Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitalitunnelmat lämmittävät yhdistetyn joukkuetta, Herola, Hirvonen, Reponen ja Niittykoski tähtäävät joukkuekilpailussa päävalmentajan laskujen perusteella sijoille 5–6

Yhdistetyn suomalaiset Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Perttu Reponen ja Otto Niittykoski valmistautuivat lauantaina Oberstdorfin MM-kisojen joukkuekilpailuun mitalitunnelmissa. Mitalikahvit nautittiin kilpailun jälkeen perjantaina, ja seuraavana päivänä nelikko verrytteli sunnuntain kilpailuun.

Herola hoiteli kilpailun aattopäivän rutiinit illan palkintojenjaon lomassa.

– On ollut hieno vuorokausi. Tässä on ollut tilaisuus nauttia urheilijan elämästä, ja illalla saa vielä konkreettisen tositteen mitalista, Herola kertoi tunnelmistaan ennen lauantai-illan seremonioita.

Mitalitavoitteen täyttymisestä ei Herolan mielestä ole ainakaan haittaa jatkossa.

– Se oli pelkästään positiivista, ja olen keskittynyt näihin kisoihin kahden viikon rupeamana. Ainakin kaikki ylimääräinen näyttämisen tarve on nyt väistynyt, Herola totesi.

Hirvosen ranne saatiin kuntoon

Hirvonen ei kyennyt osallistumaan MM-kisojen avauskilpailuun rannevaivan takia. Kipu ja turvotus saatiin kuriin vasta ennen joukkuekilpailua.

– Tilanne oli eri vielä kaksi päivää sitten, mutta nyt olen kunnossa ja on kiva päästä kilpailemaan, Hirvonen kertoi.

– Ranne on parantunut päivä päivältä. Olen hiihtänyt, eikä käsi ole ärtynyt. Ranteeseen laitetaan tukeva teippaus, mutta sitä ei huomaa käytännössä eikä se vaikuta suorituksen.

Hirvosen ranne alkoi oireilla lähes kolme viikkoa sitten Klingenthalin maailmancupin jälkeen. Vaiva kehittyi jännetupen tulehduksesta ja paheni niin, että ranteeseen tuli turvotusta.

– Käsi ei ollut toiminnallinen. Se oli jäykkä eikä taipunut kunnolla. Vaiva on saatu kuriin vasta täällä kisapaikalla, Hirvonen kertoi.

Päävalmentaja Petter Kukkonen toivoi joukkueen jäseniltä nousevaa trendiä. Onnistuneella suorituksella hän laski Suomen pystyvän sijoille 5–6.