Huntersin pitkä sarjatauko päättyy Haukkoja vastaan – yleisö ei pääse katsomaan Suomi-sarjan pelejä

Hunters jäi edellisellä kerralla maaleitta Haukkoja vastaan. Arkisto/Toni Degerlund

Timo Pasanen

Jääkiekon Suomi-sarja palaa pitkältä tauolta. Porvoon Hunters isännöi lauantaina kotona Järvenpään Haukkoja. Nämä kaksi Etelä-Suomen joukkuetta olivat ilman yhteisiä harjoituksia yli kaksi kuukautta. Hunters pääsi kotikaukaloon tiistaina ja lyhyen aikavälin tähtäimenä on valmistautua mahdollisimman hyvin Haukkoja vastaan.

Ottelu pelataan Kokonniemen jäähallissa ilman yleisöä.

Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilainen ottaa tilanteen vastaan tyynenä.

– Se on tietysti hieman outoa, että kotikatsomossa ei ole yleisöä, mutta sille me emme voi mitään. Pyrimme valmistautumaan nämä muutamat päivät mahdollisimman hyvin ensimmäiseen peliin ja siitä se sitten jatkuu. Ensimmäinen harjoitus oli ihan hyvä ja huomasi, että kaverit ovat pitäneet kuntoa yllä. Toki ensimmäinen jääharjoitus oli totuttelua, mutta pelaajat ovat hyvässä kunnossa.

Osa pelaajista on päässyt hakemaan ulkojäillä tuntumaa, mutta ei mitään yhteisiä kokoontumisia ei ole joukkue järjestänyt.

– Se on pääasia, että ennen peliä päästään treenaamaan. Mennään nyt neljästi jäälle ja sitten onkin jo peli. Se on selvää, että ei siinä ihmeitä tehdä. Pelaajan turvallisuuden kannalta on tietysti ongelmallista päästä heti hyvään pelikuntoon. Pitää olla tyytyväinen, että päästää pelaamaan, Juutilainen näkee.

Mennään päivä kerrallaan.

Mikko Juutilainen

Hunters toki toivoo, että kaikki menee hyvin ja saataisiin pelata kausi loppuun.

– Nyt voi sanoa, että mennään päivä kerrallaan. Edetään normaalisti ja harjoitellaan, sekä pelataan. Jos sarja katkeaa, niin se sitten katkeaa. Sitä ei murehdita, vaan pyritään hoitamaan omalta osalta kaikki hyvin.

Lauantain pelissä Haukat on vastassa ja Juutilainen uskoon tiukkaan peliin.

– Vastassa on sitkeä ja hyvin liikkuva joukkue. Heilläkin on jääharjoittelua lyhyesti takana, mutta vaatii meiltä tarkkaa pelaamista. Viimeksi jäätiin heitä vastaan nollille, niin parannettavaa on.

Huntersin miehillä fysiikka oli alkukaudesta kunnossa ja ukot oli terveenä ennen keskeytystä.

– Kaikki pelaajat ovat ruodussa ja täydellä rosterilla päästään pelaamaan. Nuori Eetu Hyypiä on loppukauden meidän kolmen maalivahdin vahvuudessa. Joka peliä lähdetään voittamaan ja aika näyttää mihin päädytään.

Osa Suomi-sarjan joukkueista on jo päässyt pidemmän aikaan jäälle ja Hunters on Haukkojen kanssa ollut ilman jäätä.

– Meidän ohjelmassa on kuusi runkosarjan peliä ja sitten alkavat pudotuspelit. Viidentenä ollaan ja mahdollisuudet on siihen neljänteen paikkaan, joka tuo kotiedun. Meille on ihan sama kuka pudotuspeleissä tulee vastaan. Katsotaan sijoitus ja pelataan sen mukaan, Juutilainen näkee.

Odotus on ollut pitkä, mutta Hunters lähtee hakemaan menestystä yhtenäisenä ryhmänä.

– Tehdään hommat yhdessä ja kaikilla pelaajilla on mahdollisuudet nousta isoon rooliin ja ratkaista pelejä. Pelaajille katsotaan roolit ja ne hoidetaan hyvin, eli katsotaan peli kerrallaan.

Runkosarjan pelit

Huntersin ohjelma

Hunters-Haukat 13.02 kello 16. Pyry-Hunters 20.02. Titaanit-Hunters 26.02. Hunters-Karhu HT 28.02. kello 16. HC Giants-Hunters 5.3. Hunters-HCIK 7.3. kello 16.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut