Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan Ducks vaimensi Hurrikaanin

Miesten lentopalloilun lauantaisissa puolivälieräotteluissa ratkaistiin välieräpaikat, ja ensi keskiviikkona alkavissa sarjoissa runkosarjan voittanut Savo Volley kohtaa Vantaan Ducksin ja kakkonen VaLePa Kokkolan Tiikerit.

Loppuotteluun pääsee kahdella voitolla. Keskiviikkona pelataan Vantaalla ja Kokkolassa, ensi lauantaina Pielavedellä ja Sastamalassa. Jos kolmas ottelu tarvitaan, ne ovat samoissa halleissa kuin lauantaina.

Neljän puolivälieräottelun yllätystulos nähtiin Loimaalla, missä Ducks kaatoi Hurrikaanin 3–1 ja eteni välieriin voitoin 2–1.

Hakkuri Joonas Jokela teki 27 ja keskipelaaja Tommy Carmody Ducksille 18 pistettä, mutta suuri ansio vierasvoitosta kuuluu myös kokeneelle Atte Kyrölälle. Hän syötti ja puolusti hyvin, kun Ducks nousi tukalasta paikasta päätöserässä ja voitti lopulta neljännellä ottelupallollaan.

– Oma rooli ei olekaan vetää riskillä. Ottelu oli aika paljon samanlainen kuin aiemmat kaksi. On vaikea sanoa, missä olisimme olleet parempia. Huonoja hetkiä oli, niistä noustiin, Kyrölä sanoi.

Samuli Kaislasalo oli 23 pisteellä Hurrikaanin tehokkain. Niklas Seppänen kokosi 17 pistettä. Tappio oli vasta toinen Ducksia vastaan Loimaalla kautta aikojen.

Ojansivu tahditti Savo Volleytä

Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu teki 21 pistettä, kun Savo Volley kukisti Perungan Pojat 3–0. Ottelun jälkeen päävalmentaja Timo Tolvanen katseli Loimaan ottelua Ruudusta ja huomasi, että seuraavaksi on edessä vierasottelu Vantaalla.

– Tuo puolivälieräpari oli hyvin tasainen, enkä pidä Ducksin jatkopaikkaa erityisenä yllätyksenä. Oman joukkueen tilanne on nyt hyvä, ja erityisen iloinen olen, kun "Lelu" Ojansivu sai kaksi hyvää ottelua alle, Tolvanen sanoi.

Ojansivu oli jo Rovaniemellä joukkueen tehokkain. Toiseksi tehokkainkin oli sama pelaaja, nyt Antti Siltala teki 11 pistettä.

Kaikki 12 keskinäistä otteluaan Savo Volleytä vastaan hävinneen PerPon tehokkain oli keskiviikon tavoin Eetu Häyrinen, nyt pisteitä tuli 14.

Tasainen VaLePa kuritti Ettaa

VaLePa ei ole hävinnyt Oulun Ettalle Sastamalassa liigaottelua, eikä lauantai ollut poikkeus. VaLePa voitti 3–0 selvin eränumeroin ja pelaa seuraavaksi ensi keskiviikkona Kokkolassa.

Tiikerit katkaisi 21. helmikuuta VaLePan 12 ottelun voittoputken kaatamalla joukkueen Sastamalassa. ja Tiikerit voitti myös kotiottelunsa 20. helmikuuta 3–1.

– Ne ottelut on käsitelty, ja välierät alkavat nollilta. Toki noista tappioista otettiin silloin opiksi, ja tuloksia pitää kunnioittaa. Tutkitaan myös Tiikereiden pelit Akaata vastaan, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

Aaro Nikula teki 13 ja Sakari Mäkinen 12 pistettä VaLePalle. Aleksi Muukkonen oli 18 pisteellä Ettan tehokkain.

Tiikerit nousi vaikeuksista

Vierasottelun Akaassa näytöstyyliin keskiviikkona voittanut Tiikerit hävisi kaksi erää Akaa-Volleylle ja oli kolmattakin tappiolla 17–20 eli ottelu oli menossa Akaa-Volleylle 0–3 ja siinä tapauksessa olisi tarvittu sunnuntaina kolmas ottelu.

Mutta Tiikerit sai hädän hetkellä pelinsä kulkemaan, käänsi kolmannen erän ja voitti neljännen selvästi. Viidennen se voitti 15–10.

– Meillä on nuori joukkue, jolla ei ole paljonkaan kokemusta näistä peleistä. Ehkä keskiviikon voitto hiipi vähän takaraivoon. Saimme kuitenkin pelin kulkemaan, ja tästä on hyvä jatkaa, Tiikereiden kapteeni Antti Leppälä sanoi.

Tiikerit oli viimeksi välierävaiheessa mestaruuskeväänä 2016. Akaa-Volleytä vastaan sen tehokkain oli lauantaina Jiri Hänninen 24 pisteellä. Leppälän saldo oli 13 pistettä.