Liettua tarjoutui jääkiekon MM-kisojen isäntämaaksi Latvian kanssa

STT–TT

Liettua on ilmoittanut haluavansa järjestää kevään jääkiekon miesten MM-kisat yhdessä naapurimaansa Latvian kanssa. Maan pääministeri Ingrida Simonyte kertoi lehdistötiedotteessa keskustelleensa kisaisännyydestä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin kanssa.

Tiedotteen mukaan MM-pelejä voitaisiin pelata Vilnassa ja Kaunasissa.

– Liettua on näyttänyt useaan otteeseen, että se pystyy järjestämään huipputason kilpailuja. Koronapandemian aikana olisi myös logistisesti sopivaa, että naapurimaat järjestävät turnauksen, Simonyte sanoi.

IIHF päätti alkuviikolla, ettei kevään MM-turnausta pelata Valko-Venäjällä. Ainoaksi MM-isännäksi jäänyt Latvia on sen jälkeen kertonut, että maa pystyisi järjestämään turnauksen yksinkin. Mahdolliseksi toiseksi kisapaikaksi ovat tarjolla myös Tanskan Herning ja Slovakian Bratislava.

IIHF:n odotetaan päättävän kisapaikoista viimeistään tammikuun lopulla. MM-turnauksen on määrä alkaa 21. toukokuuta ja päättyä 6. kesäkuuta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut