Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvin luistellut Akilles voitti bandyliigan pudotuspeleissä Varkauden murskalukemin

Jääpallon miesten bandyliigassa pelattiin ensimmäinen pudotuspelikierros. Porvoon Akilles lähti hakemaan ensimmäistä kiinnitystä jatkopaikkaan kotikentältä, kun vastassa oli Varkauden WP 35.

Akilles vietti ennen peliä hiljaisen hetken kunnioittaen edesmenneen Guy Johanssonin muistoa. Johansson oli aktiivinen Akilleen jääpallojaoston toimija ja pidetty juniorivalmentaja 1980-luvulla. Kaiken lisäksi hänen pojanpoikansa Juuso Johansson esiintyi Akilleen riveissä illan pelissä.

Surunauhoissa pelannut Akilles oli todella vahva ja voitti Varkauden ylivoimaisesti lukemin 11–0 (6–0).

Oman mausteensa peliin toi se, että porvoolainen Sami Laakkonen oli Varkauden valmennusryhmässä auttamassa keltapaitoja löytämään lääkkeitä Akillesta vastaan. Laakkonen pelasi yhden ottelun WP:n paidassa ja siirtyi sen jälkeen taustavoimaksi.

– Meidän vahva luistelu ja hyvä pallon liikuttelu toi meille paljon paikkoja. Näistä saimme heti ottelun alkuun hyvin maaleja, niin kyllä Varkaus oli vaikeuksissa, Akilleen päävalmentaja Jari Hyttinen kertasi.

Akilles oli yhtenäinen ryhmä ja sai tuotua palloa hyvin ylös käyttäen kenttää leveästi hyväksi.

– Hyökkäsimme heti alusta kahdeksalla pelaajalla ja saimme tehtyä juuri sovittuja kuvioita. Jättöä, hakua ja hyvää ajoitusta, niin Varkaus joutui vetäytymään yhä alemmas. Saimme sen voiton ja hyvän pelin, niin tyytyväinen pitää olla. Ainoa miinus on se, että kolme rankkaria ei tuonut yhtään maalia, muuten tästä on hyvä jatkaa, Hyttinen kertasi.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo vartin pelin jälkeen, kun Akilles siirtyi jo 4–0 johtoon. Varkauden heikko puolustus ei päässyt Akilleen luistelevan hyökkäyksen tasalle missään vaiheessa.

Ensimmäinen puoliaika oli aivan Akilleen hallintaa ja maalipaikat hyödynnettiin hyvin. Varkauden koko joukkue valui oman maalin eteen, niin tilaa oli vaikea löytää. Akilleen pelaajat iskivät kuitenkin hyvin maaleja.

Toinen puoliaika alkoi Akilleen osalta tehokkaasti. Kaksi nopeaa maalia lopetti ne pienetkin Varkauden ajatukset päästä mukaan Akilleen vauhtiin.

Akilleen fokus loppupelissä olikin oman pelirytmin ylläpitäminen. Voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Akilles otti näin ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Perjantaina joukkueet kohtaavat Varkaudessa.