Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salla Karhu juhlii kolmatta naisten lentopallocupin voittoa

Suomi sai lauantaina kahdeksan uutta naisten lentopallon cupmestaria, kun LP Kangasala voitti Tampereella LP Viestin 3–0.

Kokemus ei ollut uusi etenkään Salla Karhulle, hänelle cupin voitto oli kolmas ja ainoana joukkueesta toinen peräkkäinen. Karhu juhli vuosi sitten samassa hallissa voittoa, kun LiigaPloki kaatoi LP Viestin 3–2.

– Vuosi sitten olin täällä siviilit päällä loukkaantuneena, nyt pelasin ja silläkin tavalla kokemus oli täysin erilainen. Kentällä on aina hauskempaa kuin penkillä, Karhu tiivisti.

Karhu on ollut cupin finaalissa viitenä vuonna peräkkäin. Ensimmäinen voitto tuli HPK:ssa 2017.

– Aina on paljon hauskempaa voittaa kuin hävitä, en osaa sen paremmin sitä sanoa. Joskus pitää silti olla realisti ja myöntää, että hävisi paremmalleen, Karhu sanoi.

Tampereella pelattiin ilman yleisöä kuten on liigaakin pelattu jo koko tämän vuoden.

– Ainahan haluaisi jokaisessa pelissä, että olisi yleisöä. Haluaisi, että olisi tukijat paikalla kannustamassa. Mutta tähän on täytynyt sopeutua ja muutenkin eletään päivä ja pallo kerrallaan fiiliksissä, Karhu sanoi.

LP Kangasala oli LP Viestiä edellä etenkin laitahyökkääjien tehoissa. Jody Larson teki 16, Ronja Heikkiniemi 15 ja Karhu 13 pistettä. LP Viestistä vain Arita Ternava pääsi 11 pisteellä kaksinumeroiseen saldoon.

– Hävisimme pelin selkeimmin tällä osa-alueella. Avauserässä olimme vielä lähellä voittoa, sanoi LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.

LP Kangasalalle cupin voitto oli kolmas, edelliset tulivat 2012 ja 2013. LP Viestille finaalit ovat tuttuja, lauantai oli sille 17:s laatuaan ja voittoja on 10.

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen iloitsi voitosta. Se oli uran ensimmäinen.

– En tiedä edes kuinka kauan tätä pitää juhlia. Ensi keskiviikkona ainakin on seuraava liigapeli. Mutta onhan se hieno tunne, kun tietää ainakin jotain voitetun tällä kaudella. Tilanteet elävät koko ajan, Keränen sanoi.

VaLePa j a Hurrikaani-Loimaa jälleen vastakkain cupfinaalissa

VaLePa taas pääsee sunnuntaina Tampereella yrittämään viidettä peräkkäistä lentopallon miesten cupin voittoa. Joukkue kaatoi lauantain välierissä Akaa-Volleyn 3-1.

Vastaansa Janne Kangaskokon valmentama VaLePa saa Hurrikaani-Loimaan. Se voitti hieman yllättäen liigaa hallinneen Savo Volleyn välierässään 3–2.

VaLePa voitti Hurrikaanin Turussa vuosien 2017 ja 2018 finaaleissa, ja vuoden 2019 finaalissa se kaatoi viime tammikuussa Savo Volleyn Tampereella. VaLePalla on yhteensä kuusi cupin voittoa, Hurrikaani on hävinnyt kaikki kolme loppuotteluaan.

Hurrikaanin tehokkain pelaaja välierissä oli hakkuri Samuli Kaislasalo 23 pisteellä. Hurrikaanin joukkueesta ainoana cupin voittanut Niklas Seppänen teki 20 pistettä.

VaLePasta Sakari Mäkinen teki 19 ja Aaro Nikula 16 pistettä.

Kolmikosta sekä Kaislasalo että Mäkinen hakevat ensimmäistä cupin voittoaan. Heitä yhdistää sekin, että molemmat ovat pelanneet Belgian liigaa Aalstissa, Mäkinen kaudella 2017–18 ja Kaislasalo 2019–20.

– Hävisimme Roeselarelle 1–3 viime helmikuussa cupin finaalin, jospa sunnuntaina olisi cupissa voiton vuoro. Savoa vastaan paransimme pelin edetessä, siitä on hyvä jatkaa, Kaislasalo sanoi.

– Pudottiin puolivälierissä, se oli yllätystappio, Mäkinen muistaa kautensa.

Viime helmikuussa Antwerpenissa Belgiassa oli 10 000 katsojaa cupin finaalissa, Tampereella pelataan ilman yleisöä.

Liigassa Savo Volley voitti Hurrikaanin kaksi kertaa, mutta nyt osat vaihtuivat. Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino näki syyksi vuonna 2001 syntyneiden avainpelaajien eli passari Santeri Välimaan ja libero Peter Vuorisen kehityksen kauden aikana.

– Lentopallossa sallitaan kolme kosketusta eli ensimmäinen ja toinen ovat hyvin tärkeitä. Näiden paikkojen pelaajamme ovat kehittyneet huimasti kauden aikana. Meiltä löytyi vastuunkantajia tänään useita, Heino sanoi.