Vuoden Soturiksi valittu ammattinyrkkeilijä Robert Helenius odottaa seuraavaa otteluaan hyvin harjoitelleena

Robert Helenius sai vuoden Soturin tittelin haltuunsa. PAF

Timo Pasanen

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius on valittu Vuoden Soturiksi 2020. Raskaansarjan maailman kärkeä jälleen hätyyttelevä Robert Helenius on voitti Ammattinyrkkeily.net -sivuston vuoden 2020 Soturi tittelin. Soturi valittiin lukijoiden äänestyksen tuloksena.

Porvoolaislähtöisen Heleniuksen ansaitsema Diplomi luovutetaan ja julkaistaan myöhemmin.

– Otan tittelin vastaan suurella ylpeydellä ja tuntuu ihan hienolta tuo. Viikinkisoturi Porvoosta kuulostaa todella hienolta ja arvokkaalta. Noin hienoa titteliä en ole ennen saanutkaan, joten nautitaan tästä. Nyt on hieman aikaa hengähtää ja käydä lasten kanssa pulkkamäessä Porvoossa. Hyvää kuuluu ja kovasti odotetaan ottelu-uutisia, Helenius sanoo.

Toiseksi eniten Soturiäänestyksessä ääniä sai Timo Laine. Uransa lopettanut loviisalaislähtöinen Eva Wahlström sai kolmanneksi eniten ääniä. Myös porvoolainen Tomi Silvennoinen sai ääniä.

Helenius otteli vuonna 2020 kerran ja kovassa koulussa. Helenius otteli suurena altavastaajana Yhdysvalloissa New Yorkissa Brooklynissa, kohdaten voittamattoman Puolan Adam Kownackin.

Hyvä valmistautuminen valmentaja Johan Lindströmin avulla toi varmuutta, ja uskoa omaan tekemiseen. Kovan tyrmääjän kohtaaminen vieraskehässä oli kova juttu jo sinänsä, mutta voiton nappaaminen vieläkin kovempi teko.

–  Kownackin voiton jälkeen tuntui hyvältä. Olin jo kesällä valmis ottelemaan seuraavan ottelun, niin hyvältä kropassa tuntui. Sen jälkeen syksyllä olin taas paremmassa kunnossa, mutta ottelut siirtyivät koronan takia. Sitten piti otella tammikuussa ja siihen olin jo varautunut todella henkisesti ja fyysisesti.

Helenius ei tiedä itsekään, milloin seuraava ottelu otellaan.

– Alkaa olla jo todella tympäisevää, että en pääse kehään. Olen harjoitellut kovempaa, kuin koskaan aiemmin, niin odotus tuntuu kyllä pitkältä. Tammikuun ottelun peruuntumisen jälkeen puhuttiin helmikuusta ja nyt maaliskuusta. Ota siitä nyt sitten selvää, milloin nämä asiat lopullisesti ratkeavat.

Helenius katsoo toki huolestuneena pandemian tuomaa epävarmuutta.

– Terveys edellä toki mennään.

– Olen todellakin valmis kehään ja kaikki on sujunut hyvin. Harjoittelu on kyllä maistunut ja eteenpäin on menty. Nyt kaikki tuo pitäisi vaan päästä todistamaan kehään. Kaikki odottavat samaa, niin valmiina ollaan, Helenius naurahtaa.

Artikkelia muokattu kello 18.00. Artikkeliin lisätty Robert Heleniuksen kommentit.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut