Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola kiri neljänneksi Klingenthalissa – saksalaistrio jätti suomalaisen palkintokorokkeen juurelle

Ilkka Herola nousi hiihto-osuudella neljänneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Saksan Klingenthalissa. Kisan voitti Saksan Vinzenz Geiger ennen maanmiehiään Fabian Riesslea ja Eric Frenzelia, jotka pitivät Herolan takanaan loppukiritaistelussa.

Herola ei onnistunut toivomallaan tavalla Klingenthalin HS140-mäessä ja pääsi ladulle sijalta 16. Eroa ensimmäisenä ladulle lähteneeseen Ryota Yamamotoon oli 1.23 minuuttia.

– Mäessä ei ihan sataprosenttinen hyppy, ihan kohtuullista. Oli ihan hyvä paikka lähteä hiihtämään, Herola sanoi Hiihtoliiton Soundcloud -palvelussa.

Herola lähti ladulle vauhdilla ja oli 2,8 kilometrin kohdalla kutistanut eron Yamamotoon 26,5 sekuntiin. Neljän kilometrin kohdalla Saksan Fabian Riesslen johtama takaa-ajoryhmä oli enää yhdeksän sekunnin päässä Yamamotosta, ja Herola oli jo yhdentenätoista 12,8 sekunnin päässä kärjestä.

Puolimatkassa Yamamoto oli ajettu kiinni, ja kuuden kilometrin kohdalla kärkiryhmä oli kutistunut kymmenen miehen porukaksi. Herola oli tässä vaiheessa neljäntenä.

Geiger irtautui viimeisessä nousussa muista, eikä Herola päässyt nousemaan edellään hiihtäneiden saksalaisten rinnalle. Loppusuoralla Herola kompuroi hiukan eikä päässyt saksalaisfalangin ohi.

– Tein loppusuoralla kaistavalintani ja takaa Frenzel suikkasi sauvojen päälle. Jäi siihen se loppukiri, joskus se on tällaista. Suoritusten osalta kohtuullisen hyvä päivä, Herola kertasi.

Maailmancupin kokonaispisteissä Herola on 16 kilpailun jälkeen viidentenä 530 pisteellä. Cupia ylivoimaisesti 940 pisteellä johtava norjalainen Jarl Magnus Riiber ei ollut mukana Klingenthalissa.

Eero Hirvonen ja Arttu Mäkiaho menettivät kosketuksen kärkitaisteluun mäessä. Hirvonen oli lopputuloksissa 23:s ja Mäkiaho 47:s.

– Olimme onnekkaita, että kisa saatiin pidettyä. Sääennuste oli huono. Meidän osaltamme mäkikisa oli solidi. Emme päässeet näyttämään parastamme, mutta "Illu" oli solidi, yhdistetyn mäkivalmentaja Falko Krismayr analysoi.