Akilles Bandyn P21-joukkue päätti kauden SM-pronssiin – miesten edustuksessakin pelaava Akseli Laakkonen teki pronssiottelussa hattutempun

Jääpallo: Porvoolaiset kaatoivat pronssiottelussa Helsingin yhteisjoukkueen.

Akilles Bandyn P21-joukkue pääsi juhlimaan SM-pronssia Jyväskylässä, kun se kaatoi Helsingin yhteisjoukkueen pronssipelissä. Iiro Pekonen

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandyn P21-joukkue päätti jääpallokautensa voitokkaasti, kun se kaatoi Jyväskylän Viitaniemen tekojäällä pelatussa pronssiottelussa Helsingin yhteisjoukkueen 4–7 (2–4) lukemin. Helsinkiläisten 21-vuotiaiden SM-sarjajoukkue oli kasattu HIFK Bandyn ja Botnia Bandyn nuorista pelaajista.

Akilles Bandyn P21-joukkue aloitti pronssiottelun huonosti, mutta löysi nopeasti hyvän pelivireen, joka kesti ottelun loppuun saakka. Iiro Pekonen

Pronssiottelun alkaessa, kävi heti selväksi, että lumisade tulee vaikeuttamaan tulevaa peliä. Porvoolaisten valmennusjohto arvioi, että joukkue pystyi pelaamaan ottelusta noin 25 minuuttia omaa peliään, mutta loppujakso oli pitkien heittojen ja avauksien peliä. Siten myös ottelun lopputaktiikka sovittiin olosuhteiden mukaan.

– Ottelun alku oli meille vaikea. Meidän pelintekijämme eivät olleet ihan läsnä, mutta puolustus (Alexander Lindfors liberona) toimi kuitenkin aika hyvin. Isak (Skog) taas vastaavasti ohjasi hyvin peliämme, ja oli maalissamme loistavassa vireessä, Akilleen P21-joukkueen joukkueenjohtaja Niklas Skog kertoo.

– Puolen tunnin pelaamisen jälkeen, olimme kuitenkin alakynnessä, eikä meillä oikeasti ollut sitä ennen kovinkaan montaa tilannetta.

– Saimme kuitenkin ensimmäisen maalimme, kun Akseli (Laakkonen) otti Isakin pitkän heiton täydessä vauhdissa kiinni, ja syötti vielä Jonathan Hyttiselle, joka laittoi pallon tyhjiin.

SM-pronssilla oli iso merkitys meille kaikille.

– Tämä oli niin komea suoritus, että se sytytti saman tien koko joukkueen. Muutamassa minuutissa käänsimmekin 2–0 tappiomme, 2–3 johtoon, ja lopuksi tuli vielä yksi maali kulmasta, juuri ennen taukoa.

Akilles Bandyn P21-joukkueen maalivahti Isak Skog oli itse varmuus porvoolaisten maalilla. Sen lisäksi Skog heitti tarkkoja heittoja helsinkiläisten maalin suulle, josta Laakkonen viimeisteli porvoolaisten maalit. Iiro Pekonen

Akilles jatkoi hyvää menoaan myös toisella puoliajalla. Akseli Laakkonen iski toisen puoliajan ensimmäisen maalin, jälleen kerran komealla yksilösuorituksellaan, nappaamalla pallon ilmasta haltuun pitkästä heitosta. Porvoolaisille tuli hetkellisesti hyvänolontunne, josta helsinkiläiset pääsivätkin iskemään keksi kertaa peräkkäin kavennusmaalit. Tämä herätti porvoolaiset uudestaan, ja Akilleen puolustus pelasi ottelun loppuajan erinomaista jääpalloa. Kun myös Akilleen maalivahti Isak Skog oli tarkkana porvoolaisten maalilla, ei helsinkiläiset onnistuneet sen enempää. Akseli Laakkonen laukoi pallon vastaavasti helsinkiläisten maaliin rankkarista, ja vielä ottelun lopussa, jälleen kerran, pitkästä syötöstä vastustajan maaliin. Näin Laakkonen kirjasi ottelusta itselleen samalla kolme maalia ja tehtaili ottelun hattutempun.

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueessakin tehokkaasti tällä kaudella pelannut Akseli Laakkonen tehtaili pronssiottelussa hattutempun kolmella maalillaan. Iiro Pekonen

Niklas Skog kehuikin Laakkosen komeita maaleja, vaikka samaan hengenvetoon korosti, että joukkue onnistui kokonaisuudessaan erinomaisesti pronssiottelussa.

– Joukkue sitoutui pelaamaan juuri kuten etukäteen sovittiinkin. Jokainen taisteli omalla paikallaan, Niklas Skog toteaa.

– Isakin heittokäsi, ja Akselin taitotaso ilmapalloissa, oli kyllä myrkkyä vastustajalle tällä kertaa.

– Kaikki olivat kuitenkin onnistujia. Tietysti edustuksen, mukana olevat pelaajamme kantoivat isomman vastuun ottelussa.

– Meillä oli mukana kuitenkin myös viime kauden P15-hopeajoukkueen pelaajistamme muun muassa Otto Huopalainen ja Filip Svennas, jotka pelasivat todella ennakkoluulottomasti ja hienolla itseluottamuksella. Hienoja urheilijanuorukaisia.

Akilles Bandyn P21-joukkue aloitti pronssiottelun huonosti, mutta löysi nopeasti hyvän pelivireen, joka kesti ottelun loppuun saakka. Iiro Pekonen

P21 Suomen mestaruuden nappasi lopulta Mikkelin Kampparit, joka voitti finaalissa Jyväskylän Seudun Palloseuran (JPS) rangaistuslaukaisukilpailun jälkeen 0–1 (0–0) ja. 0–0 RL 0–3 lukemin. Vaikka mestaruus matkasi Mikkeliin, ei se porvoolaisia harmittanut voitetun pronssiottelun jälkeen.

– Ainahan se on mukavampi voittaa viimeinen peli, kuin hävitä, Niklas Skog korostaa.

– Kausi on ollut joukkueelle, ja sen jätkille vaikea. Joukkue ei päässyt pelaamaan yhtään kotiottelua Porvoossa. Meidän kotiottelumme on pelattu Porissa ja Jyväskylässä.

– Emme voineet käyttää myöskään harjoituksissamme missään vaiheessa Pallokentän pukukoppeja. Jätkät ovat vaihtaneet kamansa katsomossa, vaikka on välillä ollut yli 20 astetta pakkasta.

– Ei voi kuin ihailla näiden jätkien sitoutumista. On turhaa spekuloida, mihin meillä olisi ollut mahdollisuudet, jos olisi ollut normaali kausi.

– Pelasimme joka tapauksessa tasaisesti myös Kamppareita vastaan kauden alussa, joka voitti lopulta mestaruuden. Sekä JPS:ää vastaan välierässä, joka sai SM-hopeaa.

– P21 SM-pronssi antaa porvoolaisille bandyjunioreille hyvää fiilistä, uskoa tulevaisuuteen ja intoa harjoitteluun. Siinä mielessä pronssillakin oli iso merkitys meille kaikille.

– Itse olen päättänyt väistyä joukkueenjohtajan pestistä tämän kauden jälkeen. Viimeiset seitsemän vuotta olen ollut nyt mukana, ja aika on ollut todella antoisaa ja hienoa aikaa, mukavien nuorten kanssa, mutta aika ei riitä enää jatkossa.

Tilastot

Helsinki YJ–Akilles 4–7 (2–4)

1. puoliaika: 10 min. Pulkkinen Eetu (Backman Patrick) 1–0, 19 min. Pulkkinen Eetu (Backman Patrick) 2–0, 34 min. Hyttinen Jonathan (Laakkonen Akseli) 2–1, 35 min. Fridolfsson Rasmus (Hyttinen Jonathan) 2–2, 39 min. Pursio Aapo 2–3, 45 min. Fridolfsson Rasmus (Laakkonen Akseli) 2–4 kl.

2. puoliaika: 50 min. Laakkonen Akseli (Skog Isak) 2–5, 70 min. Backman Patrick (Pulkkinen Eetu) 3–5, 74 min. Backman Patrick 4–5, 85 min. Laakkonen Akseli 4–6 rl, 89 min. Laakkonen Akseli (Skog Isak) 4–7.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/ottelu.php?a=1&otteluid=14091

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut