Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistetyn vauhtikaksikko Herola ja Hirvonen hiihtää MM-yhdistetyn suosikkeja kiinni parikilpailussa

Oberstdorfin MM-kisoissa urheillaan tänään yhdistetyn ja mäkihypyn viimeiset kilpailut sekä naisten viimeinen hiihtolaji. Kisapäivä alkaa yhdistetyn parikilpailun mäkihypyllä kello 11 Suomen aikaa. Suomea edustavat kilpailussa Eero Hirvonen ja Ilkka Herola.

Parikilpailun hiihto-osuus alkaa kello 16.

Parikilpailu järjestetään suomalaisille vaikeammassa suurmäessä, ja hiihtouran kuntoa saattoi vain arvailla kilpailun aattona.

– Tulee aiempiin kilpailuihin verrattuna erityyppinen olosuhde, mikä antaa kilpailulle lisämausteensa, päävalmentaja Petter Kukkonen ennusti.

Hiihto-osuudella pariviestin rata on yhdistelmä naisten ja miesten sprinttiratoja.

– Se on varsin raskas, ja meille voisi olla etua, jos myös keli olisi raskas, normaalimäen yhdistetyssä MM-hopean saavuttanut Herola kaavaili ennakkoon.

Rannevammasta vasta toipunut Hirvonen hakee vielä parasta hiihtovirettään.

– Hiihto oli suurmäen kilpailussa jo parempaa kuin joukkuekilpailussa. Toivottavasti se aukeaa edelleen ja vauhti paranee, Hirvonen sanoi ennen pariviestiä.

Ennakkoasetelmissa suomalaiset joutuvat hiihtoon takaa-ajajina. Parasta vetoapua tarjoaisivat Saksan Eric Frenzel ja Fabian Riessle, jos he ovat lähdössä matkaan samoihin aikoihin. Norjan pari Jarl Magnus Riiber ja Espen Andersen on kilpailun voittajasuosikki.

Rankka ja vauhdikas kolmekymppinen

Kisojen viimeinen naisten hiihtolaji on 30 kilometrin yhteislähtö perinteisellä hiihtotavalla. Suomen edustajat kello 13.30 alkavassa kilpailussa ovat Johanna Matintalo, Laura Mononen, Vilma Nissinen ja Krista Pärmäkoski.

Asiantuntijat ovat yksimielisiä kilpailun luonteesta. Hiihdosta tulee vauhdikas, ja sen varmistaa Norjan Therese Johaug.

Suomalaiset yrittävät hiihtää kilpailun viisaasti.

– Pitää pyrkiä hyvään porukkaan ja samalla jakaa voimat niin, että jaksaa lopussa, naisten maajoukkueen vastuuvalmentaja Ville Oksanen suunnitteli.

– Olosuhteesta tulee joka tapauksessa aika raskas.

Viestipronssin Suomelle ratkaissut Pärmäkoski arveli, että hänellä kuntopohja kestää kauden ensimmäisen kolmekymppisen. Ratkaisevaa on palautuminen viestihiihdon rasituksista.

– Edessä on kova kisa rankalla radalla, ja olosuhde voi olla mitä vaan. Ladut voivat olla kovia tai pehmeitä, Pärmäkoski pohti kisaa ennakkoon.

– Uskon, että pystyn kunnon puolesta taistelemaan. Päivän vire sitten ratkaisee.

Matintalo ennusti vauhdikasta kilpailua, jossa ratkaisut pitää tehdä harkiten, tarvittaessa myös riskillä.

– Vauhdinjako on varmaan tärkeä asia, mutta hännille ei voi jäädä. Pitää katsoa porukoita ja elää tilanteen mukaan, Matintalo arveli.

MM-kisojen viimeinen mäkihyppykilpailu, miesten joukkuemäki alkaa kello 18. Suomen hyppääjät ovat Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Arttu Pohjola.