Hunters kaatui kotijäällään keskiviikkoillalla Riemua vastaan joukkueiden ensimmäisessä pudotuspelissä – sarja on katkolla tulevana lauantaina Jyväskylässä

Jääkiekko: Porvoolaiset kohtasivat keskiviikkoillalla Kokonniemen jäähallilla Jyväskylän Riemun pudotuspelien ensimmäisellä kierroksellaan.

Toni Degerlund

Porvoon Huntersin miesten edustusjoukkue konttasi ensimmäisessä pudotuspelissään Jyväskylän Riemua vastaan kotijäällään. Jyväskyläläiset olivat tyly vieras, ja se nappasi sarjan ensimmäisen voiton porvoolaisten nenän edestä 4–6 (1–0, 0–3, 3–3) lukemin.

Ensimmäisessä erässä ei nähty kuin yksi maali. Maalista vastasi kotijoukkueen Joonas Pohjasmäki, kun ottelu oli ehtinyt vanheta vain reilut kolme minuuttia. Syöttöpisteet Jimi Toivoselle ja Leevi Hyypiälle. Porvoolaiset pelasivat ihan kohtuullisen pirteästi ensimmäisessä erässä. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu Riemun maaliin. Toisaalta myös Riemulla oli omat paikkansa, mutta Huntersin maalivahti Lari Kukkohovi oli tarkkana.

Hunters teki ottelun avausmaalin, kun ottelu oli ehtinyt vanheta vain reilut kolme minuuttia. Toni Degerlund

Toinen erä olikin vuorostaan sysimusta porvoolaisten kannalta. Riemu oli löytänyt hyvän pelivireen, kun Huntersilta se oli jäänyt pukukoppiin. Porvoolaisten puolustus pelasi löysästi oman maalinsa edustalla, ja illan vieraat maalasivat erässä kolme kertaa kiekon Kukkohovin selän taakse. Kaksi maaleista syntyi maalin edestä, irtokiekosta, jota Huntersin puolustus ei saanut kunnolla putsattua. Yksi erän maaleista syntyi vastaavasti Riemun ylivoimapelillä. Maaleja ei voi laittaa täysin Kukkohovin piikkiin, vaan myös Huntersin puolustus voi katsoa, näistä maaleista peiliin.

Ottelun viimeinen erä alkoi kotijoukkueelta lupaavasti, kun porvoolaisten varakapteeni Teemu Väisänen laukoi kiekon Riemun maaliin heti erän alkuun. Tämän jälkeen tuli kuitenkin kylmää vettä niskaan, kun jyväskyläläiset pamautti kiekon kaksi kertaa peräkkäin Huntersin maaliin. Jälleen kerran kotijoukkueen puolustus yksi ratkaisevilla hetkillä. Tässä vaiheessa Huntersin miesten päävalmentaja Mikko Juutilainen vaihtoi myös Niko Tammen Lari Kukkohovin tilalle porvoolaisten maalille.

Huntersin maalivahti Lari Kukkohovi. Toni Degerlund

Toinen erä on jostain syystä myrkkyä meille tällä hetkellä

Huntersille tarjottiin mahdollisuutta päästä mukaan peliin, kun Riemu otti kaksi jäähyä peräkkäin, kolmannen erän puolivälissä. Hunters hyödynsi tilanteen ottamalla samalla myös maalivahtinsa, Tammen pois maalilta, ja pelasi siten upporikasta tai rutiköyhää. Tosin tässä vaiheessa, vain voitoilla on merkitystä, joten se oli todennäköisesti ainoita mahdollisuuksia päästä vielä mukaan peliin. Hunters hyödynsikin ylivoimansa, kun Joonas Pohjasmäki iski ottelun toisen maalinsa. Porvoolaiset löysivät tämän jälkeen uuden vaihteen peliinsä. Harmillisesti hyvä vauhti vain hyytyi kesken, kun Jimi Toivonen otti turhan jäähyn huitomisesta, ja jälkipeleissä vielä kympin päälle. Riemu ei jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä, ja iski viimeisen naulan Huntersin arkkuun ylivoimamaalillaan. Teemu Väisänen onnistui vielä erän lopussa, hiukan kaunistelemaan lukemia, mutta muuten aika loppui kesken, vaikka kotijoukkue ottikin hyvän spurtin viimeisessä erässä.

Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilanen oli tyytyväinen ottelun ensimmäiseen ja viimeiseen erään, mutta myöntää, että toinen erä oli ponnetonta pelaamista kotijoukkueelta.

– Lähdimme jälleen kerran peliin ihan hyvin, mutta toinen erä on jostain syystä myrkkyä meille tällä hetkellä, Juutilainen ihmetteli pelin jälkeen.

– Siinä tuli aika lailla virheitä ja huolimaattomuuksia. Sitä myötä tulee jäähyjä ja turhaa energiankulutusta. Toinen erä oli jostain syystä taas tosi haastava meille.

– Kolmannessa erässä tuli maaleja puolin ja toisin. Positiivista oli kuitenkin se, että meillä oli viimeisessä erässä hyvää yrittämistä.

Tässä sarjassa voitto on muutamasta metristä kiinni, jotka sinun pitää tapella ja voittaa.

– Nyt on kuitenkin eka peli taputeltu, ja lähdemme jo kohti lauantaita.

Huntersin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Juutilainen. Toni Degerlund

Villi kortti -kierroksen ensimmäinen pudotuspelisarja pelataan paras kolmesta systeemillä, eli kahdella voitolla mennään jatkoon. Sarja onkin jo katkolla tulevana lauantaina, kun joukkueet kohtaavat toisensa, toisen kerran Jyväskylän jäähallissa. Huntersin pitää kyllä pistää lisää pökköä pesään, ja parantaa puolustuspeliään roimasti, jos meinaa viedä vielä ottelusarjan kolmanteen otteluun.

– Tänään tuli nukahduksia, mikä lienee sitten onkaan tähän syynä, Juutilainen toteaa.

– Syttymisestä se ei ole kiinni. Pikkasen ehkä kuitenkin hengähdetään juuri ratkaisevalla hetkellä, josta kaveri pääsee sitten rokottamaan saman tien.

– Kakkoserään meidän on pakko joka tapauksessa keksiä jotain seuraavaan otteluumme, koska siinä olemme nyt epäonnistuneet meidän aiemmissa peleissämme.

– Pakkohan tässä on painaa täysillä loppuun saakka, jos mielii voittaa. Riemu on rutinoitunut joukkue, joka osaa kyllä paikan tullen maalit heittää.

– Meidän pitää löytää playoff-kiekko seuraavaan otteluumme. Playoff-kiekko ei ole kaunista. Jos siinä vedetään liikaa runkosarjalätkää, ja jotain ihmeellisiä kuvioita, niin huonosti käy.

– Tässä sarjassa voitto on muutamasta metristä kiinni, jotka sinun pitää tapella ja voittaa. Tämä asenne pitää iskostaa joukkueeseen ja seuraavaan peliimme.

Tilastot

Hunters–Riemu 4 – 6 (1–0, 0–3, 3–3)

1. erä: 03:02 min. Pohjasmäki Joonas (Toivonen Jimi ja Hyypiä Leevi) 1–0.

2. erä: 23:28 min. Kilponen Paavo (Hyvönen Mikko ja Närhi Ari) 1–1, 34:18 min. Piha Saku (Hyvönen Mikko ja Järvenpää Joel) 1–2 YV, 34:36 min. Linna Panu (Rämä Markus ja Kilponen Paavo) 1–3.

3. erä: 41:55 min. Väisänen Teemu 2–3, 43:37 min. Järvenpää Joel (Salomaa Hermanni ja Linna Panu) 2–4, 48:26 min. Leinonen Saku (Kankaanperä Otto ja Jääskeläinen Otto) 2–5, 52:32 min. Pohjasmäki Joonas (Toivonen Jimi ja Väisänen Teemu) 3–5 YV IM, 57:36 min. Viitanen Waltteri (Kilponen Paavo) 3–6 YV, 58:04 min. Väisänen Teemu (Kaartinen Joonas) 4–6.

Jäähyt: Hunters 4 x 2 min. ja 1 x 10 min., Riemu 6 x 2 min.

Torjunnat: Hunters Kukkohovi Lari 3+6+3=12 (Vaihto ajassa: 48:26 tilanteessa 2–5) ja 0+0+2=2 (Poissa maalilta: 50:15-51:24, 51:41-52:32, 52:45-54:49, 56:38-56:59, 58:22-59:18, 59:32-60:00), Riemu Tikkanen Henri 8+13+14=35.

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=55091&lang=fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut