Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePan valtakausi jatkuu lentopallon miesten Suomen cupissa – Hurrikaani kaatui taistellen

VaLePa voitti sunnuntaina Tampereella viidennen kerran peräkkäin ja kaikkiaan kuudennen kerran lentopalloilun miesten Suomen cupin, kun sastamalalaisjoukkue kaatoi finaalissa Hurrikaani-Loimaan erin 3–1.

Voitto ei tullut helpolla, sillä Hurrikaani taisteli neljännessä erässä. Sillä oli yksi eräpallo, mutta lopulta VaLePan David Pettersson torjui Hurrikaanin tehokkaimman pelaajan Samuli Kaislasalon lyönnin viidennessä ottelupallossa. Kaislasalo teki 24 pistettä.

– Hurrikaani sai meille painetta vahvalla syötöllä. Mutta mahtavaa kun lopulta hoideltiin peli komeasti, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

Kapteeni Eskon kramppi säikäytti

Neljännessä erässä nähtiin myös yksi käännekohdista. Seitsemännen cupin mestaruutensa voittanut VaLePan kapteeni Mikko Esko näytti loukkaantuvan tilanteessa 9–8.

– Vähän kramppasi. Peli oli niin jännittävä. Mutta siitä toivuin takaisin pelikuntoon. Ja näytti Hurrikaanillakin vähän sekoavan pasmat siinä tilanteessa, Esko sanoi.

Kaksi Eskon mestaruuksista tuli jo 1990-luvulla. Hän on nykyisistä pelaajista menestynein cupissa.

– Kaikki mestaruudet ovat olleet erilaisia. Tänään aamulla mietin tätä motivaatiojuttua tähän finaaliin. Halusin voittaa joukkueelle, sillä meillä on paljon nuoria pelaajia tässä joukkueessa, Esko kertoi.

Hurrikaani sai taas pettyä

Hurrikaani oli finaalissa jo neljännen kerran, mutta voittoa ei tullut vieläkään. Kaikkia neljää finaalia ovat olleet häviämässä Eemeli Kouki ja Karri Kutinlahti.

– VaLePa tuli päälle kuin höyryjyrä. Emme pystyneet huippupeliin, Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino tiivisti.

Edellisissä finaaleissa VaLePa oli kaatanut myös Tampereella vuosi sitten Savo Volleyn 3–0, sitä ennen Turussa kaksi kertaa Hurrikaanin ja niitä ennen Pielaveden Sammon Hämeenlinnassa.

Kolmannen kerran cupin voittoa juhlinut hakkuri Aaro Nikula oli 24 pisteellä VaLePan tehokkain

– Oli aivan eri tunne voittaa tänään, kun pääsin pelaamaan. Edellisissä olin penkillä. Tuossa Eskon tilanteessa ehdin jo pelätä, että miten kävi, Nikula sanoi.

Cupin voittaja saa paikan CEV-cupiin, mikäli suomalaiset seurat ensi kaudella siihen osallistuvat.