Tomi Silvennoinen taisteli mutta taipui uransa kovinta vastustajaa vastaan – ottelu saksalaista Jama Saidia vastaan kasvatti porvoolaisnyrkkeilijän harjotusmotivaatiota vieläkin korkeammaksi

Nyrkkeily: Porvoolainen Tomi Silvennoinen otteli viikonloppuna saksalaista Jama Saidia vastaan Saksan Berliinissä.

Tomi Silvennoinen otteli rohkeasti uransa kovinta vastustajaa vastaan Berliinissä. Silvennoisen valmentajana toimii Robert Heleniuksen isä, Karl Helenius. Boxing Night

Toni Degerlund

Porvoolaisen Nordic Nightmaren nyrkkeilyseuran ykkösnyrkki, Tomi Silvennoinen pääsi testaamaan taitojaan uransa kovinta vastustajaa vastaan, kun porvoolainen otteli Berliinissä kymmenen erää saksalaista Jama Saidia vastaan. Saidi on rankattu nyrkkeilytilastoissa 32:s., kun Silvennoinen on rankingissa tällä hetkellä sijalla 210. Saksalainen onkin erittäin kokenut nyrkkeilijä. Saidilla oli tilastoissa, ennen Silvennoisen kohtaamista, 19 ottelua ammattilaiskehässä, joista saksalainen oli hävinnyt vain kaksi tuomaripisteillä. Saidin tilastotappiotkin olivat tulleet maailmanmestaruushaastajia, Jack Culcayta ja Vincent feigenbuntzta vastaan, joten voitiin puhua todellakin kovan luokan kaverista. Saidi on heittämällä kovin vastustaja, minkä porvoolaisnyrkkeilijä on kehässä kohdannut oman nyrkkeilyuransa aikana. Ottelussa oli panoksena Saksan International titteli.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Silvennoinen ei tilastoja tai rankingia kumartanut, vaan lähti ennakkoluulottomasti ja rohkeasti otteluun, vaikka vastustajan taidot olivat hyvin tiedossa. Porvoolaisen otteista puuttui ehkä pienoinen terävyys ottelun alussa, ja Saidi suojasi hyvin. Saksalainen iski sen sijaan teräviä sarjoja, joista osa upposikin hyvin porvoolaiseen. Näin ottelu lopulta aika selkeästi Saidille, vaikka Silvennoinenkin paransi hyvin otteitaan ottelun loppua kohden.

– Ensimmäisen erän alussa lähin tikkailee etummaisella, omaa etäisyyttäni kuntoon, ja löysinkin sen nopeasti, mutta kaveri oli kyllä liukas, Silvennoinen kommentoi.

– Toka ja kolmas erä menivät vielä miekkaillessa. Neljännessä ja viidennessä erässä jalkani sippasivat pahasti, mutta valmentajani, Kalle Helenius sai minut takas taisteluun.

– Siitä lähdin puskee eteenpäin. Kuudennen erän alussa olin taas mukana taistelussa, ja lähdin keskittymään paljon vartalo-osumiin.

Sain ottelusta tosi paljon motivaatiota.

– Iskuja tuli puolin ja toisin. Seitsemännessä erässä sain todella hyvän, vasemman käden pommin maksankärkeen, jolloin huomasin, että nyt on mahdollisuus saada kaveri lattiaan.

– Aloinkin tekemään hurjasti duunia, mutta kaveri oli tosi kova, ja sai puolustettua hyökkäykseni. Kahdeksas ja yhdeksäs erä oli taistelua, ja omasta mielestäni, ne menivät minulle. Vikassa erässä me molemmat annettiin kehässä kaikkemme.

Tomi Silvennoi nen antoi hyvän vastuksen Saksalaiselle Jama Saidille, joka vei kuitenkin lopulta tuomaripisteillä voiton Berliinissä. Agon

Vaikka voitto jäi Saksaan, oli Silvennoinen tyytyväinen otteluunsa erittäin kovaa vastustajaansa vastaan.

– Pääsin ottelussa omalle tasolle ja ylikin, Silvennoinen iloitsi.

– Kovat matsit ovat minulle parhaat, koska saan niistä itsestäni kaiken irti.

– Jama oli urani kovin vastustaja. Hän oli myös taidollisesti erinomainen nyrkkeilijä. Hänellä on paljon kokemusta ammattikehästä, ja varsinkin titteliotteluista.

– Hänellä on myös tosi hyvä amatööriura takanaan, eli erittäin kovatasoinen nyrkkeilijä kyseessä.

– Jama antoikin kovan haasteen, mutta ei haittaa, koska rakastan kovia haasteita. Sain ottelusta tosi paljon motivaatiota, koska nyt tiedän, mitä joudun tekemään päästäkseni nyrkkeilyn kärkeen, ja mitä vaatii olla mestari.

Nordic Nightmaren Tomi Silvennoinen (oik.) ei ole säästellyt hikeä valmentajansa Karl Helenius vetämissä nyrkkeilytreeneissä. Nordic Nightmare

Robert Heleniuksen isä, Karl Helenius toimii Silvennoisen valmentajana. Silvennoinen onkin tuntenut Robert Heleniuksen pienestä pojasta saakka, joka on hänelle itselleen mentori, innoittaja ja "isoveli". Karl Helenius oli suojatistaan ylpeä.

– Ottelussa oli hetkiä, jolloin Tomi onnistui hyvin, mutta oli myös eriä, missä hän jäi paikoilleen seisomaan. Parannettavaa jäi vielä joka osa-alueella, Helenius kommentoi.

– Saidi oli just niin hyvä, kuin tilastot näyttävät. Ottelu palveli kuitenkin erittäin hyvin Tomin nyrkkeilyuraa.

– Viisi minuuttia ottelun jälkeen, tuli jo soitto uudesta ottelusta, mutta nyt pitää ensin harjoitella kunnolla, ennen seuraavaa ottelua. Silloin Tomi on vielä kovempi ja parantunut versio nykyisestä nyrkkeilijästä.

– Nyt levätään pari päivää, ja sen jälkeen palataan takaisin pajaan. Katsotaan millaisia tarjouksia tulee, ja missä vaiheessa niihin on järkevää tarttua.

– Olen tosi ylpeä Tomista, ja niin voi muutkin olla. Olemme löytäneet väylän hyvien avustajiemme kanssa, kuten manageri Markus Sundmanin, kulmamiehemme Janos Koikkalaisen, sekä kaikkien meidän yhteistyökumppaniemme kanssa. Lähdemme yhdessä metsästämään mestaruuksia.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Silvennoinen vetää nyt hetken happea, ja katsoo rauhassa, mitä haasteita seuraavaksi otetaan vastaan.

– Katsotaan vielä tämä matsi tarkkaan läpi valmentajani Kallen kanssa, ja korjataan virheet, Silvennoinen sanoo.

– Minä ja Kalle tiedämme nyt, että treenejä tarvitaan lisää.

– Tulevana kesänä ottelen todennäköisesti Etelä-Afrikan ykkösnyrkkeilijää, 25-vuotiasta Brandon Thysseä vastaan Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Katotaan, jos ennen sitä tulee vielä joku väliottelukin.

– Haluan kiittää kaikkia tukijoitani, sekä omaa tiimiäni. Matka ei ole loppu, vaan vasta alussa. Löysin itsestäni sellaisen taistelun palon, mitä olen aina halunnut.

– Olenkin todellakin kiitollinen tästä tilausuudesta, ja tulen takaisin vahvempana ja fiksumpana kuin koskaan, päätyyn asti mennään.

Taustat

Tomi Silvennoinen

Ikä: 25 vuotta.

Kotipaikka: Porvoo.

Ammatti: Nyrkkeilijä.

Seura: Team Silvennoinen ja nyrkkeilyseura Nordic Nightmare Boxing Porvoo.

Parhaimmat saavutukset (omasta mielestä): Nuorten alemmanliiton WBC-mestaruus.

Lempiruoka: Pizza.

Lempimusiikki: Räppi.

Motto: Omaisuus suosii rohkeaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut