Akilles Bandyn Juuso Johansson on jääpalloilija kolmannessa sukupolvessa – keskikentällä viilettävä Johansson on tärkeä osa porvoolaisjoukkuetta

Jääpallo: Juuso Johansson nauttii jääpallosta ja on tärkeä osa Akilles Bandyn miesten edustusjoukkuetta.

Juuso Johansson ei säästele hikipisaroitaan porvoolaisjoukkueen keskikentällä. Johansson onkin iso lenkki Akilleen menestyksessä. Toni Degerlund

Toni Degerlund

Akilles Bandyn 28-vuotias Juuso Johansson on porvoolaisjoukkueen puolustava keskikenttäpelaaja, joka on jälleen tälläkin kaudella varmistanut miesten edustusjoukkueen menestyksen Bandyliigassa omalla panoksellaan. Johansson on ollut jo viittä vaille valmis ripustamaan luistimensa naulakkoon, mutta veri on vetänyt jäälle. Johansson kärsi alkukaudesta pahasta puujalasta, mutta tällä hetkellä pelit kulkevat mainiosti, ja pelaaja onkin tärkeä lenkki Akilleen joukkueessa.

Juuso Juhansson ei säästellyt itseään keskiviikkona, kun Akilles kohtasi JPS:n joukkueiden ensimmäisessä välieräottelussa. Toni Degerlund

Johanssonilla on takanaan kohta jo 12 kausi Akilleessa ja Bandyliigassa, joista tilastoihin on tullut jo 231 ottelua (43+30=73 tehopistettä). Sen lisäksi mies on viilettänyt sekä junnujen, että miesten maajoukkueessa. Johansson hyppäsi ainakin vielä täksi kaudeksi mukaan Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueeseen, kun sai kotijoukoiltaan hommalle vihreää valoa.

– Saimme syksyllä vaimoni kanssa keskustelut maaliin, jossa molemmat olivat tyytyväisiä, Johansson naureskelee.

– Vaimoni sai järjesteltyä omat opiskelunsa siten, että pystyin jatkamaan pelejäni Bandyliigassa.

– Itse olen ainakin tyytyväinen, että pääsin vielä täksi kaudeksi mukaan. Vielä siis ainakin tämä kausi mukana, ja tämä oli varmasti lopulta kaikkien kannalta oikea ratkaisu.

Kun on monta vuotta tehnyt tätä, niin vaikeaahan tästä on luopua.

– Koskaan ei pidä tietysti sanoa, ei koskaan, joten jatkosta ei uskalla vielä varmuudella sanoa mitään.

– Nyt tavoite on kuitenkin voittaa kultaa Akilleessa, ja mietitään sen jälkeen miltä tulevaisuus näyttää.

Juuso Juhansson ei säästellyt itseään keskiviikkona, kun Akilles kohtasi JPS:n joukkueiden ensimmäisessä välieräottelussa. Toni Degerlund

Jääpallon Johansson aloitti kuusivuotiaana Akilleen jääpallokoulusta. Nuorempana Akilleen keskikenttäpelaaja viiletti kesäisin myös jalkapallon perässä. Tällä hetkellä kesäharjoitteluun kuuluvat pyöräily ja lenkkeily. Juuso Johanssonin suonissa virtaa kuitenkin vahva jääpalloveri. Isä Mårten on pelannut niin ikään jääpalloa, ja ollut poikansa tavoin Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueessa, sekä myöhemmin valmentanut muun muassa junioreita. Sen lisäksi viikko sitten pois nukkunut, isoisä Guy Johansson, pelasi jääpalloa Akilleessa. Hänen muistoaan kunnioitettiin Akilleen ja WP 35:n puolivälieräottelussa, Porvoon Pallokentällä viime viikolla.

– Iskän kauttahan jääpallo sai alkunsa, ja korttelibandy taisi olla ensimmäinen turnaus, johon osallistuin aikoinaan, Johansson kertoo.

– Isä toimi silloin junnujoukkueessa valmentajana, ja vanhempi veljeni oli myös mukana jääpallossa.

– Isä sen kipinän aikoinaan sytytti, eikä kyllä kaduta yhtään, että aikoinaan on tänne eksynyt.

– Jääpallosta on tullut itselleni elämäntapa. Pelikaverit ja joukkue ovat kuin toinen perhe. Meillä on loistava porukka Akilleessa.

– Kun on monta vuotta tehnyt tätä, niin vaikeaahan tästä on luopua. Mutta aikansa kutakin tietysti.

Juuso Juhansson ei säästellyt itseään keskiviikkona, kun Akilles kohtasi JPS:n joukkueiden ensimmäisessä välieräottelussa. Toni Degerlund

Johanssonin alkukausi oli haastava. Johansson pääsi myöhemmin mukaan joukkueeseen, ja alku ei lähtenyt muutenkaan kuin Strömsössä.

– Alkukausi oli kieltämättä aika hankala itselleni, kun tulin aika myöhään mukaan joukkueeseen, Johansson toteaa.

– Sen jälkeen tulikin melkein saman tien puujalka, joka oli vähän pahempi, mitä aluksi kuvitelin.

– Loppukaudesta omat pelini ovat alkaneet kuitenkin kulkemaan jo hyvin, ja kuntokin alkaa olemaan nyt kohdillaan.

– Täällä on tuttu porukka, ja pelityyli on sama, mitä on pelattu nyt jo toista vuotta. Siinä mielessä on ollut helppoa hypätä mukaan joukkueeseen.

– Nyt alkaa olemaan pelikunnossa, aina silloin, kun pitää olla pelikunnossa.

Akilles Bandy nappasi keskiviikkona ensimmäisen napsun Jyväskylän Seudun Palloseurasta (JPS), kun se voitti joukkueiden ensimmäisen välieräottelun 6–3 (4–3) lukemin. lukemin. Joukkueet kohtaavat toisen kerran lauantaina Jyväskylässä. Finaalipaikka vaatii kolmea voittoa. Johansson uskoo omiinsa, vaikka on varma samalla, että jyväskyläläiset eivät tule antautumaan helpolla.

– Uskon kyllä, että JPS tulee vielä kovempaa päälle, kun ollaan lauantaina heidän kotikentällänsä. He eivät varmasti tule päästämään meitä liian helpolla.

– Ei meillä sinänsä ole silloinkaan mitään hätää, jos pelaamme omaa peliämme sielläkin, ja puolustetamme hyvin.

– Kyllä minä uskon, että pystymme hoitamaan toisen voitomme sieltäkin meille.

Juuso Juhansson ei säästellyt itseään keskiviikkona, kun Akilles kohtasi JPS:n joukkueiden ensimmäisessä välieräottelussa. Toni Degerlund

Johansson on jo tässä vaiheessa tyytyväinen kauteen, vaikka oma peli on ollut hiukan ailahtelevaa. Homma ei ole kuitenkaan vielä ohi, ja nyt täytyy painaa kaasupohjassa päätyyn saakka.

– Tähän mennessä kausi on mennyt kyllä lähes nappiin.

– Voitimme Suomen Cupin ja Bandyliigan runkosarjan. Päätavoite on tietysti vielä edessä.

–  Oma kauteni on mennyt hiukan vaihtelevasti. Välillä peli on kulkenut ja välillä ei.

– Yksi iso asia siihen on varmasti se, että tulin joukkueen mukaan vasta marraskuussa.

– Tietysti vahva pohjani auttoi, että pystyn pelaamaan vielä tälläkin tasolla jääpalloa.

– Vaimoni opiskelee ja kotona kaksi lasta, niin aluksi oli epävarmaa, josko aika riittää kaikkeen.

– Onneksi saimme järjestettyä asiat kotona, ja joukkuekin otti asian hyvin. Jari Hyttinenkin oli tyytyväinen asiaan, ja minulla oli kova halu päästä vielä pelaamaan.

– Kiitän isääni jääpallo-opeista, ja molempia vanhempiani mahdollisuudesta pelata tätä hienoa lajia. Kiitos myös vaimolleni näistä vuosista, että on hoitanut lapsia ja kotia, kun olen itse ollut treeneissä ja peleissä.

Taustat

Juuso Johansson

Ikä: 28 vuotta.

Kotipaikka: Sipoo.

Ammatti: Lähihoitaja.

Seura: Akilles (kasvattiseura Akilles).

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Suomen mestaruus, Suomen Cup voitot, pelit A-maajoukkueessa ja junioreiden maajoukkueissa.

Lempiruoka: Lihapihvi ja ranskalaiset.

Lempimusiikki: Lähes kaikki menee. Suomipop ja räppi mieluiset.

Motto: Tee asiat parhaalla mahdollisella tavalla ja elä hetkessä!

Tilastot

Akilles–JPS 6–3 (4–3)

1. puoliaika: 3 min. Nordström Joakim 1–0 rl, 9 min. Ässämäki Tuukka 1–1, 16 min. Hämäläinen Riku (Manninen Jaakko) 1–2, 21 min. Larsson Rolf (Vainio Matti) 2–2, 29 min. Eronen Jarno (Ässämäki Tuukka) 2–3 kl, 37 min. Kettunen Rasmus (Sadakov Denis) 3–3, 45 min. Kettunen Rasmus (Nordström Joakim) 4–3.

2. puoliaika: 75 min. Hänninen Casper 5–3, 87 min. Larsson Rolf (Sadakov Denis) 6–3.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=16305

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut