Akilles Bandy jo lähellä bandyliigan välierää – jos WP 35:n kaatuu perjantaina Varkaudessa, varmistaa porvoolaiset välieräpaikkansa

Jääpallo: Akilles Bandy otti selvän voiton puolivälierissä WP 35:sta.

Joakim Nordström teki töitä laajalla säteellä. Timo Pasanen

Toni Degerlund

Jääpallon miesten Bandyliigassa pelattiin ensimmäinen pudotuspelikierros, kun Akilles Bandy toimi Porvoon Pallokentällä isäntänä Varkauden WP 35:lle joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Porvoolaiset lähtivät otteluun selvänä ennakkosuosikkina, ja se myös lunasti suosikinviitan ottamalla selvän voiton 11–0 (6–0) lukemin.

Ottelussa tuli laajalla rintamalla onnistumisia ja kotijoukkue maalasi 11 kertaa vieraiden maaliin. Illan hattutempun itselleen ansaitsi Matti Vainio kolmella maalillaan.

– Hallitsimme peliä täysin, ehkä 11–0 kertoo myös joukkueiden tasoerosta, Vainio kommentoi illan ottelua.

– Tällä kertaa omatkin pallot menivät hyvin maaliin, ei siinä sen ihmeellisempää. Totta kai on mukavaa, kun tulee onnistumisia, mutta tärkeintä on, että joukkue pärjää.

– Kaikki pelithän alkavat aina 0–0:sta. Työ pitää tehdä, ja mitään ei saa ilmaiseksi, mutta joukkueiden tasoero on tällä hetkellä tämä.

Akilleen Akseli Pursio pelasi varmasti puolustuksessa. Timo Pasanen

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Hyttinen oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen jäällä.

– Alun perusteella WP:n tavoitteena oli välttää kaikki virheet, pelaamalla pitkää (maalivahdin heitto tai oikean sivutuen lyönti) ja puolustaa todella matalalla, Hyttinen toteaa.

– Onnistuimme kuitenkin tekemään ensimmäiset maalit nopeasti ja 11 minuutin jälkeen taululla oli jo lukemat 4–0, ja peli oli käytännössä ohi.

– Pysyimme pitkiä jaksoja harjoitelluissamme asioissa, ja pelaajat omissa rooleissaan. Kapteeni Kettunen totesi vaihtoaitiossa 30 minuutin kohdalla, että mehän pelaamme kuin SAIK.

– Ehkei nyt sentään, mutta jääpalloa enemmän seuraavat ymmärtävät, mikä tuon lauseen merkitys on. Varsinkin kun sen sanoja on itse useita vuosia kyseistä seuraa edustanut.

Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran jo heti perjantai-illalla. Tällä kertaa Varkaudessa. Voitolla Akilles etenee välieriin.

– Joukkueiden tasoero on varsin suuri, mutta eiköhän WP kotijoukkueena taas perjantaina yritä tehdä homman meille mahdollisimman vaikeaksi, Hyttinen pohtii.

– Jokainen peli alkaa tilanteesta 0–0, ja haluamme voittaa jokaisen pelimme. Tärkeintä on kuitenkin olla nöyrä, latautua jokaiseen otteluun ja pyrkiä parhaimpaansa sekä harjoituksissa, että otteluissa.

– Lauantaina 6.2. päättyneen runkosarjamme jälkeen saimme harjoitella hyvin 10 päivän ajan. Tuo onnistunut jakso näkyi jo eilen, ja uskon, että pystymme yhä peliämme parantamaan.

– Lähtökohta on ensisijaisesti pistää sarja poikki perjantaina, Vainio korostaa.

– Se vaatii edelleen, että jokainen on ottelussa sataprosenttisesti mukana. Itse en vielä sen enempää mieti koko peliä.

Juuso Johansson oli tutun vahva vääntäjä. Timo Pasanen

Akilleen tuleva vastustaja tulee Jyväskylän Seudun Palloseuran (JPS) ja HIFK Bandyn puolivälierästä. Porvoolaisille ei sinänsä ole väliä kuka seuraavaksi luistelee vastaan.

– Katsoin oman ottelumme jälkeen tallenteen ottelusta JPS–HIFK. Ottelu oli varsin tasainen, mutta varsin sekava, Hyttinen kertoo.

– JPS:lta puuttui yhä heidän paras pelaajansa Riku Hämäläinen. Näytti myös siltä, että IFK:n nuori ja hyvä libero Leevi Laitinen olisi loukkaantunut eilen. Meillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä kuka välierävastustajamme on.

– Meillä on viime vuoden tapaan pukukopintaululla, symbolinen ampumahiihdosta tuttu taulu, jossa viisi pudotettavaa laikkaa.

– Eilen tiputimme ensimmäisen. Jäljellä on neljä, joiden tiputtamisen myötä saavuttaisimme paikan viime kevään tapaan kotifinaalissa.

– Meillä on lisäksi yhä käytössä kaikki kolme varapatruunaa (yksi puolivälierissä ja kaksi välierissä). Kaikki energia ja fokus on nyt suunnattu tuon tavoitteen saavuttamiseen.

Tilastot

Akilles–WP 35 11–0 (6–0)

1. puoliaika: 3:41 min. Kettunen Rasmus (Casper Hänninen) 1–0, 4:36 min. Sadakov Denis (Casper Hänninen) 2–0, 8:37 min. Vainio Matti (Lappalainen Olli) 3–0, 11:31 min. Laakkonen Akseli 4–0 kl, 21:03 min. Larsson Rolf (Sadakov Denis) 5–0, 24:25 min. Karlqvist Raoul 6–0.

2. puoliaika: 48:49 min. Kettunen Rasmus (Nordström Joakim) 7–0, 50:13 min. Sadakov Denis (Sokolov Ilia) 8–0, 57:18 min. Vainio Matti (Laakkonen Akseli) 9–0, 78:12 min. Vainio Matti (Fridolfsson Rasmus) 10–0, 86:27 min. Flinck Andreas (Fridolfsson Rasmus) 11–0.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut