Linda Rintala pelasi vahvan kauden naisten jääpallon SM-sarjassa – porvoolaisneito harjoitteli Botnian miesten bandyliigan joukkueen kanssa

Akilleen kasvatti maalivahti Linda Rintala haki naisten jääpallon SM-sarjan hopeaa Botnian joukkueessa. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Naisten jääpallon SM-sarja saatiin päätökseen. Porvoon Akilleella ei muutamaan vuoteen ole ollut omaa joukkuetta, mutta porvoolaisia jääpallonaisia oli mitalistien joukossa. Helsingin Botnian joukkueessa SM-hopeaa oli voittamassa seitsemän Akilleen kasvattia.

Maalivahti Linda Rintala, Marisa Klemola, Miisa Klemola, Kiia Paljakka, Sandra Ek, Mindi Nuutti ja Jenna Aro.

Kauden päättänyt SM-finaali päättyi Lappeenrannan Susien selvään 6–1 (3–1) voittoon. Vuonna 2005 syntynyt maalivahti Linda Rintala palkittiin Botnian parhaana pelaajana.

– Se oli kyllä voitettu hopea, sillä muutaman harjoituksen jälkeen pelasimme vain pelit, ja nekin kaikki vieraskentillä. Siinä mielessä erikoinen kausi, mutta hopea oli hieno voittaa, Rintala sanoo.

Maalivahtina jääpallossa pelaava Rintala viihtyy myös pelaajana jääkiekossa.

– Halusin olla maalissa jääpallossa ja vähän niin kuin vahingossa lähdin maaliin. Meillä oli vähän maalivahteja ja vuoroteltiin veljen kanssa maalilla. Minusta se oli hauskaa ja innostuin siitä heti. Olin niin pieni ja maali oli niin iso ja halusin, että minulle olisi vaikea saada maali aikaiseksi. Susan Laakkonen ehdotti naisten mukaan menemistä ja siitä se sitten lähti.

Pitää olla rohkea.

Linda Rintala

Maalivahdin pitää olla Lindan mukaan hyvä luistimilla ja vahva sekä nopea liikkeistään.

– Fyysinen kunto ja kropan elastisuus pitää hyvä. Maalissa voi toki tulla vammoja, jos ei ole hyvässä kunnossa. Pallo voi aiheuttaa käsiin aika paljon kolhuja. Hyvät hanskat, kasvosuojus ja kropassa hyvät suojukset, niin ei se pallo satu. Käsissä sormen päät ovat ne jotka saavat osumaa eniten.

Botnian miesten edustusjoukkueen päävalmentaja, porvoolainen Tomi Gröhn oli ennakkoluuloton ja tarjosi Rintalalle mahdollisuutta tulla miesten treeneihin.

– Botnian miesten edustuksen kanssa kävin harjoittelemassa ja se oli hauskaa. Hyvin pääsi mukaan ja ehkä löivät hieman hiljempää, mutta reagoin hyvin tilanteisiin. Pitää kyllä pelata poikien kanssa juniorina ja vanhempanakin, jos haluaa oppia kovuutta ja kehittyä. Se on kyllä hyvä asia, sillä kaikki on fyysisempää ja laukaukset tulevat kovempaa, mutta siinä ei ole enää mitään ihmeellistä. Uskallan ottaa kiinni kovemmatkin vedot.

Hän kiittelee Sami Laakkosta, joka on laukonut Lindalle hyviä treenejä.

– Pitää olla rohkea ja kokeilla uusia vaihtoehtoja torjunnoissa. Aina olla valmis torjuntaan ja liikkua paljon. Maalivahti on kapellimestari alakerrassa, puhuu puolustuksen kanssa paljon. Yhteistyö kenttäpelaajien kanssa on tärkeää.

Rintala valitsi Botnian siksi, että Akilleella ei ole riittävästi naisia.

– Jatkan pelaamista Botnian ja Akilleen kanssa, riippuu ensi kauden tilanteesta.

Rintala aloittaa yläasteen jälkeen sähköasentajan opinnot Prakticumissa.

– Opiskelua ja pelaamista. Olisihan se kiva joskus ehkä nähdä Ruotsin sarjan taso. Ruotsissa naisten jääpallo on todella suosittu ja kova taso. Enemmän harrastajia ja pääsee pelaamaan koko ajan naisten kanssa. Ehkä se olisi tavoite jääpallon suhteen, Rintala miettii.

Linda Rintala

Syntynyt vuonna 2005 Porvoossa.

Pelipaikka jääpallossa maalivahti.

Harrastukset: jääkiekko puolustaja (Hunters 06).

Yläaste 9:s luokka LyPa.

Lempiruoka makaroonilaatikko.

Musiikkivalinta on rock.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut