Jim Nendel palaa Porvoon Butchersin päävalmentajaksi kymmenen vuoden tauon jälkeen

Amerikkalainen jalkapallo: Nendel johdatti porvoolaiset edelliseen Vaahteraliigamestaruuteen vuonna 2010.

Jim Nendel työskentelee tällä hetkellä Washingtonin Idahon Schweitzerin Sandpointin laskettelukeskuksessa talvilajien koordinaattorina ja johtajana. Jim Nendelin kotialbumi

Toni Degerlund

Porvoon Butchers voitti edellisen Vaahteraliigamestaruutensa kaudella 2010. Silloin päävalmentajana toimi yhdysvaltalainen Jim Nendel. Mies oli vielä kaudella 2011 porvoolaisten päävalmentajana, mutta kun matka Vaahteraliigassa katkesi välieriin, Nendelin ja Butchersin tiet erkanivat. Nyt 60-vuotias Nendel tekee paluun Butchersin päävalmentajaksi. Alun perin porvoolaisten päävalmentajaksi oli kiinnitetty tulevaksi kaudeksi yhdysvaltalainen Gordon McGrude, mutta hänen pestinsä peruuntui pitkittyneen koronaepidemian ja sen tuoman epävarmuuden vuoksi.

Nendel toimi edellisellä kerralla päävalmentamisen lisäksi puolustuksen koordinaattorina. Tällä kertaa hän ottaa vastuulleen hyökkäyksen koordinoinnin. Vaikka Porvoosta oli mukavat muistot viime kerrasta, niin Nende joutui kuitenkin hetken aikaa punnitsemaan päätöstään.

– Kyllähän päätös vaati paljon harkintaa ja yksityiskohtien selvittämistä puolin ja toisin. Sekä siis itseltäni, mutta myös Butchersilta, Nendel kertoo.

– Olen kuitenkin erittäin innoissani paluustani Butchersin päävalmentajaksi. Minulla on niin paljon hienoja muistoja Porvoosta.

– Edellinen pestini Porvoossa oli hienoa aikaa elämässäni. On hauska nähdä miten junioreista, joita edellisellä kerralla valmensin, on kasvanut nyt nuoria miehiä.

– Muistan kuinka hienoa tukea joukkue sai porvoolaisilta kannattajilta edellisen päävalmentajapestini aikana. Muistan myös erittäin hyvin 2010 Vaahteraliigamestaruutemme, ja Eurobowl -ottelumme, joissa molemmissa oli kovat odotukset.

Jos en uskoisi Butchersiin ja kykyymme taistella Vaahteraliigamestaruudesta, en olisi palannut takaisin.

– Joukkue vastasi odotuksiin erinomaisesti. Mieleeni on myös jäänyt hyvin Suomen ja Porvoon kauneus. Olen erittäin iloinen paluustani Porvooseen.

Jim Nendel toimii 2010 Butchersin miesten edustusjoukkueessa päävalmentajana. Tämä oli myös edellinen kerta, kun porvoolaiset voittivat Vaahteraliigan ja Suomen mestaruuden. Arkisto/Timo Pasanen

Butchers voitti 2005–2010 välisenä aikana kuusi Vaahteraliigamestaruutta peräkkäin. Sen jälkeen mestaruus on karttanut porvoolaisia, mutta Nendel uskoo vahvasti, että Butchersilla on mahdollisuus palata takaisin Suomen kärkijoukkueeksi.

– Jos en uskoisi Butchersiin ja kykyymme taistella Vaahteraliigamestaruudesta, en olisi palannut takaisin, Nendel toteaa.

– Sen lisäksi, että Butchers on hieno urheiluorganisaatio, on se myös perhe. Uskon, että tulemme pärjäämään hyvin tulevalla kaudella Vaahteraliigassa.

– Vaikka olen ollut poissa kymmenen vuotta, olen seurannut Butchersin menoa Vaahteraliigassa. Tunnen osan Butchersin pelaajista entuudestaan.

– Olen jo käynyt hyviä keskusteluja muun muassa Jabari Harrisin, Mikko Seppäsen ja Pasi Lautalan kanssa. Olen katsellut myös edellisten kausien pelejä videolta, ja olen innoissani siitä, mitä nämä nuoret kaverit voivat tehdä parhaimmillaan.

– Meillä ei ole samanlaisia resursseja kuin vaikkapa Helsingin Roostersilla, mutta tulemme tekemään täysillä töitä menestymisemme eteen joka viikko.

– Kun annamme kaikkemme harjoituksissamme ja kentällä otteluissamme, on kaikki mahdollista. Meillä on nyt hyvä mahdollisuus palata ajassa kymmenen vuotta taaksepäin, ja löytää jälleen räjähtävä hyökkäystaktiikka, jolla Butchers hallitsi silloin Vaahteraliigaa.

Jim Nendel työskentelee tällä hetkellä Washingtonin Idahon Schweitzerin Sandpointin laskettelukeskuksessa talvilajien koordinaattorina ja johtajana. Jim Nendelin kotialbumi

Nendel asuu tällä hetkellä vielä Yhdysvaltojen Spokanessa, ja työskentelee Washingtonin Idahon Schweitzerin Sandpointin laskettelukeskuksessa talvilajien koordinaattorina ja johtajana. Miehen sydän sykkii kuitenkin amerikkalaiselle jalkapallolle.

– Jenkkifutis on enemmän kuin pelkkä peli. Kaikki mitä teemme, on enemmän kuin pelkkää peliä, Nendel korostaa.

– Pärjätäksemme Vaahteraliigassa, on meidän rakennettava toimiva yhteisö ja joukkue. Meidän pitää pyrkiä olemaan parempia ihmisiä, ja välittää toinen toisistamme, tukea toisiamme, rakentaa toivoa ja pitää siinä samalla hauskaa yhdessä.

– Jos emme tässä onnistu, epäonnistumme myös tulevissa Vaahteraliigan otteluissamme. Valmentajana korostan asennetta.

– Jos toisaalta onnistumme näissä, niin voimme tarjota kaikkille lajin ystäville ja Butchersin kannattajille jännittäviä hetkiä ja aihetta ylpeyteen.

Taustat

Jim Nendel

Ikä: 60 vuotta.

Kotipaikka: Spokane yhdysvaltojen Washingtonissa.

Ammatti: Talvilajien koordinaattori ja johtaja Sandpointin laskettelukeskuksessa.

Parhaat saavutuksen (omasta mielestä): Vaahteraliigamestaruus Butchersin kanssa 2010. Olen valmentanut neljä eri joukkuetta mestaruuteen kolmessa eri maassa. Olen opiskellut yliopistosta tohtoriksi, olen kirjoittanut useita artikkeleita urheiluhistoriasta ja filosofiasta, muun muassa suomalaisista juoksijoista vuoden 1932 olympialaisissa. Olen myös kirjoittanut näistä aiheista useita kirjoja. Kolme lastani ovat kuitenkin suurin saavutukseni.

Lempiruoka: Kylkiluupihvi ja tumma suklaa. Havaijilainen ruoka on myös suosikkini.

Lempimusiikki: U2, Jack Johnson, Jenni Vartinen ja Israel kawiakawole.

Motto: Live, love, laugh and if nothing else be kind!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut