Porvoon Akilles Bandy vei toistamiseen mestaruuden Veiterän nenän edestä – puolustus ratkaisi tällä kertaa voittajan

Jääpallo: Porvoolaiset voittivat Suomen mestaruuden lisäksi jääpallon Suomen Cupin mestaruuden ja Bandyliigan runkosarjan.

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandy päätti jääpallokautensa paremmin kuin hyvin. Tämän kauden Bandyliigamestaruus varmistui lauantaina Porvoon Pallokentällä, kun Akilles voitti toistamiseen Lappeenrannan Veiterän, tällä kertaa 3–1 (3–1) lukemin. Porvoolaiset tekivät viime kauden tapaan jälleen niin sanotusti triplat, eli Suomen mestaruuden lisäksi, saldo oli jääpallon suomen Cupin mestaruus ja runkosarjan voitto.

Lauantain finaalissa vastassa olivat selvästi tämän kauden kaksi parasta joukkuetta. Akilles hävisi kauden aikana vain yhden ottelun, juurikin Veiterää vastaan, Lappeenrannassa kauden kolmannessa pelissään. Neljännessä pelissään, porvoolaiset pelasivat vastaavasti tasapelin Jyväskylän Seudun Palloseuraa (JPS) vastaan. Myös HIFK Bandyn kanssa sarjapisteet tasattiin tammikuun lopussa. Muuten Akilles voitti kaikki runkosarjan 13 otteluaan. Myös Veiterä voitti 13 otteluaan, mutta tappiota sille kertyi runkosarjassa kolme.

Bandyliigan finaalissa, lappeenrantalaiset tekivät ottelun avausmaalin, kun Eetu Peuhkuri onnistui yllättämään Akilles Bandyn maalivahdin Isak Skogin 19 minuutin kohdalla. Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt, ja se olikin hallinnut hienoisesti ottelua sen alusta lähtien. Kaksi minuuttia Peuhkurin maalista, Akseli Laakkonen iski vihreäpaitojen ensimmäisen maalin Matti Vainion syötöstä. Vain neljä minuuttia myöhemmin, Akilleen kapteeni Rasmus Kettunen täräytti pallon toistamiseen Veiterän maalin. Tällä kertaa syötön tarjoili Casper Hänninen. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä yksi maali, kun Andreas Flinck ohjasi pallon lappeenrantalaisten maaliin Akseli Laakkosen laukauksesta. Enempää maaleja ei ottelussa tehty, eikä ottelu ollut muutenkaan parasta mahdollista jääpalloa vesisateen vuoksi. Varsinkin Veiterä yritti pitkillä lyönneillään ja maalivahtinsa avausheitoilla, päästä iskemään, mutta Akilles oli hyvin tilanteen tasalla, ja otti ihan ansaitun Suomen mestaruuden.

Akilles Bandyn Akseli Laakkonen sai porvoolaisten nuorimpana pelaajana hautaustoimisto Nymanin myöntämän pokaalin. Timo Pasanen

Akseli Laakkonen oli Akilleen tehokkain pelaaja 1+1 tehopisteillään. Laakkonen oli myös finaalissa pelanneen kokoonpanon nuorin pelaaja, jonka syystä hänet palkittiin hautaustoimisto Nymanin muistorahaston myöntämällä pokaalilla. Laakkonen oli yhtä hymyä finaalin jälkeen.

Nyt nautitaan hiukan, mutta sitten alkaa jo valmistautuminen seuraavaan kauteen.

Akseli Laakkonen

– Olihan se mahtava fiilis, kun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi. Tietysti olisi ollut vielä makeampaa, jos yleisö olisi ollut mukana, Laakkonen toteaa.

– Oma pelikin sujui ihan hyvin, mutta tärkeintä oli tietysti, että joukkue voitti.

– Jää oli kyllä huono oikeastaan koko ottelu ajan. Sitä kautta pelikin meni sellaiseksi taisteluksi.

– Nyt nautitaan hiukan, mutta sitten alkaa jo valmistautuminen seuraavaan kauteen. Koko kesä pitää tietysti treenata kovaa, ja sitten katotaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Akilleen mestarit saivat tukea taustajoukoilta, kentän laidalta, kuten muun muassa Raoul Karlqvist. Timo Pasanen

Meillä on ihan uskomaton porukka.

Rasmus Kettunen

Libero Raoul Karlqvist valittiin Akilleen parhaaksi pelaajaksi. Vaikka Karlqvist ei pisteitä napsinut finaalissa, oli hänen panoksensa puolustuksessa merkittävä porvoolaisten mestaruuden kannalta.

– Otteluhan ei varsinaisesti ollut perinteistä jääpalloa. Nyt lyötiin lähinnä pitkää palloa, kun jää oli niin röpelöinen, Karlqvist kommentoi finaalin jälkeen kultamitali kaulassaan.

– Meillä on kuitenkin aika tiivis nippu alhaalla, ja yläviisikko teki tarvittavat maalit. Siinähän se oli.

– Kyllähän mestaruudesta mahtavat fiilikset tulee. Meillä oli hyvä ja nousujohteinen kausi.

– Pelasimme semifinaalit hyvin. Tiesimme myös, että Veiterä tulee lujaa päälle finaalissa, mutta saimme hyvin eliminoitua heidän parhaat pelaajat. Kolme maalia riitti tällä kertaa mestaruuteen.

Ottelun ratkaisi oikeastaan se, kumman puolustus oli parempi.

Jari Hyttinen

Karlqvist edustaa Akilleen kokeneempaa kaartia, kun Laakkonen on vastaavasti nuorempaa sukupolvea. Karlqvist pitääkin hyvänä pakettina nuoruuden intoa, ja hiukan vanhempaa viisautta. Samalla porvoolaisten tulevaisuus näyttää hyvältä, kun mukaan tulee uusia, lahjakkaita pelaajia.

– Joukkueen peli kehittyy koko ajan. Nuoret pelaajat tulevat lujaa vanhojen ohi, joka on pelkästään hieno asia, Karlqvist naureskelee.

– jokainen on löytänyt joukkueessamme hienosti oman roolinsa. Meillä on oma pelitapa, ja sitä on harjoiteltu kauden alusta saakka.

– Tosi hyvä, että meillä on lahjakkaita junioreita, saisi niitä enemmänkin olla. Toivotaan, että nuorilla riittää intoa jatkossakin, että he pistävät meidät vanhatkin pelaajat koville.

– Kyllä tässä itsekin saa painaa ihan täysillä, jos meinaa pysyä mukana vauhdissa.

Akilles Bandyn kapteeni Rasmus Kettunen piti kautta erittäin onnistuneena, vaikka korona toikin siihen omat haasteensa. Timo Pasanen

Akilles Bandyn kapteeni Rasmus Kettunen tehtaili runkosarjassa 26 maalia, joilla hän oli kolmanneksi tehokkain maalintekijä. Edellä oli Veiterän Eetu Peuhkuri 28 maalilla, ja seurakaveri Denis Sadakov 30 maalilla. Pudotuspeleissä Kettunen paukutteli vastaavasti kymmenen maalia, joilla irtosikin maalikuninkuus.

– Homma meni just niin kuin suunniteltiinkin, kun voitettiin oikeastaan kaikki mitä pystyimme voittamaan, Kettunen riemuitsi.

– Finaali oli tasaväkinen ottelu, jossa olosuhteet olivat aika heikot. Kovaa taistelua koko ajan, jossa olimme kuitenkin hiukan terävämpiä.

– Veiterä antoi ihan hyvän vastuksen. Voitto oli pienestä kiinni, Saimme kuitenkin tehtyä tarvittavat maalit, ja pidettyä johtoasemamme loppuun saakka.

– Hienot fiilikset, mutta toisaalta aika tyhjä olo. Kausi oli nyt tässä. Nyt hiukan juhlitaan, ja sitten kohta alkaa jo kesäharjoittelu.

– Kausi oli kokonaisuudessaan tosi onnistunut, vaikka korona toi siihen omat haasteensa.

– Meillä on ihan uskomaton porukka, mukana on oikeastaan kaikki mitä hyvässä joukkueessa pitää ollakin. Tekemisen meininki, mutta tietynlainen rentous on mukana, ettei homma mene väkisin puristamiseksi.

– Vaatimustaso omaan, ja kaverin tekemiseen on tosi korkealla. Siitä huolimatta kaikilla on tosi hauskaa, ja jokainen tykkää tulla aina treeneihin.

Porvoolaisten päävalmentaja, Jari Hyttinenkin herkistyi mestaruuden jälkeen, ja oli silmin nähden iloinen joukkueensa pelaajien puolesta.

– Ottelun ratkaisi oikeastaan se, kumman puolustus oli parempi. Olosuhteiden vuoksi, kaikki jääpallon hienouden olivat poissa tästä ottelusta, Hyttinen kommentoi finaalin jälkeen.

– Meidän keskuspuolustuksemme hoiti oman hommansa, meidän maalivahtimme Isak Skogin kanssa niin hyvin kuin vain voi hoitaa. Se oli lopulta aika ratkaiseva juttu voiton kannalta.

– Kauden osalta voi sanoa, että työnteko palkitsee. Akilles Bandyn miesten edusjoukkue on ihan oikeasti urheilujoukkue. Itse olen ollut mukana jalkapallon Veikkausliigassa sekä HJK:ssa, että HIFK:ssa, ja tiedän millaista toiminta on siellä. Meidän toiminta vetää vertaa keskitason Veikkausliigajoukkueille, vaikka kukaan ei saa palkkaa.

– Tästä voidaan olla aika tyytyväisiä. Kaikki ovat tosi sitoutuneita, pelaajat ovat hyvässä kunnossa, ja kaikki haluavat harjoitella kovaa.

– Seuran johto ja valmennus on valmistautunut jo noin puolentoista kuukauden ajan jo seuraavaan kauteen. Olemme jutelleet pelaajien kanssa, varanneet jäävuoroja ja olemme tehneet suunnitelmia tulevista harjoituksistamme.

Akilleen mestarit, isä ja poika, Jari ja Jonathan Hyttinen. Timo Pasanen

Jari Hyttisen poika, Jonathan debytoi myös tällä kaudella Bandyliigassa. 15-vuotias Jonathan Hyttinen pelasi helmikuun alussa kotipelissä Botniaa vastaan porvoolaisten kokoonpanossa. Siten myös Jonathan Hyttinen pääsi juhlimaan mestaruutta muun edustusjoukkueen kanssa. Palkintokaappiin tuli tällä kaudella myös P17 Suomen mestaruus Helsingin yhteisjoukkueen rivissä, sekä P21 SM-pronssia Akilleen joukkueessa.

Tilastot

Akilles–Veiterä 3–1 (3–1)

1. puoliaika: 19 min. Peuhkuri Eetu 0–1, 21 min. Laakkonen Akseli (Vainio Matti) 1–1, 25 min. Kettunen Rasmus (Hänninen Casper) 2–1, 39 min. Flinck Andreas (Laakkonen Akseli) 3–1.

2. puoliaika: ei maaleja.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=16316

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut