Jokerien valmentaja Marjamäki noitui "hupsista keikkaa" -jäähyjä ja Omskin maalintekotaitoa – "Vastustaja oli tappavan tehokas"

Kotijoukkueen maalit laukoivat John Norman ja Henrik Haapala (kesk.). MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

Jokerien neljän kotipelin putki jääkiekkoliiga KHL:ssä alkoi nahkeasti. Maanantaina Helsingissä Jokerit hävisi Avangard Omskille 2–5. Omsk osoitti, miksi se on sarjan itälohkossa toisena. Jokerien punnerrus kohti pudotuspelien kotietua jäi puolestaan tehottomaksi.

– Vastustaja oli tappavan tehokas. Teki joka paikasta maalin, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli Viasatin tv-haastattelussa.

Ajoittaisesta hallinnassa huolimatta Jokerit ei pystynyt hyödyntämään paikkojaan. Omsk pysyi avausmaalin viimeisteltyään edellä, vaikka isäntien kiri vei lähelle.

– Tasainen ensimmäinen erä. Mutta pikkaisen paremmin oltaisiin voitu päästä maalille, Marjamäki mietti.

Toisessa erässä Jokerit petrasi kosolti, ei kuitenkaan riittävästi, kun viimeistely takkusi. Omskin maalivahti Igor Bobkovin yllättäminen ei sujunut. Ja sitten vierasjoukkue vielä tuplasi karkumatkansa.

– Toinen erä oli täysin meidän. Kymmenen laatupaikkaa kahteen erään ja vastustajalla kaksi, eikä tehty kuin yksi maali ja vastustaja kaksi, Marjamäki ynnäili.

John Normanin rystyroikulla sutaiseman 1–2-kavennuksen jälkeen Jokereille tarjoutui sauma tasoitukseen. Ylivoimahyökkäys jäi kuitenkin vaille hedelmää, kun tilanne päättyi Nicklas Jensenin laukaukseen ohi tyhjän maalin.

Kiri kuihtui jäähyihin

Päätöserän Jokerit menetti jäähyihin, vaikka nousikin Henrik Haapalan rystykudilla maalin päähän 2–3:een. Pelin lopussa isäntien virheet mahdollistivat Omskille parit paikat, joista se iski armotta.

– Kun piti ratkoa peliä, ei pystytty siihen. Meille tulee noita "hupsista keikkaa" -jäähyjä. Niistä pitää kasvaa pois, Marjamäki analysoi.

Kuluvalla viikolla Jokerit tahkoaa tiiviiseen tahtiin vielä kolme ottelua, seuraavan keskiviikkona ja viimeisen lauantaina.

– Pelejä tulee paljon, on siirrettyjä pelejä ja muuta. Kyllähän pelaaja haluaa pelata mieluummin kuin harjoitella, Marjamäki aprikoi.

– Tämmöiset runkosarjapelit ovat oikeastaan hyvää valmistautumista meille. Että tiedetään, missä me menemme, ja missä meidän pitää ottaa steppejä, Jokeri-luotsi lisäsi.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut