Akilles Bandyn kannattajat haluavat tukea suosikkijoukkuettaan – kannatuslippu otettiin käyttöön kannattajien aloitteesta

Akilles pelaa toistamiseen Bandyliigan mestaruudesta tyhjille katsomoille Porvoon Pallokentällä. Toni Degerlund

Toni Degerlund

Bandyliigan tuleva loppuottelu joudutaan pelaamaan toistamiseen tyhjille katsomoille, joka on luonnollisesti kova isku vasten kasvoja, loppuottelun isännälle, Porvoon Akilles Bandylle. Porvoolaisilla on kuitenkin vannoutunut kannattajajoukko, Trömpperit ja monet muutkin jääpallon ystävät, joiden ehdotuksesta tämän viikon aikana myydään kannatuslippuja lauantain finaaliotteluun.

Tukilippu maksaa 10 euroa, ja kaulahuivin kera lipun saa 25 euroon. Kannatuslipun voi ostaa MobilePaylla numerosta 28241, merkillä tukilippu. Lippuja on myynnissä myös Kalatalossa ja Skoboxissa. Tukilippuja ostaneiden kesken arvotaan myös muun muassa pelipaitoja, mailoja ja muita palkintoja.

Akilles Bandy pääsi juhlimaan vuosi sitten Suomen mestaruutta Porvoossa. Tosin silloinkin tyhjille katsomoille. Arkisto/Timo Pasanen

Jos finaali olisi järjestetty normaalisti Porvoossa, olisi Akilles saanut järjestävänä seurana 25 prosenttia lipputuloista. Suomen mestari olisi saanut vastaavasti lipputuloista 45 prosenttia ja hopeajoukkue 20 prosenttia. Jääpalloliitto kuittaa ottelusta 10 prosenttia. Jos otteluun olisi tullut täydet katsomot, ja makkarat ynnä muut tuotteet olisivat menneet kaupaksi, olisi porvoolaiset kuitanneet parhaimmillaan finaalista noin 50 000 euron tulot. Toki kulujakin olisi tullut, jos lisäkatsomoja ynnä muuta olisi pitänyt rakentaa.

– Kyllähän tässä isosta rahasummasta tulojen suhteen puhutaan. Toki menotkin ovat nyt pienemmät, mutta on tämä iso lovi seuralle. Nythän kaikki kauden kotiottelut on pelattu tyhjille katsomoille, ja näistäkin on yleensä tullut keskimäärin noin 5 000 euroa tuloa joka ottelusta, Akilles Bandyn puheenjohtaja Jari Kettunen harmittelee.

– Pelaajien kannaltahan tämä on tosi harmillista. Eihän tunnelma ole nyt ollenkaan sama, kun ei ole yleisöä kannustamassa.

– Toki joukkue on jo tottunut tähän koko kauden aikana, kun yhtään kotipeliämme ei ole pelattu yleisölle.

– Sen lisäksi tämä on tietysti myös porvoolaisille katsojille harmillista. Kun ajattelee valtakunnallista tilannetta, niin eiköhän kaikki kuitenkin ymmärrä tilanteen. Ei tässä nyt ole muuta vaihtoehtoa.

Akilles Bandyn puheenjohtaja Jari Kettunen laskeskelee, että porvoolaiset menettivät noin 50 000 euron tulot, kun Bandyliigan finaali pelataan tyhjille katsomoille. Tosin kulutkin ovat nyt luonnollisesti paljon pienemmät, kun lisäkatsomoita ja järjestyksenvalvojia ei tarvita, kuten normaalissa finaalissa olisi tarvittu. Arkisto/Toni Degerlund

Ottelua voi seurata lauantaina suorana Yle Areenalta, ja myöhemmin illan aikana jälkilähetyksenä Yle TV2:lta.

– Vastassa on selvästi Bandyliigan kaksi kovinta ja parasta joukkuetta, Kettunen toteaa.

– Toivotaan, että finaalista tulee hyvä, tasainen ja vauhdikas, jossa parempi lopulta voittaa.

– Itse ennustan tasaista ottelua. Akilles Bandyssa on kuitenkin ihan hyvä fiilis, vaikka tilanne onkin mikä on.

– Pidetään peukut pystyssä, että sää olisi hyvä, koska silloin finaalissa nähtäisiin hyvää jääpalloa, ja sitä olisi myös helpompi seurata televisiosta.

– Toivon myös, että meidän kannattajamme kunnioittaisivat tyhjille katsomoille pelaamista, ja seuraisivat ottelua Ylen kautta. Juhlallisuuksia ja muita mietimme myöhemmin, kun on sen aika.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut