Jokerit tekee tiliä KHL-kauden aikaisesta päättymisestä avoimessa kirjeessä – "Lopputulos ei ollut sitä, mitä lähdimme hakemaan"

Jari Kurri (kuvassa) pohti yhdessä Janne Vuorisen kanssa Jokerien tilannetta KHL:ssä. Kuva on vuodelta 2019. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaava helsinkiläisseura Jokerit tekee tiliä kannattajilleen pettymykseen päättyneestä liigakaudesta. Se on julkaissut verkkosivuillaan luettavaksi avoimen kirjeen.

Jokerien kausi päättyi heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun vastustaja Lokomotiv Jaroslavl eteni KHL:n länsilohkon puolivälieristä jatkoon suoraan voitoin 4–0. Tämä oli Jokerien seitsemän vuoden KHL-taipaleella neljäs kerta, kun kausi päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Vuosi sitten Jokerit pudotti puolivälierissä jatkosta juuri Lokomotivin. Pian sen jälkeen Jokerit päätti koronapandemian takia keskeyttää kautensa, ja maaliskuun lopussa liiga perui pelikauden.

Meneillään oleva kausi oli koronan takia Jokereille vaikea. Joukkue joutui karanteeniin jo syyskuussa, kun sen toisen ottelun vastustajan Neftehimik Nizhnekamskin miehistössä ilmeni koronatartuntoja. Lokakuussa muutama Jokerien pelaaja antoi positiivisen koronanäytteen, ja karanteenikierre jatkui.

– Kaikki ymmärtävät, että kauden alkaessa ja sen aikana olosuhteet olivat haastavat koronaviruksen luomien rajoitusten vuoksi. Tämän taakse on kuitenkaan turha piiloutua, sillä yksikään joukkue ei säästynyt viruksen vaikutuksilta. Voimme yksiselitteisesti todeta, ettei pudotuspelien lopputulos ollut sitä, mitä lähdimme hakemaan, myönnetään avoimessa kirjeessä, jonka ovat allekirjoittaneet Jokerien hallituksen puheenjohtaja ja GM Jari Kurri ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen.

Peliruuhka ja kaventunut kaukalo

Avoimessa kirjeessä yritetään selvittää, missä Jokerit pystyisi parantamaan ja missä olisivat joukkueen vahvuudet.

– Pudotuspeleissä emme olleet fyysisesti, taktisesti tai henkisesti sillä tasolla, jota KHL:ssä vaaditaan pelien voittamiseen. Valmistautumisemme kauden tärkeimpään hetkeen ei onnistunut. Olisiko tiiviin kalenterin keskellä silti pitänyt harjoitella enemmän ja kierrättää pelaajia voimakkaammin? kirjeessä kysytään.

Jokereille tuli runkosarjan lopussa paljon loukkaantumisia. Avoimessa kirjeessä puututaan myös KHL-kaukalon kokoon.

– KHL:ssä kaukalot kapenivat täksi kaudeksi, oma kotikaukalomme mukaan lukien. Meidän on tarkkaan analysoitava tämä ensimmäinen kausi ja mietittävä, mistä saamme kilpailuedun tulevaisuudessa tämän kokoisissa kaukaloissa sekä pelitavan että pelaajaprofiilien muodossa. KHL:ssä tuomaritoiminta etenkin estämispelaamisen osalta on huomattavasti sallivampaa kuin NHL:ssä, kirjeessä analysoidaan.

Tehottomuus helmasyntinä

Jokerit oli varsinkin lohkopuolivälierissä Lokomotivia vastaan tehoton. Se teki neljässä ottelussa kolme maalia, kun Lokomotivin entinen jokeri-hyökkääjä Teemu Pulkkinen osui yksinään neljä kertaa.

– Pelaajilta odotamme kovassa paikassa yhdessä tekemistä ja itsensä likoon laittamista. Sitoutumisen ja keskittymisen on oltava nähtävissä läpi kauden, mutta erityisesti pudotuspeleissä. Tyhmät jäähyt ovat yksi esimerkki siitä, ettei kaikki ole kunnossa, kirjeessä arvioidaan.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut