Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herolan hyppy koheni yhdistetyn varakilpailussa – Riiber jäi kauas kärjestä ja Hirvonen laskeutui Lahden suurmäestä 99 metriin

Salpausselän kisat perjantaina avannut yhdistetyn varakilpailu sujui sakeassa sumussa yllätyksellisesti. Maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber oli varakilpailussa vasta 23:s, joten häntä uhkaisi kauden ylivoimaisesti huonoin sijoitus, jos mäkituloksiin joudutaan turvautumaan sääolojen takia sunnuntaina.

Japanin Ryota Yamamoto oli 126 metrin hypyllä päivän paras. Norjan Espen Björnesen oli 129 metrin hypyllä pisteissä toinen ennen Japanin Yoshito Watabea.

Varakilpailun perusteella Yamamoto pääsisi hiihto-osuudelle yli 24 sekuntia ennen Björneseniä ja 26 sekuntia ennen Watabea. Riiberin ero kärkeen on hiihtoajassa tasan kaksi minuuttia.

Suomalaisista parhaiten onnistui kansallisessa ryhmässä kilpaileva Otto Niittymäki. Hän ponnisti 118 metrin hypyn, ja hiihtoajassa ero kärkeen on 1.15.

Herolan hyppy kehittyi hyvään suuntaan

Ilkka Herola oli 18:s ja maajoukkuemiehistä paras. Hän lensi 117,5 metriin, ja aikaero on 1.36. Herola kuuluu mäkiosuudella viimeisiin hyppääjiin, ja loppuryhmä joutui odottelemaan pitkään suotuisia tuulioloja.

– Tuli paha paikka puomilla, mutta hyppy oli ihan hyvin seivattu (pelastettu), Herola arvioi suoritustaan.

– Hyppääminen oli harjoituskierroksilla tuntuman hakua, mutta viimeinen (varakilpailun) hyppy oli ihan hyvä.

Maajoukkueryhmän hyppääjistä Perttu Reponen oli 25:s, Arttu Mäkiaho 35:s ja karskisti epäonnistunut Eero Hirvonen 99 metrin läpilaskulla 42:s.

Salpausselän kisoissa kilpaillaan lauantaina yhdistetyn parikilpailu ja sunnuntaina henkilökohtainen maailmancup.

Järjestyksessä 96. Salpausselän kisat järjestetään ilman yleisöä.

Herola nautiskelee kilpailuista

Ilkka Herolan kunto on kehittynyt herkutteluvaiheeseen. Herola sijoittui viime viikonloppuna Val Di Fiemmessä järjestetyissä yhdistetyn maailmancupin kilpailuissa sijoille kaksi ja kuusi. Salpausselän kisoissa hän jahtaa lisää palkintosijoja.

Kehityksen ja onnistumisten kannalta tärkeintä on se, että Herola voi nauttia kisoista.

– On mukava tulla Lahteen kilpailemaan, kotikentälle. Takana on hyvä viikonloppu, ja itseluottamus on hyvä. Tavoitteena on podium molemmissa kilpailuissa, Herola tiivisti ennakkonäkymät viikonlopun kilpailuihin.

Herola osallistuu lauantaina parikilpailuun Eero Hirvosen kanssa. Sunnuntain ohjelmassa on henkilökohtainen maailmancup.

– Val di Fiemmen kisat meni hyvin. Se tuntui hyvältä. Tämä on muutenkin mukavaa touhua, ja nyt lisänä oli myös menestystä, Herola iloitsi.

Kaikki on mahdollista

Herola ja Hirvonen ovat lajin vauhdikkaimmat hiihtäjät. Menestys on kiinni mäkihypystä, jossa Herola on kehittynyt kauden edetessä.

– Hyppy on parantunut alkukaudesta. Hypyt eivät ole vielä täydellisiä, mutta ne riittävät jo kärkitaisteluun. Tuntuu hyvältä, kun tietää, että tavallisella hyppysuorituksella on mahdollista päästä taisteluun palkintopaikasta.

Juuri parantuneen hyppyvarmuuden ansiosta Herola voi keskittyä kisoihin alkukautta rentoutuneemmin.

– Kisoihin on kiva lähteä, kun tietää, että kaikki on mahdollista. Hyppy ei vaadi enää mitään erityistä tekemistä. Ne viimeiset prosentit hyppyyn tulevat rentoudesta, Herola selvitti.

– Tämän ansiosta olen päässyt hyvään kisarytmiin. On helpompi keskittyä kisoihin rentoutuneella asenteella.

Herola on maailmancupin pisteissä kahdeksantena ennen Lahden kisoja.