Kelkkailun SM-kausi käyntiin viikonloppuna – Markus Roine pistää kaikki paukut Snowcrossin SM-sarjaan

Markus Roine viilettää tällä kaudella Snowcrossin SM-sarjassa mestaruus mielessä. Ilmari Tenhunen

Moottorikelkkailusprintin kisakausi pärähtää lauantaina käyntiin Kajaanissa, missä ajetaan sekä lauantaina, että sunnuntaina erilliset SM-osakilpailut. Enduron kisakausi starttaa helmikuun lopussa Lieksassa. Suomen Moottorikelkkailijat (SMK) järjestää Kajaanin sprintit yhteistyössä Kajaanin Moottorikerhon kanssa.

Askolalainen Markus Roine vaihtoi täksi kaudeksi enduro- ja sprint-sarjat Snowcrossin SM-sarjaan, ja jättää siten tällä kertaa enduro- ja sprint-sarjat kokonaan välistä. Snowcrossin SM-sarja on Suomen Moottoriliiton alainen ja järjestämä sarja.

– Viime vuonna ajoin vielä yhden sprinttikisan, mutta toinen kisa taisi olla Snowcrossin SM-sarjan kanssa päällekkäin, Roine kertoo

– Endurosta voitin mestaruuden 2019. Viime vuonna ei mestaruuksia jaettukaan, kun kilpailut peruttiin koronan takia. Niinpä olen edelleen hallitseva mestari.

– Kiersin endurokilpailuja seitsemän vuotta. Sitten kokeilin snowcrossia, ja se vain tuntui tosi kivalta. Kaiken lisäksi olin heti eka kaudellani vauhdin puolesta ihan kärjen tuntumassa.

– Molempiin sarjoihin ei vaan kerkeä keskittymään, jos haluaa kunnolla panostaa. Sen vuoksi keskityn tällä kaudella pelkästään Snowcrossin SM-sarjaan.

Tavoitteenani on mitali Pro-Lite luokan SM-sarjasta.

Markus Roine viilettää tällä kaudella Snowcrossin SM-sarjassa mestaruus mielessä. Ilmari Tenhunen

Roineen menopelinä on tulevalla kaudella Porvoon Flexo-Powerista hommattu uuden karhea ja 2021 vuosimallin Ski-Doo RS 600.

– Lähden kiertämään tulevaa Snowcrossin SM-sarjaa tosi mielessä, Roine painottaa.

– Tavoitteenani on mitali Pro-Lite luokan SM-sarjasta. Viime kauteni oli ensimmäinen Snowcrossin parissa ja sijoituin Pro-Liten SM-pisteissä kuudenneksi ja voitin Oulun Stadionsnowcross kilpailun.

– Lähden hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Odotan, että kilpailuja päästäisiin nyt järjestämään, sillä nyt täällä etelässäkin on päässyt hyvin treenaamaan hyvän lumitilanteen ansiosta.

Taustat

Snowcross

Snowcross on maastokilpailu suljetulla radalla.

Sitä ajetaan luonnonmukaisella alustalla, johon kuuluvat hyppyrit, urat, ylä- ja alamäet.

Radan materiaali on lunta ja radan pohja jäädytetään usein.

Ennen kilpailua radalla harjoitellaan ja ne ovat muutenkin harjoituskäytössä.

www.moottoriliitto.fi/lajit/moottorikelkkailu/snowcross/

Taustat

Snowcross SM-sarja 2021

Tulevan kevään suunniteltu kalenteritilanne on haastava ja kalenteri näyttää tällä hetkellä seuraavalta: (HUOM! Koronapandemian rajoitukset voivat aiheuttaa muutoksia SM-sarjan päivämääriin)

6-7.3. Parikkala: SM 1

20-21.3. Tornio: SM 2

26–27.3. Oulu: SM Stadioncross

9–10.4. Rovaniemi: MM Snowcross (Mahdollisesti MM peruunnuttua SM 10-11.4)

17-18.4. Paljakka: SM 3

www.moottoriliitto.fi/lajit/moottorikelkkailu/snowcross-sm-sarja-2021/

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut