Porvoon Akilleen kasvatit Lotta Kulju, Janica Sjöström ja Roosa Niemi kutsuttiin naisten maajoukkueleirille – naisten maajoukkue valmistautuu leirin kautta EM-karsintoihin

Käsipallo: Suomen Käsipalloliitto nimesi naisten maajoukkueen maaliskuun leirille maanantaina.

Roosa Niemi pääsi viime kaudella jälleen juhlimaan HIFK:n kanssa käsipallon naisten Suomen Cupin mestaruutta. Suomen Käsipalloliitto

Porvoon Akilleen käsipallon kasvatit, Roosa Niemi, Janica Sjöström ja Lotta Kulju valittiin naisten maajoukkueleirille, jonka kautta on tarkoitus valmistautua tuleviin EM-karsintoihin. Askolassa asuva Roosa Niemi pelaa maalivahtina naisten SM-liigassa pelaavassa HIFK:ssa, Janica Sjöström kenttäpelaajana SM-liigaa pelaavassa Dickenissä ja Lotta Kuljua vastaavasti kenttäpelaajana Ruotsissa Boden Handboll IF:ssa.

Naisten maajoukkue kokoontuu 17.–20.3. leirille Kisakallioon ja joukkueen valmennuskaksikko Tomas Westerlund – Ken Sirenius on nimennyt ryhmän leirille. Suomi luopui aiemmin MM-esikarsinnoissa pelaamisesta haastavan koronatilanteen takia ja fokus siirrettiin kokonaan edessä oleviin EM-karsintoihin, joita ajatellen maaliskuun leiri on erittäin tärkeä. Ryhmän kokoamisessa on kuitenkin ollut melkoisesti haastetta tällä kertaa.

– Ikävä kyllä emme saa kaikkia ulkomailla pelaavia pelaajia leirille mukaan. Se on sääli sikäli, että tämä on todella tärkeä leiri edessä olevia EM-karsintoja ajatellen ja näin korona-aikana valmistautuminen on muutenkin haasteellista, naisten maajoukkueen toinen valmentaja Ken Sirenius kertoo.

Käsipalloilija Lotta Kulju pelaa käsipalloa Ruotsin Boden Handboll IF:ssa. Arkisto/Timo Pasanen

EM-karsintojen pelaaminen sinetöityy lähipäivinä, mutta mitä todennäköisimmin Suomi aloittaa ensimmäisestä karsintavaiheesta huhtikuussa. Alustavasti karsintaturnauksen päivämääräksi on ilmoitettu 16.–18.4.

– Tämä leiri on erittäin tärkeä juuri tuota karsintaa ja siinä menestymistä ajatellen. Me haluamme ehdottomasti jatkoon varsinaiseen karsintaan, Sirenius sanoo.

Tämä leiri on erittäin tärkeä karsintaa ja siinä menestymistä ajatellen.

Ken Sirenius

Vaikka poissaoloja on, Sirenius uskoo vahvasti siihen, että leiriryhmä ja sen myötä myös EM-karsintoihin nimettävä ryhmä on motivoitunut ja tavoitteellisesti mukana.

– Poissaoloja on eri syistä, mutta saamme kuitenkin niin hyvän ryhmän kokoon, että muutoksia suunnitelmiin ei ole tarvinnut tehdä. Kaikki valitut pelaajat varmasti antavat kaikkensa ja ovat taistelemassa jatkoonpääsystä huhtikuussakin.

Taustat

Pelaajat maaliskuun leirille

Maalivahdit: Roosa Niemi HIFK, Kira Itkonen Dicken ja Suvi Erhovaara KyIF.

Kenttäpelaajat: Tove Salokivi Dicken, Lotta Kulju Boden Handboll IF (SWE), Johanna Hilli GrIFK, Malena Heikkinen Dicken, Ida Väyrynen HIFK, Matilda Peitsaro Dicken, Emma Von Nandelstadh Atlas, Madeleine Lindholm SIF, Annina Nyholm HIFK, Jessika Gammals Dicken, Ella Holopainen HIFK ja Linn Wentzel Dicken, Malin Wilén Tyresö Handboll (SWE), Anna Lindholm Dicken, Annika Näräkkä Tyresö Handboll (SWE), Nicolina Fredriksson HK Aranäs (SWE) ja Janica Sjöström Dicken.

Valmentajat: Päävalmentaja Tomas Westerlund ja Valmentaja Ken Sirenius.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut