Akilles hakee toista peräkkäistä jääpallon SM-kultaa kotikentällä pelattavasta bandyliigan finaalista – Casper Hänninen on noussut joukkueensa eturiviin

Casper Hänninen on ollut yksi Akilleen vahvoista runkopelaajista tällä kaudella. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Jääpallon miesten bandyliigan finaali pelataan Porvoossa. Porvoon Akilleen jääpallon edustusmiehistö voitti pudotuspeleissä kolmannen kerran Jyväskylän JPS:n ja pääsi näin finaaliin. Finaali pelataan Porvoossa lauantaina 13. maaliskuuta. Akilles oli kolmannessa pelissä heti kuskin paikalla ja otti selvän voiton lukemin 6–0 (2–0). Runkosarjan voittaja Akilles saa siis finaalin kotikentälle.

Akilleen oma kasvatti Casper Hänninen on tehnyt viimeistään nyt läpimurron bandyliigan eturiviin. Semifinaalisarjan kolmas peli ratkesi hyvään puolustuspeliin ja vahvaan yhtenäiseen joukkuepeliin.

– Olimme yhtenäinen ryhmä ja pelasimme kolme peliä hyvin ja ratkaisijoita oli monia, ei vain muutaman pelaajan varassa. Ollaan tehty nyt tähän asti loistavaa yhteistyötä ja viedään homma taas maaliin saakka.

Sivutuen paikka on istunut hänelle hyvin ja joukkue on saanut kaivattua leveyttä pelin rakenteluun.

– Meillä osallistuu koko joukkue pelin rakenteluun ja sitä kautta vastuuta tulee monelle. Sivutuki on vaikea pelipaikka, kun pitää olla molempiin suuntiin oikeassa paikassa. Tämä tuntuu nyt omalta pelipaikalta ja on mukava pelata laidalla.

Hänninen on monipuolinen urheilija ja takana on bandyn lisäksi jääkiekkoa ja pyöräilyä.

– Kiekkoa ja jääpalloa pelasin rinnakkain pitkään, mutta sitten kiekko jäi. Sieltä jääpallokoulusta minäkin aloitin jääpallon ja siitä saakka ollaan oltu mukana. Olen pelannut useilla pelipaikoilla ja saanut sitä kautta kokemusta. Nyt on löytynyt hyvä paikka ja koko joukkue on taas vuoden verran kokeneempi Jari Hyttisen valmennukseen.

Hänninen sanoo, että hyvä kesäharjoittelu on kaiken perusta.

– Omasta puolesta koen, että hyvät kesätreenit ovat ne aseet joilla mestaruus otetaan. Nyt tehdään hyvä valmistautuminen finaaliin ja kaikki ovat voitettavissa, tulee vastaan kuka tahansa.

Akilleen päävalmentaja Jari Hyttinen oli erittäin tyytyväinen finaalipaikkaan.

– Pelasimme vahvan sarjan Jyväskylää vastaan ja olimme tasaisesti parempia kaikissa kolmessa pelissä. Kolmannessa pelissä keli vaihteli kyllä kovasti, mutta se ei haitannut meidän pelaamista. Nyt harjoitellaan hyvin ja levätään ja sitten ollaan valmiina kotona pelattavaan finaaliin, hieno juttu, Hyttinen mietti.

Tilastot

Akilles–JPS 6–0 (2–0).

21. Andreas Flinck (Juuso Johansson) 1–0, 40. Rasmus Kettunen (Matti Vainio) 2–0, 56. Matti Vainio (Rolf Larsson) 3–0, 61. Rasmus Kettunen (Casper Hänninen) 4–0, 64. Andreas Flinck 5–0, 67. Rasmus Kettunen (Matti Vainio) 6–0. Akilles voitoin 3–0 bandyliigan finaaliin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut