Juuri nyt: Sara Kuivisto rikkoi 21 vuotta vanhan Suomen ennätyksen

Sara Kuivisto juoksi Helsingin Liikuntamyllyssä 800 metrin Suomen ennätyksen lauantaina. Agata Anttonen

Sara Kuivisto rikkoi 21 vuotta vanhan Suomen ennätyksen Helsingin Liikuntamyllyssä voittaessaan naisten 800 metriä ajalla 2.03,29. Aikaisempi halliratojen SE oli Tytti Åbergin (o.s. Reho) vuonna 2000 juoksema 2.03,38.

Helsingin Kisa-Veikkojen Kira Kruuti veti juoksua 400 metriin, jonne tultiin ajassa 61,78. Sen jälkeen Kuivisto meni menojaan apunaan vain valojänis.

– Kun yksin juoksee tällaisia kilpailuja, siitä puuttuu rentous. Juoksusta tulee puurtamista. Toki se auttoi, kun näin valojäniksen, Kuivisto kuvaili kahta viimeistä 200 metrin kierrosta.

Kuiviston kausi jatkuu sunnuntaina Pajulahti-hallissa 600 metrin SE-kokeessa.

– Tässä on nyt tarkoitus harjoitella maaliskuisia EM-kilpailuja varten. Siellä pitää pystyä juoksemaan usea startti peräjälkeen, jos aikoo onnistua, Kuivisto sanoi.

Kuivisto on nyt parantanut ennätyksiään kauden mittaan neljästi. Hän juoksi kaksi viikkoa sitten 1500 metriä Suomen kaikkien aikojen hallitılaston kakkoseksi ajalla 4.11,92 ja voitti viime viikonvaihteessa Jyväskylässä 400 metriä halliennätyksellään 55,94. Nyt Helsingissä rikkoutui aiemmin tällä kaudella juostu 800 metrin ennätys 2.03,48.

– Juoksu näytti hyvältä. Se tuli nyt hyvin loppuun asti. Viimeksi oli 600 metrin kohdalla vaikeaa, nyt viimeinen 200 metrin kierros tuli alle 31 sekunnin, Kuiviston valmentaja Ari Suhonen sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut