Porvoon Akilleen jääpallon Bandyliigan finaalivoitto näkyi kaupungin kaduilla – Akilleelle finaali tuotti taloudellisen tappion

Kävelysilta sai uuden kunnianosoituksen Akilleen joukkueelle ja taustalla myös vihreä Myllymäen vesitorni. Satu Pitkänen

Timo Pasanen

Mestaruusjuhliin liitetään usein mitä erilaisimpia tempauksia. Akilleen jääpallon miesten edustusjoukkueen voitettua bandyliigan kultaa jäi juhlinta minimiin. Pallokentän kopissa laulu raikui pelin jälkeen ja joukkue juhli omassa porukassa. Bandyliigan pudotuspelien pistepörssin ykkössijan vei Akilleen sivutuki Matti Vainio, joka keräsi kuudessa pudotuspelissä 13 tehopistettä (4+9). Maalipörssin ykkössijan nappasi puolestaan Rasmus Kettunen joka viimeisteli 10 osumaa tämän kauden pudotuspeleissä.

Kultamitalit kaulassa ja voittopokaali kainalossa kapteeni Rasmus Kettunen johdatti joukkonsa saunomaan Porvoon keskustaan.

Joukkueelle oli saunatiloihin järjestetty ruokailu ja oleskelutilat. Pelaajat kertoivat, että aluksi tunnelma oli hiljainen, sillä ruokailu venähti ja kaikilla oli nälkä.

– Oli jopa vähän hiljaista, vaikka oltiin mestareita. Tavallaan se, että emme päässeet juhlimaan perheenjäsenten tai hyvien ystävien kanssa, veti meiningin hieman hiljaiseksi. Illan mittaan päästiin sitten saunan lämpöön, niin kyllähän siinä kautta muisteltiin jo kovempaankin ääneen, moni pelaaja mainitsee arjen koitettua nopeasti.

Porvoon kaupungissa kultajuhlat näkyivät monessakin kohteessa. Vanhan kaupungin vesitorni oli valaistu Akilleen kunniaksi kokonaan vihreäksi. Myös kansallisrunoilijamme J. L. Runeberg osoittautui Akilleen faniksi, sillä patsas oli valaistu kokonaan vihreäksi. Porvoonjoen ylittävällä kävelysillalla on ollut talven aikana komea valaistus. Sillan valaistuksen teksti oli vaihdettu ja siinä luki hienosti onnittelut. Onnea Akilles Suomen mestari 2021.

Heti finaalin päätyttyä Akilleen jääpallojaosto esitti näyttävän ilotulituksen Porvoon taivaalla.

Kausi tappiolla.

Tom Liljendal

Ravintoloiden ollessa kiinni ja finaalin tyhjät katsomot tekivät sen, että Akilleen kultajuhlat siirtyivät nopeasti koteihin.

– Pidimme hauskaa finaalin illan saunalla ja siitä kaikki suuntasivat kotiin. Mitään perinteistä seuraavan päivän kokoontumistakaan ei järjestetty, koska kuppilat ovat kiinni. Rauhallisesti kotona perheen kesken juhlittiin. Kyllähän tämä on aika ihmeellistä, että kukaan ei ole päässyt kahteen finaaliin katsojaksi. Itse pelisuoritukseen se ei vaikuta, mutta kyllä sitä haluaisi suoda muillekin tämän ilon. Ensimmäinen mestaruus on aina se ensimmäinen, mutta kyllä tämäkin maistuu yhtä hienolta, Juuso Johansson mietti.

Akilleen jääpallojaoston osalta nämä kaksi finaalia Porvoossa ovat olleet ihmeellisiä. Pelit ovat olleet katsojilta kiellettyjä, niin samalla se tarkoittaa nollan euron tuottoa itse finaalitapahtumassa. Akilleen jääpallojaoston hallituksen jäsen Tom Liljendal kertoo, että jotakin rahallista tuottoa sentään on tullut.

– Olemme myyneet ja myymme muutaman päivän edelleenkin Akilleen finaalin kannatuslippuja. Näistä lipuista koostuu meidän saama tuotto. Finaalista jäimme vain ja ainoastaan tappiolle, kun siitä pelistä oli vain kuluja. Tukilipuilla saamme edes hieman peitettyä tappioita, Liljendal sanoo.

Kannatuslippua on vielä myynnissä Kalatalossa ja SkoBoxissa.

– Olemme menettäneet tällä kaudella arviolta 100 000 euroa tuottoa, kun peleihin ei ole päässyt katsojia. Pelkästään finaalin tuotto olisi saattanut olla noin 50 000 euroa. Pelejähän ei ilmaiseksi järjestetä, joten miinuksella mennään tämä kausi talouden osalta.

Edustusjoukkueen sopimusneuvottelut käynnistyvät jääpallojaoston puheenjohtajan Jari Kettusen mukaan mahdollisimman pian.

– Päävalmentaja Jari Hyttisellä on sopimus ja pelaajien osalta aloitamme neuvottelut nopeasti. Kukaan ei ole saattanut meidän tietoomme, ettei jatkaisi pelaamista. Käymme läpi kaikki pelaajat ja sovimme jokaisen kanssa erikseen sopimukset. Toivomme tietysti, että kaikki nykyiset pelaajat jatkavat. Jotkut pelaajat katsovat ehkä Ruotsin suuntaan, ja ymmärrän, että naapurimaa saattaa osaa pelaajista kiinnostaa. Akilleen nuorista nostetaan edustuksen kesäharjoitteluun 5-7 pelaajaa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut