Akilles Bandy nappasi toisen välierävoiton JPS:stä – finaalipaikka on katkolla joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa Porvoossa

Jääpallo: Akilles ja JPS kohtaavat toisensa seuraavan kerran tulevana keskiviikkona 3.3. Porvoon Pallokentällä

Akilleen Casper Hänninen taistelemassa pallosta. Marko Kauko

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandy kävi hakemassa toisen välierävoittonsa Jyväskylästä, kun se vei pidemmän korren Jyväskylän Seudun Palloseurasta (JPS) 3–5 (2–2) lukemin Jyväskylän Viitaniemen tekojäällä.

Kotijoukkue iski ottelun avausmaalin 11 minuutin kohdalla. Akilleen Denis Sadakov onnistui kuitenkin tasoittamaan tilanteen 16 minuuttia myöhemmin, Juuso Johanssonin avustamana. Porvoolaisten kapteeni Rasmus Kettunen laukoi vastaavasti Akilleen johtoon 14 minuuttia, edellisestä maalista. JPS painoi kuitenkin kovaa päälle, ja kotijoukkue onnistui vielä tasoittamaan tilanteen ennen taukoa.

Akilleen Joakim Nordström iski kolme maalia Jyväskylässä. Marko Kauko

Toinen puoliaika alkoi porvoolaisten kannalta lupaavasti, kun ottelun tuomari vihelsi Akilleelle rankaistuslaukauksen, kun puoliaika oli ehtinyt vanheta 11 minuuttia. Pallon taakse asettunut Joakim Nordström ei erehtynyt, ja näin porvoolaiset pääsivät jälleen maalin etumatkalle ottelun isännistä. Jyväskyläläiset osoittivat kuitenkin vaarallisuutensa, kun JPS:n Jasu Koljonen maalasi kotijoukkueen jälleen tasoihin 79 minuutin kohdalla. kaksi minuuttia tästä, Akilleelle tarjottiin kulmalyöntiä, joista porvoolaiset ovat pistäneet tällä kaudella kohtuullisen hyvällä prosentilla palloa maaliin. Maaliin pallo meni tästäkin kulmasta, maalitilasto Joakim Nordströmille ja syöttöpisteet Matti Vainiolle. 88 minuutin kohdalla, päätuomari vihelsi jälleen porvoolaisille rangaistuslaukauksen. Pallon taakse asettui toistamiseen Joakim Nordström, joka laukoi samalla ottelun kolmannen maalinsa, tehden samalla ottelun hattutempun. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten porvoolaiset saivat tauluunsa, jo toisen napsun tulevia Bandyliigan finaaleja ajatellen.

Joakim Nordström oli riemuissaan, itselleen harvinaisesta hattutempustaan.

– Kiitän tietysti valmentajaamme, Jaria luottamuksesta, että pääsin laukomaan meidän rankaistuslaukauksemme, Nordström kommentoi.

– En muista milloin olisin tehnyt hattutempun Akilleen ottelussa. Aika harvassa on kyllä ollut hattutemput, minun jääpallourani aikana.

– Siinä mielessä tietysti tuntuu tosi hyvältä, ja oli kyllä tosi tärkeä voitto koko joukkueellemme.

– Emme saaneet oikein missään vaiheessa kunnolla käynnistymään meidän omaa peliämme. Jotenkin oli aika tahmeaa ja vaikeaa tällä kertaa.

Akilles ja JPS kävivät tiukkaa taistelua toisessa välieräottelussa. Marko Kauko

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja, Jari Hyttinen oli tyytyväinen voitosta, mutta myönsi, ettei porvoolaiset pelanneet parasta peliään Jyväskylässä.

– Tämä ei ollut kyllä meiltä mikään erityisen hyvä peli. Voitto tietysti osoitti kuitenkin sen, että olemme, siitä huolimatta hyvä joukkue tällä hetkellä, Hyttinen toteaa.

– JPS aiheuttaa meille kuitenkin hiukan ongelmia. Joukkue pelaa niin kummasti, että emme oikein saaneet Jyväskylässä kunnon rytmiä omaan peliimme. Homma meni vähän hosumiseksi puolin ja toisin.

– Emme saaneet oikein missään vaiheessa kunnolla omaa peliämme käyntiin, emmekä päässeet pelaamaan sellaista jääpalloa, mitä me haluaisimme pelata Bandyliigassa.

– JPS pelaa tietynlaista, junioriomaista jääpalloa. Heillä on kyllä hyviä pelaajia, joilla on kauhea yritys ja kova luistelu, mutta peli ei oikein lähde missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Joukkue kyllä taistelee ja antaa hyvän vastuksen, mutta otteluun ei tule samanlaista rytmiä, mitä peleissä parhaimmillaan on. Nyt pallo pomppii vähän sinne tänne.

– Jyväskylässä, meidän joukkueen haalarimiehemme: Juuso Johansson, Akseli Pursio, Denis Sadakov ja Joakim Nordström hoitivat hommansa erinomaisesti.

– Sähelsimme yhdessä ottelussamme kolme rangaistuslaukausta, jossa kolme eri pelaaja kävi kokeilemassa huonoin tuloksin. Silloin sanoi, että Joakim lyö kolme seuraavaa rankkaria, meni miten meni. Ja nyt hän on lyönyt kaikki kolme rankkariansa sisään. Ne ovat olleet tärkeitä maaleja, ja näissä pitää onnistua.

– Joakim teki JPS:ää vastaan myös kulman jälkeen erittäin tärkeän maalin, joten Jyväskylässä hän olikin maalintekijänä tosi tärkeä pelaajamme. Joakimin maalit ratkaisivat kuitenkin lopulta meidän voittomme.

Välieräsarja ei ole kuitenkaan vielä missään nimessä taputeltu.

Välieräsarja ei ole kuitenkaan vielä missään nimessä taputeltu, ja JPS osoitti Jyväskylässä, että lepsuiluun ei ole varaan seuraavassakaan ottelussa. Finaalipaikka vaatii kolmea voittoa välieristä, ja se on katkolla keskiviikkona, mutta Akilleen pitää tulla tähänkin otteluun oikealla asenteella, jos se mielii vielä voiton puhtaalla pelissä. Varmaa on, että jyväskyläläiset eivät tule antautumaan helpolla kolmannessakaan välieräottelussa.

– JPS:ssä on taitavia pelaajia, jotka ovat nopeita luistimilla. Hyvin ne pelaavat. Seuraavassa pelissä pitääkin asenteen olla kohdillaan, Joakim Nordström korostaa.

– Täytyy aina muistaa, että ketä vastaan hyvänsä tulee tappio, jos lähtee löysästi otteluun, ja sitä löysyyttä on muutenkin tosi vaikeaa muuttaa kesken ottelun.

– Uskon kyllä, että keskiviikkona on taas tiukka peli JPS:ää vastaan. Voitto ratkeaa pienillä marginaaleilla.

– Ottelusta tulee varmaan jälleen tiukka vääntö, myös Jari Hyttinen uskoo.

– Ottelu tulee olemaan myös tuomareille tiukka peli. Tuomareiden tuleekin olla hyvin kartalla koko ajan, ettei homma karkaa käsistä, ja saadaan oikeudenmukainen lopputulos.

Tilastot

JPS–Akilles 3–5 (2–2)

1. puoliaika: 11 min. Eronen Jarno (Pesonen Topi) 1–0, 27 min. Sadakov Denis (Johansson Juuso) 1–1, 31 min. Kettunen Rasmus 1–2, 45 min. Ässämäki Tuukka (Eronen Jarno) 2–2.

2. puoliaika: 56 min. Nordström Joakim 2–3 rl, 79 min. Koljonen Jasu (Hämäläinen Riku) 3–3, 81 min. Nordström Joakim (Vainio Matti) 3–4 kl, 88 min. Nordström Joakim 3–5 rl.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=16306

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut