Akilles Bandy jyräsi WP 35:n toistamiseen pudotuspeleissä ja eteni välieriin – välierissä porvoolaiset kohtaavat JPS:n

Jääpallo: Porvoolaiset etenivät voittonsa ansiosta Bandyliigan välieriin.

Akilles Bandyn Matti Vainio on kurittanut tämän kauden puolivälierissä kovalla kädellä Varkauden WP 35:n joukkuetta. Timo Pasanen

Toni Degerlund

Akilles Bandy ei antanut Varkauden WP 35:lle siimaa, vaikka puolivälierien toinen kohtaaminen pelattiinkin keltapaitojen kotijäällä. Akilles jyräsi vahvalla pelillään sarjan poikki suhteellisen selvin 2–8 (2–5) lukemin.

Akilleen Casper Hänninen iski ottelun ensimmäisen maalin Matti Vainion syötöstä, kun ottelu oli ehtinyt vanheta viisi minuuttia. Myös seuraavat kaksi maalia merkattiin porvoolaisille. Maaleista vastasivat Andreas Flinck ja Raoul Karlqvist. Vainio tarjoili toisessa maalissa jälleen nappisyötön. Kotijoukkue onnistui kuitenkin seuraavaksi yllättämään illan vieraat, ja WP 35:n Eevert Salmi iski kavennusmaalin. Akilles maalasi kuitenkin jälleen kaksi seuraavaa maalia, ensin osui Denis Sadakov ja hetkeä myöhemmin Rasmus Fridolfsson. Vainiolle jälleen syöttöpiste toisesta maalista. WP 35 onnistui kuitenkin vielä vapaalyönnistä iskemään pallon porvoolaisten maalin kaksi minuuttia ennen taukoa.

Akilles eteni välieriin, vaikka WP 35 onnistui jo hiukan laittamaan kampoihin joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Kati Soininen

Toinen puoliaika alkoi jälleen Akilleen maalilla, kun kapteeni Rasmus Kettunen iski vuorostaan pallon kotijoukkueen maalinperukoille. Myös seuraava maali merkattiin vihreäpaidoille, kun Casper Hänninen onnistui vuorostaan. Akilleen Akseli Laakkonen laukoi vielä kertaalleen pallon WP 35:n maaliin ennen loppuvihellystä. Matti Vainio kirjasi Laakkosen maalista jo neljännen syöttöpisteensä, ollen siten samalla porvoolaisten tehokkain pelaaja. Akilleen maaleista peräti viisi syntyi kulmalyönnistä. Toisaalta WP 35 onnistui toisessa puolivälieräottelussa jo hiukan kiusaamaan enemmän Akillesta, kuin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, vaikka porvoolaiset veivätkin voiton lopulta selvin numeroin.

Akilles Bandyn päävalmentaja Jari Hyttinen oli kohtuullisen tyytyväinen joukkueensa peliin jäällä. Vaikka ennakkoon oli jo tiedossa, että lähtökohdat olivat porvoolaisten puolella, niin Hyttinen korosti ennen ottelua koko joukkueelle, että ottelussa pitää olla keskittynyt, ja kaikki ottelut alkavat aina 0–0 tilanteesta, olipa vastassa kuka hyvänsä.

– Yhdenkään ottelun lopputulosta ei sovi olettaa etukäteen, Hyttinen kommentoi.

Yhdenkään ottelun lopputulosta ei sovi olettaa.

– Se on yksi tärkeimmistä asioista meidän joukkueemme toiminnassa. Jokainen ottelu alkaa tilanteesta 0–0. Jokaista vastustajaa ja itse lajia on kunnioitettava niin, että pyrimme 100 prosenttiseen suoritukseen jokaisessa ottelussamme.

– Erinomaiseen suoritukseen, emme ole aina ennalta heikompia vastaan pystyneet, mutta vähintään suhteellisen hyvään kuitenkin.

– Tänäänkin oli tärkeää hoitaa peli kunnialla, jotta saimme varmistettua välieräpaikkamme, ja pystyimme suuntaamaan keskittymisemme jo tulevaan välierään.

– Nappe Larsson jätettiin varatoimenpiteenä kotiinsa Helsinkiin. Aapo Pursio olikin nyt mukana kokoonpanossa.

Akilles eteni välieriin, vaikka WP 35 onnistui jo hiukan laittamaan kampoihin joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Kati Soininen

Akilles on rakentanut kuntoaan määrätietoisesti kohti kauden tärkeimpiä pelejä. Porvoolaisten peli onkin terävöitynyt peli peliltä, ja tällä hetkellä joukkuetta on vaikea voittaa.

– Kautemme on sujunut aika lailla suunnitelmien mukaisesti, Hyttinen kertoo.

– Syksyn leirien (Ruotsi) peruuntumisen myötä kärsimme korostetun paljon huonoista harjoitusvuoroista Porvoon jäähallissa, ja tekojään jäädyttämisen viivästyminen aiheutti lisää harmaita hiuksia.

– Noiden jälkeen olimme muutaman viikon jäljessä normaalia rytmiämme, ja jouluun asti harjoitusten merkitys oli normaaliakin tärkeämpää.

– Harjoittelimme paljon, ja jossain vaiheessa pelaajamme olivat väsyneitä, mutta itse olin koko ajan luottavainen joukkueen ja tilanteen suhteen.

– Runkosarjassa menetimme yhden pisteen vähemmän kuin kaudella 19/20. 1.2.2020 (tappio Mikkelissä lumisateessa 3–2) jälkeen olemme pelanneet 31 ottelua, josta olemme voittaneet 28, pelanneet kaksi kertaa tasan ja hävinneet vain kerran.

– Tuo saldo on lisännyt valtavasti sekä yksittäisten pelaajien itseluottamusta, että koko joukkueen luottamusta omaan pelitapaamme.

– Kaikki toimintamme perustuu siihen, että olemme parhaimmillamme näinä kevään viimeisinä viikkoina.

– Tämän kauden aikana olemme onnistuneet kehittämään hyökkäyspeliämme varsin paljon. Sen monipuolistaminen olikin yksi kauden keskeisistä tavoitteista.

Akilles eteni välieriin, vaikka WP 35 onnistui jo hiukan laittamaan kampoihin joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Kati Soininen

Porvoolaisten välierävastustaja tuli otteluparista Jyväskylän Seudun Palloseura (JPS) ja HIFK Bandy, jossa JPS vei pidemmän korren. Hyttinen korostaa, että Akilles Bandylle ei ollut väliä kumpi välierissä luistelee vastaan.

– Välierissä meidän tavoitteemme on tietysti edetä finaaliin, Hyttinen korostaa.

– Sen vuoksi vastustajalla ei ole meille väliä. JPS:n valitsimme omaan lohkoomme oikeastaan kahdesta eri syystä. Ensinnäkin joukkueen loppukausi on ollut selvästi alkukautta heikompi.

– Porin Narukerä on mielestäni taas vastaavasti ollut Veiterän lisäksi sarjan joukkueista se, joka on pelillisesti pystynyt meitä otteluiden sisällä parhaiten haastamaan.

– Totesin tuon ääneen jo Suomen Cupin alkulohkon jälkeen marraskuun alussa. Lohkomme toisen puolivälierän joukkueista JPS on luistelevampi, taitavampi ja monipuolisempi joukkue.

– Heidän iskukykynsä kannalta merkittävää on se, pystyykö Riku Hämäläinen pelaamaan vai ei.

– JPS:n suoritusten taso vaihtelee paljon myös yksittäisten pelien sisällä ja joukkueesta löytyy myös selviä heikkouksia.

Välieräsarja pelataan paras viidestä menetelmällä. Hyttinen on vahvasti sitä, mieltä, että Akilles Bandy ei häviä tällä systeemillä yhdellekään Bandyliigajoukkueelle.

– Kovin vastustaja löytyy pelistä. Onnistuminen ja voittaminen toki edellyttää sitä, että joukkueemme pysyy terveenä ja pelaamme otteluissa omalla tasollamme, Hyttinen toteaa.

– Sääolosuhteet ja tuomarit voivat toki vaikuttaa ottelutapahtumiin hyvinkin merkittävällä tavalla, mutta ne ovat asioita, joihin emme itse voi vaikuttaa.

Akilles eteni välieriin, vaikka WP 35 onnistui jo hiukan laittamaan kampoihin joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Kati Soininen

Akilles Bandy pelasi viime kauden Bandyliiga finaalin Porvoossa tyhjille katsomoille. Tälläkin kaudella kotiyleisö ja Trömpperit eivät ole päässeet kannustamaan omiaan. Mahdollinen Bandyliigan finaali pelataan jälleen kerran Porvoossa, ja hyvin todennäköisesti se pelataan jälleen kerran tyhjille katsomoille. Hyttinen ja joukkue ovat jo kuitenkin tähänkin sopeutuneet.

– Yleisön puuttumiseen olemme jo tottuneet. Jos ja kun yleisö joskus palaa otteluihin, on se hieno mahdollisuus pelaajille nauttia heidän kannustuksestaan ja heidän osallistumisensa mukaan tuomasta tunnelmasta, Hyttinen kommentoi.

– Onneksi kotiottelumme on kuvattu, ja niitä on voinut seurata livestriimin kautta. Laadukkaan kuvamateriaalin myötä, myös jääpallofanit ovat saaneet seurata ja nauttia joukkueemme hyvistä otteista. Urheilu on toki oikeasti aina parasta paikan päällä.

Hyttinen korostaa, että koronavirus on uhka terveydelle, johon on syytä suhtautua vakavasti. Mittasuhteilla ja asioiden käsittelyssä on kuitenkin Hyttisen mukaan myös ristiriitoja.

– Urheilulla ja urheilutapahtumilla on tässä oma tärkeä osuutensa. Tilanne on juuri tartuntamäärien suhteen varsinkin Uudellamaalla aika huolestuttava.

– Onhan se kuitenkin aika huvittavaa, että samalla kentällä voi olla satoja ihmisiä yleisöluistelussa, mutta ei ketään katsomassa, kun käynnissä on jääpallo-ottelu.

– Ja viereisissä kouluissa voi lähemmäs tuhat ihmistä oleskella sisätiloissa ilman minkäänlaista riskiä. Kai noihin hallituksen ja viranomaisten lausuntoihin, niiden räikeästä epäloogisuudesta huolimatta, joku oikean puoluekannan omaava vielä uskoo. Minä en.

– Joukkueen ja urheilun kannalta tämä on taas yksi niistä asioista, joihin emme voi kuitenkaan vaikuttaa, emmekä siihen ole energiaa toiminnassamme, millään tavalla uhranneetkaan.

– Seuran puuhamiesten kannalta toki harmittaa, että yleisön puuttuminen aiheuttaa merkittävän taloudellisen tappion Akilleelle.

– Venäläisrahoitteinen Jokerit taisi saada juuri tukea melkein 900 000 euroa, kaikki jääpalloseurat saivat yhteensä 37 000 euroa.

– Siinä vain yksi huvittava esimerkki tämän yhteiskunnan toiminnasta, jossa kauniisti puhutaan tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta.

Tilastot

WP 35–Akilles 2–8 (2–5)

1. puoliaika: 5 min. Hänninen Casper (Vainio Matti) 0–1 kl, 9 min. Flinck Andreas (Vainio Matti) 0–2 kl, 12 min. Karlqvist Raoul 0–3, 16 min. Salmi Eevert (Nissinen Niko) 1–3, 28 min. Sadakov Denis (Vainio Matti) 1–4, 40 min. Fridolfsson Rasmus (Johansson Juuso) 1–5 kl, 43 min. Puustinen Aleksi 2–5.

2. puoliaika: 59 min. Kettunen Rasmus (Sadakov Denis) 2–6 kl, 69 min. Hänninen Casper (Karlqvist Raoul) 2–7 kl, 87 min. Laakkonen Akseli (Vainio Matti) 2–8.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=16338

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut