PSS ei onnistunut kaatamaan runkosarjan jumboa kotonaan – runkosarjan voitto ratkeaa viimeisellä kierroksella lauantaina

Salibandy: EräViikingit vei voiton Aurorahallilla voittomaalikilpailun jälkeen.

PSS:n Julia Turunen iski kotijoukkueelleen avausmaalin Eräviikinkejä vastaan keskiviikkoiltana ottelun ensimmäisessä erässä Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue pelasi keskiviikkoillalla tämän kauden F-liigan runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, kun se toimi ottelun emäntänä Helsingin EräViikinkejä vastaan Aurorahallilla. PSS:llä oli mahdollisuus kiilata runkosarjan paalupaikalla, voittamalla helsinkiläiset, mutta toisin kävi. EräViikingit pelasi hyvää salibandya, ja se vei lopulta voiton voittomaalikilpailun jälkeen 6-7 VL (1–2, 2–2, 3–2, 0–0) lukemin.

Runkosarja ei ole vielä kokonaan taputeltu. PSS pelaa vielä tulevana lauantaina runkosarjan viimeisen ottelunsa Turussa FBC Loistoa vastaan. Panokset ovat kovat, koska voitolla PSS:llä on vielä mahdollisuus viedä runkosarjan voitto. Oulun rankat Ankat (SSRA) ja Nurmijärven SB-Pro pelaavat niin ikään toisiaan vastaan lauantaina, ja heistä muodostuu lopputuloksen jälkeen runkosarjan kärkikolmikko PSS:n ohella. SB-Pro:lla on tällä hetkellä piste enemmän kuin PSS:llä ja SSRA:llä. Porvoolaisten mahdollinen runkosarjan voitto edellyttää siis, että SSRA voittaa SP-Pron. PSS:n pitää vastaavasti klaarata vieraspeli Turussa, ja sen lisäksi maalieron pitäisi olla porvoolaisille edullisempi.

PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen. Toni Degerlund

PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen myöntää, että runkosarjaan on mahtunut ylä- ja alamäkiä.

– Onhan tämä kausi ollut todella erikoinen, Kouvalainen hymähtää.

– Meillä oli syksyllä aikamoinen pelirupeama, ja kyllähän se näkyi meidän pelissämme, kun pelasimme kuitenkin tosi paljon.

syksyn otteluruuhka, imi jossain vaiheessa aika hyvin meidän joukkueemme pelaajista virtaa.

– Pelaajat huolehtivat, että pysyivät terveinä, eikä kenellekään tule koronaa tai muuta vastaavaa. Siinä sivussa kaikilla oli kuitenkin myös omat työnsä ja koulunsa, jotka piti myös hoitaa kunnialla.

– Kyllä syksyn otteluruuhka, imi jossain vaiheessa aika hyvin meidän joukkueemme pelaajista virtaa.

– Siinä mielessä runkosarja on ollut aika kaksijakoinen. Syksyn pätkään osui meidän haasteellisemmat vaiheemme.

– Vaikka voitimmekin pelejä, niin peli-ilme ei silti ollut ihan sellainen, mitä itse olisin toivonut.

– Tämän vuoden puolella olemme kuitenkin päässeet tosi hyvään vauhtiin, ja on ollut selkeästi hyvää menoa. Tällä hetkellä joukkueemme pelaaminen näyttääkin ihan hyvältä.

– Sanotaan vaikka näin, että suuripiirtein suunnitelmien mukaan on menty. Siis sen pelisuunnitelman mukaan, mitä ennen kautta joukkueellemme tehtiin.

PSS ei onnistunut kaatamaan Helsingin EräViikinkejä runkosarjan viimeisessä kotipelissään Aurorahallilla. Toni Degerlund

Pallollisena olemme pystyneet tekemään ihan hyvin maaleja.

PSS joukkueen runko on pysynyt jo useamman kauden ajan aika samana, vaikka muutoksiakin kokoonpanossa on tapahtunut. Kouvalainen onkin kiristänyt joukkueen ruuvia, kausi toisensa jälkeen, ja tämä on myös tuottanut positiivista tulosta hyökkäyspäässä.

– Olemme pyrkineet nyt joka kaudella nopeuttamaan meidän peliämme, Kouvalainen sanoo.

– Tähän vaikuttaa tietysti moni asia. Kuinka paljon joukkueessa on muutoksia, miten paljon on poissaoloja loukkaantumisten muodossa ja niin edelleen.

– Olemme selkeästi panostaneet pallolliseen peliimme, mutta emme ole toisaalta tinkineet meidän hyvästä puolustuksestamme, johon olemme myös panostaneet, nyt niin kauan, kun minä olen ollut täällä Porvoossa päävalmentajana.

– Pallollisena olemme pystyneet tekemään ihan hyvin maaleja, ja itse asiassa enemmän kuin aikaisempina kausina vastaavissa pelimäärissämme.

– Olemmekin kehittäneet määrätietoisesti pallollisen pelimme teemoja.

PSS:n kapteeni Ella Sundström. Toni Degerlund

Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla.

Kouvalainen ei halua nostaa ketään yksittäisiä pelaajia kauden onnistujien joukkoon, vaan korostaa, että joukkue on kokonaisuudessaan ollut kauden onnistuja.

– Jokainen voi tietysti vetää meidän joukkueestamme omat suosikkinsa, mutta kyllä onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Itse en nostele mitään nimiä sen enempää, Kouvalainen painottaa.

– Joukkueessamme on joka tapauksessa tullut paljon onnistumisia. Kun katsoo meidän joukkueemme sisäistä pistepörssiä, niin voi havaita, että onnistumisia on tullut laajalla rintamalla.

– Positiivista on, että meidän ykkösketjumme takaa, on noussut myös kaksi muutakin kenttää, jotka ovat tarvittaessa pystyneet vaikka ratkomaankin pelejä.

– Materiaalin leveys onkin ollut yksi meidän tämän kauden vahvuuksistamme. Tämä tulee näyttelemään myös erittäin isoa roolia tulevissa playoff-peleissämme.

– Vaikka joukkueessamme on ollut nimekkäitäkin poissaoloja loukkaantumisien vuoksi, niin siitä huolimatta, meillä on ollut hyvä materiaali. PSS:n vahvuus on sekin, että omista junioreitamme tulee koko ajan uusia, hyviä pelaajia, joille voi antaa mahdollisuuden.

PSS:n Henna Uljua. Toni Degerlund

PSS:llä on vielä mahdollisuus viedä runkosarjan voitto. Tämä vaatii tosin täydellistä keskittymistä lauantain vieraspelissä.

– Loisto on varmasti yksi F-liigan taitavimpia joukkueita. Sieltä löytyy tosi paljon kovaa yksilöosaamista, Kouvalainen korostaa.

– Nuori joukkue, jolla on ollut kauden aikana hyviä pätkiä ja hiukan ailahtelevimpia pätkiä. Itseäni tämä ei tosin ole millään tavalla yllättänyt.

– Joukkueessa on joka tapauksessa taitavia, nopeita ja pelirohkeita pelaajia, jotka uskaltavat kyllä haastaa kenet tahansa. Pallollisena he pystyvät tekemään sellaisia asioita, joihin moni muu pelaaja ei pysty tai onnistu.

– Tässä meidän pitää olla tosi tarkkana, jos haluamme voittaa Loiston lauantaina.

Meidän selvä tavoite on, että olisimme ykkönen.

Ylempi jatkosarja pelataan runkosarjan kolmen parhaan kesken. Tässä vaiheessa on siis jo varmaa, että ylemmässä jatkosarjassa PSS, SSRA ja SB-Pro kohtaavat toisensa. Joukkueet kohtaavat toisensa siis sekä kotona, että vieraissa. Jatkosarjan voittaja saa ensimmäisenä valita pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastustajansa.

– Kyllähän meidän selvä tavoite on, että olisimme ykkönen, ja saisimme siten valita ensimmäisenä playoff-vastustajamme, Kouvalainen toteaa.

– Sen kautta saisimme luonnollisesti myös kotiedun loppuun saakka.

– Runkosarjan voitostakin on luvassa rahapalkinto, joka varmasti kelpaa ihan kenelle tahansa tässä poikkeustilanteessa.

– Jatkosarjassa tullaan varmasti menemään kovaa, kun vastassa on SSRA ja SB-Pro. Positiivista jatkosarjassa onkin, että se valmistaa meitä joka tapauksessa hyvin playoff-peleihin, kun jokainen peli tulee olemaan kova.

– Saamme jatkosarjassa neljä kovaa peliä, joissa meidän pitää pelata kauden parasta peliämme.

– Sarjahan on ollut tällä kaudella ennätyksellisen tiukka, jossa on ollut paljon maalin pelejä.

Tilastot

PSS–EräViikingit 6-7 VL (1–2, 2–2 3–2, 0–0)

1. erä: 06:47 min. Mittentag Sofia (Likki Manta) 0–1, 16:29 min. Paajanen Maura (Mertanen Veera) 0–2, 18:20 min. Turunen Julia (Levälampi Annina).

2. erä: 22:38 min. Mittentag Sofia (Kettunen Jenny) 1–3, 28:39 min. Räisänen Anni (Tantere Tove) 1–4, 33:27 min. Sundström Ella 2–4 AV, 34:54 min. Saarikoski Milja-Maria (Väliaho Marianne) 3–4.

3. erä: 44:15 min. Levälampi Annina (Sundström Ella) 4-4, 53:32 min. Mittentag Sofia (Latvala Iina) 4–5, 55:26 min. Sundström Ella (Väliaho Marianne) 5–5 YV, 59:21 min. Holmberg Fanny (Stettler Céline) 6–5 TM, 59:49 min. Paajanen Maura (Torkki Jenni) 6–6 IM.

Jatkoaika: ei maaleja.

VM-kilpailu: 65:00 min. Laitinen Mirva 6–7 VL.

Torjunnat: PSS Salo Arla 3+3+2+1=9, EräViikingit Jaatinen Milla 4+6+8+3=21 (Poissa: 58.58-59.21, 59.43-59.49, 59.56-60.00).

https://fliiga.com/naiset/tulospalvelu/ottelut/210968/yhteenveto

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut