Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola ja Hirvonen toivovat raskasta hiihtokeliä

Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen mahdollisuuksia Oberstdorfin MM-kisojen parikilpailussa on vaikea ennakoida. Kilpailu järjestetään lauantaina suomalaisille vaikeammassa suurmäessä, ja hiihtouran kuntoa saattoi vain arvailla kilpailun aattonsa.

Radalle satoi perjantaina räntää, yöksi oli luvassa pakkasta ja lauantaiksi jälleen auringonpaistetta. Rataa on suolattu, ja pohjalla oli sekä luonnon- että tykkilunta.

– Tulee aiempiin kilpailuihin verrattuna erityyppinen olosuhde, mikä antaa kilpailulle lisämausteensa, päävalmentaja Petter Kukkonen totesi.

Suomalaiset voivat toivoa, että huolto kykenee järjestämään heille väline-edun. Muutokset säässä voivat kääntyä muutenkin suomalaisten hyödyksi.

– Hiihdon rata on yhdistelmä naisten ja miesten sprinttiratoja. Se on varsin raskas, ja meille voisi olla etua, jos myös keli olisi raskas, normaalimäen yhdistetyssä MM-hopean saavuttanut Herola laskeskeli.

Rennolla mielellä

Herola on ollut talven aikana vakaassa hyppykunnossa, mutta suurmäen henkilökohtaisessa kilpailussa hänelle tuli huti juuri kisahyppyyn.

– Renolla mielellä lähden kokeilemaan uudestaan, Herola kertoi.

Hiihdossa Herola on ollut nopein molemmissa yhdistetyn MM-starteissa.

Hirvonen on vasta toipunut rannevammasta, joka esti täysipainoiset hiihtolenkit lähes kolmeksi viikoksi. Hirvonen on normaalisti Herolan kanssa yhdistetyn vauhdikkain hiihtäjä, mutta nyt hän vielä etsii parasta virettään.

– Hiihto oli suurmäen kilpailussa jo parempaa kuin joukkuekilpailussa. Toivottavasti se aukeaa edelleen ja vauhti paranee, Hirvonen sanoi ennen pariviestiä.

Ennakkoasetelmissa suomalaiset joutuvat hiihtoon takaa-ajajina. Parasta vetoapua tarjoaisivat Saksan Eric Frenzel ja Fabian Riessle, jos he ovat lähdössä liikenteeseen samoihin aikoihin. Norjan pari Jarl Magnus Riiber ja Espen Andersen on kilpailun voittajasuosikki.