Porvoolainen Sami Laakkonen pukee paidan numero 77 vielä kerran bandyliigassa – kasvattajaseura WP35 saa maalitykin riveihinsä

Sami Laakkonen saa vielä kerran ylleen kasvattajaseuransa WP35:n paidan. Rauno Ylönen

Timo Pasanen

Suomen MM-kullan jääpallossa 2004 ratkaissut hyökkääjä Sami Laakkonen päättää jääpallouransa pääsarjassa. Sen hän tekee rakkaassa seurassa Varkaudessa perjantaina. Legendaarinen numero 77 tulee vielä kerran bandyliigassa kentälle. Runkosarjan viimeisessä ottelussa Savon Derbyssä WP35 kohtaa rakkaan vastustajan Mikkelin Kampparit.

– WP35 otti yhteyttä ja kysyi halua tulla pelaamaan. Tämä piti olla jo joulukuussa, mutta nyt päästään pelaamaan. Kimmo Huotelin pelaa Kamppareissa ja hänen kanssa on kuljettu pitkä matka jääpallon parissa. Juuri Varkauden paikallisvastustaja Kampparit on se, jonka halusin vastustajaksi viimeiseen peliin.

Laakkosen edellinen peli on toissa kaudelta Akilleen paidassa Mikkelissä pronssiottelussa. Akillesta Laakkonen edusti Venäjän kausien jälkeen viiden kauden ajan.

– Isoveljeni Lasse lopetti liigauransa myös WP35:n paidassa, niin minunkin piti. Tämä on kyllä mukava asia, että saan vielä tämän mahdollisuuden. Nyt vain pelaan ensimmäisen kerran urallani pelin tyhjille katsomoille, kokemus sekin. Olen päässyt harjoittelemaan rauhassa reilun vuoden ajan, niin hyvältä tämä tuntuu. Akilleen vuosien lopulla paikkoja oli kyllä rikki, joten nyt on päässyt kuntoon.

Varkauden kanssa Sami on treenannut kahdesti ja luistelua on alla kolmisen viikkoa.

– Nyt kroppa tuntuu hyvältä, mutta mennään kuitenkin maltilla.

Laakkonen johdatti WP 35:n neljään peräkkäiseen Suomen Mestaruuteen 93-96 sekä SM-pronssiin 97, jonka jälkeen Laakkosen ura jatkui Ruotsissa.

– Silloin pääsi heti liigauran alussa kiinni huippuvalmennukseen ja kovien pelaajien kyytiin. Kehitystä tuli väkisin siinä ympäristössä.

Pelin voi nähdä ilmaiseksi ja linkki peliin löytyy www.wp35.net tai Wp 35 Facebookista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut