Porvoon liikunnanohjaajilla mieluisa työ opastaa päiväkotilaisia talviliikunnan ihmeelliseen maailmaan – ohjaamisen tarve yllätti liikuntapuolen

Eskarilaiset Poutapilvet saivat hyvää hiihdonopetusta. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Suuri liikunnan ohjaamisen tarve tuli pienoisena yllätyksenä Porvoon kaupungin liikuntapalveluille. Koronan takia kaupungin liikuntatilat ovat olleet suljettuina ja aikuisten ohjatut liikuntaryhmät tauolla.

Liikunnanohjaajat eivät siis voineet tehdä suunniteltuja töitä, mutta he eivät jääneet toimettomiksi, vaan löysivät nopeasti kiitollisen kohderyhmän.

Liikunnanohjaajat ovat ohjanneet päiväkotien lapsille liikuntaa. Lapset ovat nyt päässeet nauttimaan hienosta talvesta ja myös ohjatusta liikunnasta.

Kaupunki on vielä kerännyt liikuntavaunuunsa luistimia, murtomaasuksia ja hiihtosauvoja.

– Ne lapset joilla ei ole omia välineitä, niin me lainaamme varusteita niitä tarvitseville. Meillä on melko hyvä talvi- ja kesävarustelu vaunussa, erityisliikunnanohjaaja Christian Bremer kertoo.

– Meillä on suunniteltu liikuntaohjelma, jossa mainitaan, että lapsiin ja nuoriin kiinnitetään erityistä huomiota. Lapset liikkuvat nykyään vähemmän ja nyt oli hyvä mahdollisuus kohdentaa kaupungin liikunnanohjaajien osaaminen lapsiin. Olemme kaikki liikunnanohjaajat mukana ohjaamassa hiihtoa ja luistelua päiväkodeille, liikunnanohjaaja Päivi Häkkinen sanoo.

Potkukelkka oli hauska juttu.

Kaupunki avasi varauskirjan kaikille halukkaille päiväkodeille ja tilauksia satelee. Häkkinen kertoo, että nyt ollaan jo lähes sadassa tilauksessa.

– Päiväkoti-ikäisissä lapsissa on monia, jotka eivät ole koskaan hiihtänyt. Tai ovat kokeillee remmisiteillä suksilla liikkumista. Moni lapsi kun on saanut kunnon murtomaasukset jalkaan, niin he ovat hihkuneet riemusta. Laji muuttuu heti aivan erilaiseksi ja siksi me olemme auttamassa lapsia alkuun, Häkkinen sanoo.

– Luistelussa on myös monia, joilla ei ole omia luistimia, niin heillekin lajin kokeilu on elämys, Bremer sanoo.

Puistopäiväkodin Poutapilvet esikouluryhmä sai hyvää hiihdonopetusta Suiston kentällä.

– Olemme osallistuneet jo luisteluun ja nyt pääsimme nauttimaan hyvästä hiihdon opetuksesta. Tämä on aivan mahtava asia, että saamme ammatti-ihmiset opastamaan ja näyttämään tekniikkaa. Tämä on todella hyvä palvelu kaupungilta ja lapset ovat nauttineet talvesta, varhaiskasvatuksen opettaja Seija Nenonen miettii.

– Todella hauskaa päästä hiihtämään ja yhdellä suksella hiihdetty potkukelkka oli hauska juttu. Tämä on hyvä latu ja aika tasainen, joten kivaa on, lapset miettivät.

– Täytyy antaa kiitos kaupungille, kun ovat tehneet Suiston kentälle hienon ladun. Keskuskoululta on kentällä lyhyt matka ja tasaisella kentällä lapset näkyvät hyvin. Sekin on mahtava asia, että saa lainattua välineitä. Meillä tosin on aika monella eskarilaisella omat varusteet, Nenonen sanoo.

Kaupunki on käynyt tekemässä Porvoossa moneen paikkaan hiihtolatuja.

– Nyt on ollut tämän erityistilanteen takia talon väkeä käytettävissä hoitamaan latuja. Se näkyy hyvin, sillä latuja kyllä käytetään siellä missä niitä on. Käymme nyt ohjaamassa lapsia, sillä aikuisten ryhmien käynnistymisestä emme vielä tiedä mitään. Olemme siis siihen saakka lasten kanssa talviliikunnan parissa, Häkkinen sanoo.

– Näitä opastuksia on kyllä kiva tehdä, sillä lapset oppivat hurjan nopeasti. He ovat talvesta todella innoissaan ja nyt kun saamme opetettua kaiken hauskasti ja oikein, niin uskon monen jatkavan hiihtämistä myös kotona, Bremer näkee.

Molemmat ohjaajat ovat itsekin innoissaan koko hankkeesta.

– Saamme käyttää ammattitaitoamme tähän, minkä me osaamme ja lapset saavat intoa liikuntaan, niin mikäs sen parempaa, Häkkinen sanoo

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut