PSS:n Milja-Maria Saarikoski, Ella Sundström ja Tiia Ukkonen mukaan salibandyn naisten maajoukkueleirille – naisten maajoukkue leireilee tiiviillä ryhmällä – kalenterissa hektinen kisavuosi

Salibandy: Suomen naisten salibandymaajoukkue leireilee Eerikkilässä lauantain 6.2. ja sunnuntain 7.2., ja edessä on tiivis rupeama tiiviillä ryhmällä.

PSS:n kapteeni Ella Sundström valittiin helmikuiselle naisten maajoukkueleirille. Arkisto/Toni Degerlund

Naisten maajoukkueleirin ohjelmassa on kumpanakin päivänä yksi lajiharjoitus ja sitten harjoitusottelu kevään MM-kisoihin valmistautuvaa U19-joukkuetta vastaan. Mitään isompaa taktista opiskelua ei siis ole tällä kertaa luvassa.

– Viime kesänä käytiin läpi maajoukkueen pelitapaa, ja se tulee nyt osalle kertauksena ja osalle tietysti uutena asiana, päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo.

– Hyvä prosessi on kuitenkin haussa nytkin eli ensin käydään harjoituksissa jokin asia läpi, sitten pelataan ja katsotaan, miten se onnistui ja annetaan videoiden tukemana palaute.

– Mukaan on kutsuttu kaksi maalivahtia ja 15 kenttäpelaajaa, jolloin päästään tekemään tiiviillä ryhmällä ja pelaamaan kolmella viisikolla. Toivoa tietysti täytyy, että kaikki kestävät terveinä.

PSS:n Ella Sundström (vas.) ja naisten joukkueen valmentaja Tiia ukkonen ovat mukana helmikuisella naisten maajoukkueleirilla. Arkisto/Toni Degerlund

Ulkomailla pelaavat maajoukkue-ehdokkaat eivät tässä matkustustilanteessa pysty leirille osallistumaan, ja potentiaaliset U19-kisapelaajat leireilevät luonnollisesti sen ryhmän mukana. Siksi valinnat on tehty F-liigan pohjalta.

Valinnoissa painottuu, miten tämä kausi on pelaajilta sujunut.

Lasse Kurronen

– Valinnoissa painottuu, miten tämä kausi on pelaajilta sujunut, ja mukana on myös Niemisen Sanni, vaikka vasta kahdessa liigapelissä onkin ehtinyt esiintyä.

– Kaikki mukaan kutsutut ovat potentiaalisia MM-kisapelaajia eli esimerkiksi sellaisia, jotka ovat ilmoittaneet, etteivät ole käytettävissä tai maajoukkuepeleistä kiinnostuneita, ei mukana ole, Kurronen taustoittaa.

– Vaikka tämä on pienimuotoinen tapahtuma, se on meille erittäin tärkeä, kun edessä on todella hektinen kesä kohti MM-kisoja. Nyt meillä on loistava mahdollisuus tarkkailla pelaajia livenä, kun tällä kaudella on oltu pitkälti ruudun varassa.

Naisten MM-karsinnan Latviassa pelattava Suomen lohko on siirtynyt helmikuun alusta kesäkuulle, ja MM-lopputurnaus Uppsalassa mitellään marras-joulukuun vaihteessa.

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen on toiminut valmentajana myös NST:ssä, joka muuttui viime kesänä Lappeenrannan SaiPaksi. Arkisto/Otto Ponto

Maajoukkueleiri

Helmikuun naisten maajoukkueleirille osallistuvat

Maalivahdit: Noora Laakso (26, Koovee), Noora Vuorela (26, TPS).

Kenttäpelaajat: Mirva Laitinen (27, EräViikingit), Sofia Leino (23, TPS), Ina Leminen (24, SB-Pro), Laura Liimatta (25, SSRA), Meri Mäkinen (25, Classic), Hanna Niemelä (25, SSRA), Sanni Nieminen (29, Classic), Laura Pakarinen (20, FBC Loisto), Alisa Pöllänen (27, Classic), Anu Raatevaara (25, SB-Pro), Laura Rantanen (28, TPS), Milja-Maria Saarikoski (21, PSS), Ella Sundström (23, PSS), Veera Vilenius (21, Koovee), Jonna Virkkunen (21, SSRA).

Taustat: Päävalmentaja Lasse Kurronen, Valmentajat Aki Vilander ja Henna Hukkanen, Fysioterapeutti Niko Iivonen, Hieroja/huoltaja Jouni Hämäläinen, Joukkueenjohtaja Tiia Ukkonen.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut