Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun on kunnon talvi – Porvoon Akilleen hiihtäjillä kaksijakoinen kausi

Akilles pääsi pitämään seuran sisäisen harjoituskilpailun. Akilles Ski

Timo Pasanen

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun on kunnon talvi. Porvoon Akilleksen hiihtojaoston hiihtäjät ovat saaneet nauttia mahtavista laduista. Jaoston puheenjohtaja Katja Laitinen on ollut todella innoissaan kaudesta.

– Olemme saaneet paljon uusia hiihtokoululaisia mukaan ja toiminta on muutenkin ollut aktiivista, vaikka kisoja onkin peruttu koronarajoitusten takia. Kaupungin latuverkosto on ollut huippukunnossa koko kauden ja kausihan jatkuu edelleen. Kaikki porvoolaiset ovat saaneet nauttia erinomaisista olosuhteista ja hiihto kiinnostaa.

Laitinen on toki nähnyt myös koronan rajoitusten takia sen nurjan puolen.

– Hiihto on kiinnostanut ja onneksi olemme saaneet hiihtää. Etelä-Suomessa ei ole saanut järjestää kansallisia hiihtokilpailuja, mutta sentään omia seuran sisäisiä kisoja pienellä porukalla Porvoossa on voitu järjestää. Ei kannata edes lähteä järjestämään kisoja, sillä ei oteta turhia riskejä, kun tilanne on tämä.

Akilleen hiihtäjät ovat päässeet kilpailemaan Porvoon ulkopuolella. Seurassa toivotaan tietenkin, että pystyttäisiin kisoja pitämään. Aktia Junior Cup -hiihdot järjestettäisiin normaalioloissa, mutta tämän talven osalta ei Akilles niitä enää järjestä..

– Päästiin talviurheilun makuun sentään edes hieman, kun päästiin pitämään seuran sisäisiä harjoituskisoja pienellä porukalla, Laitinen sanoo.

Akilleen hiihtokoulussa oli 35 osallistujaa ja jatkokurssilla parikymmentä, iältään 6-10 vuotiaita.

Hiihtojaosto kiittää kaupungin laduntekijöitä pitämällä heille pienimuotoisen kahvihetken.

– Kokonniemen hiihtostadionilla on ollut huippuladut ja kaikki on hoidettu hyvin. Koko Porvoo on nauttinut hiihtämisestä. Haluamme tarjota iltapäiväkahvit laduntekijöille, se on meidän kiitos. Varmaan moni on lähtenyt hiihtämään vuosien tauon jälkeen. Jokainen ladulle tullut kuitenkin nauttii ja sitä voi harrastaa omaan tahtiin ja tyyliin.

Perinteisiä laturetkiä ei myöskään ole pystytty täällä Porvoossa järjestämää,

– Moni on kysellyt, että järjestettäisiin esimerkiksi Tapani Löfvingin hiihto, mutta ei kyllä näillä rajoituksilla, Laitinen miettii.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut