Koripallotähti LeBron James jatkaa valitsemallaan tiellä eikä kuuntele Zlatanin kritiikkiä – "En ikimaailmassa pitäytyisi pelkästään urheiluun liittyvissä asioissa"

Koripallon supertähti, nelinkertainen NBA-mestari LeBron James aikoo jatkossakin ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Näin siitäkin huolimatta, että jalkapallon ruotsalaissuuruuden Zlatan Ibrahimovicin mukaan urheilijoiden olisi syytä pysyä poissa politiikan tekemisestä.

– LeBron on ilmiömäinen koripalloilija. En pidä kuitenkaan siitä, että kun ihmisillä on jonkinlainen asema, he tekevät samanaikaisesti politiikkaa, AC Milanissa pelaava Ibrahimovic sanoi Discovery+:n haastattelussa aiemmin tällä viikolla.

Los Angeles Lakersia edustava James on kuitenkin sitä mieltä, että hän pystyy vaikuttamaan asioihin yhtä paljon sekä koripallokentällä että sen ulkopuolella.

– En ikimaailmassa pitäytyisi pelkästään urheiluun liittyvissä asioissa. Tiedän, kuinka voimakas ääneni on, James kertoi perjantai-iltana paikallista aikaa pelatun Portland-ottelun jälkeen.

James peräänkuulutti, että amerikkalaisten yhdistäminen on yhtä palkitsevaa kuin mestaruuksien voittaminen koripallossa.

– Jatkan työtäni tasa-arvon puolesta, sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden ja rasismin vastustamisen eteen.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut