Nuorille urheilijoille lisää mahdollisuuksia harjoitteleuun – Itä-Uudenmaan Urheiluakatemia hakee taas uusia urheilijoita mukaan toimintaan

Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian I- ja II-tason urheilijoille on järjestetty kehonhuoltoharjoitus. Arkisto/Toni Degerlund

Haku Itä-Uudenmaan urheiluakatemiaan lukuvuodelle 2021 – 2022 käynnistyy tiistaina 23.2. ja päättyy 23.3.21. Yhteistyökumppaneina ovat alueen II-asteen oppilaitokset Linnankosken lukio, Borgå Gymnasium, Prakticum, Careeria ja Askolan lukio. Myös Sibbo Gymnasiumissa opiskeleva urheilija voi yhdistää akatemiaharhoittelun osaksi koulunkäyntiään.

Akatemia on houkutellut vuosittain n. 50 Itä-Uudenmaan alueen, II-asteen koulutuksen aloittavaa nuorta laittamaan hakupaperit sisään. Akatemia mahdollistaa oman lajinsa harjoittelun keskiviikko- ja perjantaiaamuisin koulupäivän sisällä. Oppilaat voivat hyväksi lukea näistä aamutreeneistä kurssi- ja osaamispisteitä.

Valtakunnallisesti urheiluakatemiatoiminta on vahvasti mukana Olympiakomitean strategiassa. Jo nyt on nähtävissä, että suurin osa menestyneistä urheilijoistamme ovat päivittäisharjoittelussaan hyödyntäneet mahdollisuuden osallistua oman alueensa urheiluakatemian toimintaan opiskelujensa yhteydessä. Se on mahdollistanut keskittymisen sekä opiskeluun, että oman lajinsa harjoittelun lisäämiseen, kummankaan osapuolen kärsimättä.

Itä-Uudenmaan Urheiluakatemiassa on tällä hetkellä edustettuna 13 eri lajia. Yhteensä urheilijoita on 94. Suurimpia lajiryhmiä ovat salibandy, jalkapallo, taitoluistelu ja jääkiekko. Kaikissa näissä on yli kymmenen urheilijaa. Yleisurheilu, uinti, judo ja suunnistus ovat myös hyvin edustettuna. 1 – 2 urheilijan lajeja ovat tällä hetkellä paini, ratsastus, tennis, laskettelu ja teakwondo. Paikalliset urheiluseurat vastaavat pääosin valmennuksesta omien koulutettujen valmentajiensa johdolla. Porvoon kaupunki tukee toimintaa, antamalla harjoitustilat akatemian käyttöön veloituksetta, sekä myöntämällä toiminta-avustusta. Tälle toimintavuodelle avustusta ovat myöntäneet myös Neste ja Aktia-säätiö.

Akatemian toimintaan voi tutustua yhdistyksen nettisivujen kautta(www.iuakatemia.fi), josta löytyy tärkein informaatio. Akatemian koordinaatori Tommy Ekblom antaa myös mielellään lisätietoa toiminnasta. Hänet tavoittaa numerosta 044 2308 183.

Koronapandemia on päässyt vaikuttamaan myös akatemian toimintaan. Kaupungin liikuntalaitosten sulkeuduttua marraskuun puolivälissä ja oppilaiden siirryttyä etäopiskeluun, jäi akatemian toiminta tauolle. Tällä viikolla, tarkoilla terveysturvallisuusohjeilla ohjeistettuna, voitiin toiminta nyt jälleen aloittaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut