Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otto Niittykoski ponnisti Kuopion leiriltä yhdistetyn MM-joukkueeseen

Otto Niittykoski pääsi viidentenä miehenä Suomen MM-joukkueeseen yhdistetyssä. Suomen muut yhdistetyn edustajat ensi viikolla Oberstdorfissa alkavissa kisoissa ovat Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Wille Karhumaa ja Perttu Reponen.

Päävalmentaja Petter Kukkonen nimesi Niittykosken kisajoukkueeseen Kuopiossa järjestetyn valmistautumisleirin päätteeksi torstaina.

– Oton valintaa puolsivat hyvät Continental cupin kilpailut Lahdessa ja neljäs sija nuorten MM-kilpailuissa, Kukkonen kommentoi valintaa Hiihtoliiton tiedotteessa.

– Katsoimme myös isoa kuvaa ja sitä, mitä viime viikkojen aikana on tapahtunut. Tällä viikolla Kuopion leirillä seurasimme hyppäämisen tasoa, ja näillä näytöillä Otto valittiin joukkueeseen.

Niittykoski, 19, saavutti Lahden Continental cupissa sijat 11 ja 6 juuri ennen nuorten MM-kisoja helmikuun alkupuolella.

Viikko aikaa ensimmäiseen starttiin

Maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa Niittykoski on sijoittunut kolme kertaa aivan pistesijojen tuntumaan. Tänä talvena hän oli Rukan maailmancupin kolmessa kilpailussa parhaimmillaan 32:s marraskuussa ja Lahden maailmancupissa tammikuun loppupuolella 33:s.

Niittykoski kilpaili neljäntenä lenkkinä myös Lahden maailmancupin joukkuekilpailussa, kun Suomi sijoittui kymmenenneksi.

Naisten yhdistetty on Oberstdorfin kisoissa MM-ohjelmassa ensi kertaa. Suomi ei kuitenkaan valinnut kisoihin yhtään naisedustajaa.

Oberstdorfin MM-kilpailut alkavat ensi keskiviikkona. Yhdistetyn ensimmäinen kilpailu on ohjelmassa perjantaina 26. helmikuuta.

Herola on Klingenthalin kilpailuun keskeytyneessä maailmancupissa parhaana suomalaisena kuudentena. Hän on yltänyt kauden kisoissa kolmesti palkintopallille, mutta voitto häneltä on vielä saavuttamatta.

Kauden aikana on peruttu yhdeksän cupkilpailua koronapandemian takia.