Lennart Wangelille myönnettiin liikunnan kultainen ansioristi – vaikka porvoolainen jäi eläkkeelle Huuhkajien joukkueenjohtajan pestistä toimii hän ensi kesänäkin takapiruna

Jalkapallo: Lennart Wangel ehti johtaa yli 30 vuotta Huuhkajia.

Porvoolainen Lennart Wangel jäi Palloliitosta eläkkeelle viime kesäkuussa. Arkisto/Marko Enberg

Toni Degerlund

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko myönsi porvoolaiselle Lennart Wangelille liikunnan kultaisen ansioristin torstaina. Wangel jäi kesäkuussa eläkkeelle Suomen Palloliiton palveluksesta. Porvoolainen ehti johtaa yli 30 vuotta Huuhkajia. Wangel kuuli ansiorististään ensimmäisen kerran Uusimaan urheilutoimitukselta, mutta oli erittäin iloinen ja otettu tunnustuksestaan.

– En tiennytkään, että minulle on tämmöinen myönnetty, Wangel naureskeli iloisesti.

– Kyllähän tämä tunnustus tosi hienolta tuntuu. Jäin tosiaan eläkkeelle kesäkuussa, ja oli tosi huikea päätös uralle, kun Huuhkajat selvitti tiensä EM-kilpailuihin. Upea loppu omalle uralleni.

Lennart Wangel nautti matkastaan Huuhkajien joukkueenjohtajana, vaikka aikoo myös nauttia nyt eläkeläisen elämästäänkin. Arkisto/Anu Mattila

Vaikka Huuhkajien joukkueenjohtaja astui virallisesti sivuun, ja uudeksi johtajaksi valittiin jo Joonas Vilkki, on Wangel vielä taustalla mukana.

– Olen menossa Huuhkajien mukana kesän EM-kisoihin, Wangel kertoo.

Kyllähän tämä tunnustus tosi hienolta tuntuu.

– Olin alun perinkin vastuussa EM-kisoihin liittyvissä järjestelyissä viime kesäkuuhun saakka.

– Lopputurnaus jouduttiin kuitenkin siirtämään. Jos lopputurnaus säilyy alkuperäisenä, eli osa pelistä pelataan Venäjällä ja Tanskassa, niin samojen raamien mukaan mennään, kuin alkuperäissuunnitelmassakin.

– Vastuussa on Joonas Vilkki, mutta minä autan häntä, ja olen takapiru. Käyn todennäköisesti etukäteen Venäjällä ja Tanskassa, jos homma toteutuu.

Wangel jäi eläkkeelle hiukan ristiriitaisin ajatuksia. Toisaalta se toi haikeutta, mutta samaan aikaan iloa.

– Työ Palloliitossa ja Huuhkajissa oli hyvin intensiivistä, Wangel toteaa.

– Takana on yli 30 vuotta, ja yli 100 matkavuotta vuodessa.

– Nautin kuitenkin täysillä loppuun saakka, varsinkin, kun loppu oli niin huikea.

– Korona toi tosi paljon ylimääräistä työtä, ja tavallaan olen ollut ihan tyytyväinen, että nuoremmat hoitivat tämän homman.

– Olen sopeutunut jo tosi hyvin eläkeläisen elämään. Olen kyllä ollut säännöllisesti yhteydessä entisiin työkavereihini ja pelaajiin, eläkkeelle jäännin jälkeenkin.

– On upeaa olla vielä mukana tulevan kesän kisoissa. Eläkkeen myötä on kuitenkin jäänyt enemmän aikaa muille harrastuksille. Nyt talvella olen muun muassa hiihtänyt paljon, ja kesällä aion pelata taas golfia.

Saarikko myönsi yhteensä 298 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 24, ansioristejä 95, ansiomitaleja kullatuin ristein 66 ja ansiomitaleja 113 kappaletta. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut