Porvoo ei vieläkään julkaissut päätöstä nuorten harrastustoiminnan avaamisesta – seurat ovat ihmetelleet Porvoon linjaa

Toivottavasti lapset pääsevät vihdoin harrastuksiin. Arkisto/Timo Pasanen

Timo Pasanen

Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula totesi aiemmin, että olisi hyvin epätodennäköistä, että rajoituksia voitaisiin lähteä purkamaan. Pääkaupunkiseudun neljän kaupungin hallinnoimissa tiloissa voidaan toteuttaa 1.2. alkaen alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Porvoon kaupungin johtoryhmä päättää koronarajoitusten ja -suositusten voimassaolosta tai mahdollisista muutoksista perjantaina 29. tammikuuta. Porvoossa sisäliikuntasalit ja -hallit on käytössä ala- ja yläkoulujen osalta kouluaikana.

Nyt urheiluseurat odottavat Porvoon seuraavaa siirtoa. Porvoon Tarmon puheenjohtaja Rasmus Svahn ei kadehdi päätöksentekijöitä ja ymmärtää, että painostusta tulee monelta suunnalta.

– Me olemme kokoontuneet virtuaalisesti ja lapset ja nuoret ovat harjoitelleet koko tämän ajan. Onneksi ovat kuitenkin tehneet yhteisharjoituksia, mutta ei tässä maalaisjärkeä ole käytetty. Seurat tekivät jo kerran ehdotukset, kuinka halleissa voisi harrastaa turvallisesti. Se ei mennyt päättäjillä läpi, toivottavasti lapset pääsevät vihdoin Porvoossakin harjoittelemaan.

Jääkiekkoseura Hunters Juniorsin puheenjohtaja Juha Aaltonen ei ymmärrä, jos Porvoo jatkaa hallien kiinnioloa.

– Olemme kyllä valmiudessa aloittamaan harjoitukset koko seurassa heti. Toki niissä halleissa pitää olla tiukat säännöt ja niitä pitää noudattaa. Olemme aloittaneet jääharjoittelun ulkojäillä tammikuun alussa ja nyt odotamme pääsyä vakiovuoroille jäähalliin. Epätietoisuus hallien aukeamisesta on ollut se kaikkein pahin tilanne.

– Perheet ja ja lapset odottavat, pääsevät liikkumaan. Tämä päätös on toki iso, mutta se koskettaa kyllä monia perheitä. Ottelut ja turnaukset ovat vielä kuitenkin tauolla, mutta jos vain pääsisimme harjoittelemaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut