Lokomotiv ja KHL-tuomarit eivät ole mörköjä Jokerien Marko Anttilalle: "Keskitymme pelaamiseen"

Tomi Siren / STT

Jokerien urakka jääkiekon KHL:ssä jatkuu keskiviikkona Jaroslavlissa, jossa vastassa läntisen konferenssin puolivälierissä on Lokomotiv. Kaikki ottelusarjan 4–7 peliä pelataan venäläiskaupungissa.

Jokerit päätti pelata kaikki pudotuspelit Venäjällä käytännön syistä ja terveyssyistä.

– Hyvillä mielin ollaan. Kyllä näitä pelejä aina odottaa kauden mittaan enemmän ja enemmän, Jokerien kapteeni Marko Anttila linjaa.

– Saatiin huilata viikonloppuna pari päivää. Nyt on virtaa, hienoa päästä vääntämään, hän jatkaa.

Piipahdus Pirkanmaalla

Tampereen kupeesta Lempäälästä Anttilat ovat asettuneet Helsinkiin ja asuvat Etelä-Haagassa. Jokerien osuus runkosarjassa päättyi torstaina, ja lauantaina ratkesi, saako se vastaansa Lokomotivin vai Moskovan-reissua edellyttävän Dinamon.

– Kävimme vapaapäivinä perheen kanssa mökillä Vesilahdessa. Myös kotikulmilla vieressä Lempäälässä. Tuloksia tuli seurattua teksti-tv:n puolelta, Anttila paljastaa.

Runkosarjassa Jokerit päihitti Lokomotivin kolmesti ja hävisi kerran. Voitoista kaksi tuli vieraissa. Pudotuspelivastustajaa alettiin käydä maanantaina joukkueen kanssa läpi.

– Meidän pitää olla kiekon kanssa hyviä ja rohkeita, niin saadaan varmasti paikkoja ratkaista pelejä.

Tuomarit ja tärkeä alivoimapeli

KHL:n tuomaritoiminnasta ja jäähyistä on riittänyt parran pärinää siitä lähtien, kun Jokerit aloitti liigassa 2014. Kuluvallakin kaudella Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki on syystäkin hämmästellyt Jokerien ylivoima- ja alivoimapelien määrän suhdetta.

– Meillä on ollut sääntönä se, että me pelaajat keskitymme pelaamiseen. Jätetään tuomareille kommentointi esimerkiksi minun tehtäväksi, Anttila kertoo.

– Totta kai sitä haluaisi enemmän yv:tä kuin av:tä, mutta aina se ei ole mahdollista.

Jokerien onneksi sen alivoimapeli on KHL:n eliittiä. Sen erikoistaitaja, liigan top-kolmeen arvioitu, on joukkueen piirissä lempinimeä "Stretsi" kantava Anttila erikoispitkällä mailallaan.

– Minulla on iso rooli siinä, nautin siitä. Arvostan, että saan siinä pelata ja touhuta, kehittää sitä, Anttila myhäilee.

– Av:ta on nyt vielä hiottu. Luottavaisin mielin mennään, av-pelin toimivuus ratkaisee pelin tulokseen aika paljon, kippari lisää.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut