Porvoolainen Tomi Silvennoinen pääsee haastamaan seuraavaksi kovan saksalaisnyrkkeilijän – voitto avaisi isoja ovia kohti mahdollista titteliottelua

Nyrkkeily: Porvoolainen Tomi Silvennoinen pääsee nyrkkeilemään helmikuun lopussa saksalaista Jama Saidia vastaan.

Nordic Nightmaren Tomi Silvennoinen (oik.) ei ole säästellyt hikeä valmentajansa Karl Helenius vetämissä nyrkkeilytreeneissä. Nordic Nightmare

Toni Degerlund

Porvoolaisen Nordic Nightmaren nyrkkeilyseuran ykkösnyrkin, Tomi Silvennoisen ottelukalenteri on mennyt jo useampaan otteeseen uusiksi koronan vuoksi. Silvennoisen piti otella 13.2. Etelä-Afrikan ykkösnyrkkeilijää, 25-vuotiasta Brandon Thysseä vastaan Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Ottelu peruttiin kuitenkin koronaviruksen vuoksi. Nyt Silvennoinen sai kuitenkin pikakomennuksella uuden mahdollisuuden päästä näyttämään taitonsa nyrkkeilykehässä. Porvoolaisnyrkkeilijä kohtaa saksalaisen Jama Saidin Saksan Berliinissä kymmeneneräisessä ottelussa 27.2. lauantaina.

Jama Saidi on rankattu nyrkkeilytilastoissa 32:s., kun Silvennoinen on rankingissa tällä hetkellä sijalla 210. Saksalainen on erittäin kokenut nyrkkeilijä. Tilastoissa on 19 ottelua ammattilaiskehässä, joista Saidi on hävinnyt vain kaksi tuomaripisteillä. Saidin tilastotappiot ovat tulleet maailmanmestaruushaastajia Jack Culcayta ja Vincent feigenbuntzta vastaan, joten voidaan puhua todella kovan luokan kaverista. Saidi onkin heittämällä kovin vastustaja, minkä Silvennoinen on kehässä kohdannut oman nyrkkeilyuransa aikana.

Tomi Silvennoinen on tehnyt jo pidemmän aikaa määrätietoista työtä noustakseen omassa painoluokassaan maailman kärkeen. Nordic Nightmare

Silvennoinen ja hänen taustajoukkonsa sai ehdotuksen tulevasta ottelusta viime sunnuntaina. Asiaa ei tarvinnut kauaa pohtia, ja Silvennoinen onkin innoissaan tulevasta ottelustaan. Ottelussa on panoksena Saksan International titteli.

– Oli helppo päätös lähteä otteluun, ja vastasinkin heti myöntävästi, Silvennoinen kertoo.

– Nyt vain painon vetoa ja herkistelyä tulevaan otteluun. Saidi on maailmanluokankaveri ja rankattu tosi korkealle. On sillä jotain mestaruuksiakin alla.

Ottelussa on iso panos, joka avaa minulle ovia kaikkialta, jos voitan ottelun.

– Sen nyrkkeilytyyli on omasta mielestäni minulle täydellinen. Olemme kummatkin suurin piirtein saman pituisia. Ottelussa on iso panos, joka avaa minulle ovia kaikkialta, jos voitan ottelun.

Markus Sundman toimii Tomi Silvennoisen ja Robert ”The Nordic Nightmare” Heleniuksen managerina. Sundmankin korostaa, että tulevalla ottelulla on erittäin iso merkitys Silvennoisen nyrkkeilyuran jatkon kannalta.

– Voitto on hyvin merkittävä Tomille ja hänen nyrkkeily ranking ampaisi voiton myötä kuuhun. Voitto avaisi ovia ihan joka suuntaan, Sundman korostaa.

– Saidi on kovaa työtä kehässä tekevä kokenut ottelija. Saksan kolmonen ja maailmanlistalla paikalla 32, joten todella näyttävä testi Tomille tähän paikkaan.

– Tomi on kuitenkin treenannut kovaa viime ottelusta saakka. Hän on ollut täysin valmis kahteen edelliseen otteluunsa, joista molemmat jouduttiin kuitenkin peruuttamaan koronan vuoksi.

Voitto on hyvin merkittävä Tomille ja hänen nyrkkeily ranking ampaisi voiton myötä kuuhun.

– Tämä ottelu tuli nyt tosi nopealla varoitusajalla, mutta Tomi on niin hyvässä kunnossa, että se ei ole mikään ongelma. Sen vuoksi tämä haaste kannatti ottaa vastaan.

– Tomi on ammattinyrkkeilijä, ja hän haluaa oikeita ja kovia haasteita. Hän ottaa niitä myös rohkeasti vastaan aina kun niitä tarjotaan.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Robert Heleniuksen isä, Karl Helenius toimii Silvennoisen valmentajana. Silvennoinen onkin tuntenut Robert Heleniuksen pienestä pojasta saakka, joka on hänelle itselleen mentori, innoittaja ja "isoveli". Karl Helenius on niin ikään iloinen mahdollisuudesta, joka hänen suojatilleen nyt tarjotaan.

– Kaikilla niillä vöillä, mitkä pystyy voittamaan, on iso merkitys, ja ne korostuvat tulevia koitoksia ajatellen, Karl Helenius painottaa.

Uskon, että ottelusta tulee tasaista vääntöä, mutta luotan Tomin iskuvoimaan.

– Saidi on taitava ja päälle käyvä nyrkkeilijä, muttei kovin kovaiskuinen. Uskonkin, että ottelusta tulee tasaista vääntöä, mutta luotan Tomin iskuvoimaan.

– Voiton myötä Tomin rankinging nousee ja tulevat tarjoukset paranevat merkittävästi.

– Tomi on ollut hyvässä ottelukunnossa jo pidemmän aikaa. Olemme vetäneet kovia treenejä joka päivä.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Silvennoisen piti alun perin päästä ottelemaan viime vuoden maaliskuussa EBU European Union Super Welter avoimesta tittelistä Espanjan Barcelonassa Isaac Realia vastaan. Koronavirus peruutti kuitenkin tämän ottelun. Silvennoinen otteli sen sijaan syyskuun alussa Puolan ykköstä, Przemyslaw Zyskia vastaan super welterweight sarjassa (alle 71 kg). Zyski vei lopulta tiukan ottelun tuomareiden pisteillä. Osa oli tosin sitä mieltä, että ottelun voitto olisi kuulunut Silvennoiselle. Edellisellä kerralla Silvennoisen piti tosiaan kohdata Brandon Thysseä Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Tämäkin ottelu peruuntui lopulta koronan vuoksi. Silvennoinen saattaa kuitenkin kohdata Thysseän myöhemmin.

– Ottelu siirrettiin, mutta päivämäärää ei tiedetä vielä. Ensi kesään se todennäköisesti menee, mutta kyllä minä häntäkin vastaan ottelen vielä jonakin päivänä, Silvennoinen uskoo.

– Nyt keskityn kuitenkin ensiksi täysillä seuraavaan otteluuni Saidinia vastaan. Uskon, että ottelu saattaa kestää kymmenen erää, ellei kaveri juokse minun nyrkkiini.

– Tiedän, että voitto nostaa tosi paljon rankingiäni, ja pääsen tämän kautta kiinni isoihin titteliotteluihin.

– Treenitkin ovat kulkeneet tosi hyvin. Tämä on minulle isoin tilaisuus päästä takaisin isoon valokeilaan ja isoihin koitoksiin. Nyt maltti on valttia. Pitää vain nyrkkeillä tarkasti ja pitää hermot kasassa, niin voitto tulee.

Kalle Helenius ja ammattilaisnyrkkeilijä Tomi Silvennoinen harjoitusten jälkeen. Arkisto/Dick Bärlund

Silvennoisella on edelleen myös tavoitteena päästä ottelemaan Euroopan mestaruudesta ja EU-tittelistä. Porvoolaisnyrkkeilijän ensimmäinen lähitulevaisuuden välitavoite on EU-titteli. Silvennoisen päätavoite on kuitenkin päästä ottelemaan maailmanmestaruudesta, jonka matkaa hän rakentaakin määrätietoisesti, mutta maltillisesti taustajoukkojensa kanssa.

Taustat

Tomi Silvennoinen

Ikä: 25 vuotta.

Kotipaikka: Porvoo.

Ammatti: Nyrkkeilijä.

Seura: Team Silvennoinen ja nyrkkeilyseura Nordic Nightmare Boxing Porvoo.

Parhaimmat saavutukset (omasta mielestä): Nuorten alemmanliiton WBC-mestaruus.

Lempiruoka: Pizza.

Lempimusiikki: Räppi.

Motto: Omaisuus suosii rohkeaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut