Autosport: Esapekka Lappi olisi valmis testikuljettajaksi – toiveissa tallipaikka ensi vuodeksi

Lappi toivoo, että pääsisi tänä vuonna testitöihin johonkin WRC-kärkitalliin. Tommi Anttonen / LEHTIKUVA

STT

Esapekka Lappi jäi ilman vakipaikkaa ralliautoilun MM-sarjassa, kun viime kaudella MM-pisteissä kuudenneksi ajaneen suomalaisen pesti M-Sport Fordilla päättyi. Helmikuun lopulla mies nähdään Rovaniemen MM-rallissa WRC2-luokassa, ja Lappi toivoo, että pääsisi tänä vuonna testitöihin johonkin WRC-kärkitalliin.

– Olin mukana Skodan R5-auton kehitystyössä alusta alkaen, ja siitä tuli varsin kilpailukykyinen auto minun ja muidenkin kuskien käsissä. Minulla on kokemusta (kehitystyöstä) ja siitä, mitä siihen oikein kuuluu. Ja ymmärtääkseni vuoden 2022 autojen kanssa ollaan menossa enemmän R5:n suuntaan teknisesti, Lappi selosti Autosportin haastattelussa .

– Joten jos en voi olla ammattilaiskuljettaja, voisi olla mielenkiintoista olla testi- tai kehittämiskuski.

Rovaniemen MM-rallissa Volkswagen Poloa ajava Lappi saa WRC2-luokassa kovaa vastusta, sillä mukana ovat muun muassa Andreas Mikkelsen, Adrien Fourmaux ja Jari Huttunen.

– Rakastan ajamista ja haluan todellakin taistella voitossa palatessani WRC2:een. Suunnitelma tälle vuodelle oli ajaa muutama ralli, ja tämä tuli sopivaan aikaan minulle. Haluan jatkaa ajamista sillä tasolla, mihin tiedän kuuluvani, ja jos on mahdollisuuksia työpaikkaan vuodeksi 2022, niin sitä haen, Lappi pohti.

– Tiedän, että mahdollisuus on ohut, mutta jos pysyn kotona, silloin ei varmasti ole mitään mahdollisuuksia (tallipaikkaan).

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut