 hakemusta, joiden joukosta valittiin 335 stipendiaattia ja erikoisstipendin saaja. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikunnasta innostuneet yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Valio Akatemia tukee harrastuksen ja liikunnan aloittamista tai jatkamista, mutta myös jo menestystä saaneita ja pitkäjänteisesti urheilevia nuoria.