Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulos miellytti neljänneksi sijoittunutta Samoojaa Dubaissa, oma peli ei – "Rumin kierros alta parin ikinä"

Kalle Samooja näytti sunnuntaina, että heikommallakin pelillä voi yltää korkealle golfin miesten Euroopan-kiertueen kilpailussa. Hän jakoi Dubaissa neljännen sijan, vaikka suomi kilpailun jälkeen päätöskierroksen suorituksiaan armottomasti.

Samooja pelasi päätöskierroksella tuloksen –1. Hän löi kierroksella kolme birdieä ja kaksi bogia.

Viimeinen kierros oli Samoojalta taistelua, jossa ei tyylipisteitä jaettu.

– Hitto, että olen hapoilla tästä kierroksesta. Rumin kierros alta parin ikinä. Siinä oli oppitunti junnuille, ettei sen aina tarvitse olla kaunista. Tulos ratkaisee, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Hän hävisi tuloksellaan –10 seitsemän lyöntiä kisan Dubaissa voittaneelle Englannin Paul Caseylle.

Päätöskierros torjuntataistelua

Samoojan sijoitus Dubaissa on yksi hänen parhaistaan vuonna 2019 alkaneella Euroopan-kiertueuralla. Viime lokakuussa hän oli Kyproksen avoimissa toinen hävittyään voiton uusinnassa Englannin Callum Shinkwinille.

Dubaissa Samooja oli parhaimmillaan kahden kierroksen jälkeen kolmantena. Päätöspäivään hän lähti kuudennelta sijalta.

– Olin ihan kisan parhaita kaksi ekaa päivää, ja nyt ihan turisti viikonloppuna, Samooja hämmästeli.

Päätöskierroksella hän pelasteli pareja tuon tuosta ja teki viimeisen pelastuksen 18. reiällä.

– Melkoinen helpotus, kun näki vikan putin uppoavan. En voisi olla yhtään tyytyväisempi viikkoon tämän vääntämisen jälkeen.

"Turpaan saatiin"

Mikko Korhonen (–3) jakoi 35. sijan. Hänen päätöskierroksen tuloskorttiaan rumensi peräti kuusi bogia. Korhonen putosi lopputuloksella +4 kärkikymmeniköstä jakamaan 35. sijan.

– Turpaan saatiin tänään, ei voi mitään. Puttaaminen oli aika jäistä. Greenit olivat kyllä ehkä huikeimmat ikinä. Toisaalta hyvä saada turpaan taas, niin muistaa pysyä erittäin nöyränä, Korhonen järkeili.

Jatkokierroksille yltänyt kolmas suomalainen Sami Välimäki (+1) jakoi 51. sijan. Hän on ennen maanantaita julkaistavalla maailmanlistalla suomalaisista korkeimmalla, 69:s. Sijalla 165 oleva Samooja parantelee listalla vääjäämättä asemiaan.